logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWÓRSTWO MLEKA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: Zbigniew Gołaś
Tytuł: Impact of stock management on the profitability of milk processing companies
Tytuł równoległy: Wpływ zarządzania zapasami na rentowność przedsiębiorstw przetwórstwa mleka
Źródło: Ann. Pol. Assoc. Agric. Agribus. Econ. - 2019, t. 21, z. 3, s. 82-92, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 października 2019].
Polskie słowa kluczowe: zarządzanie zapasmi ; rentowność aktywów ; przetwórstwo mleka
Angielskie słowa kluczowe: stock management ; return of assets ; milk processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2015
Autorzy: Barbara Hadryjańska
Tytuł: Ekologizacja procesu produkcji a kształtowanie konkurencyjności w przedsiębiorstwach przetwórstwa mleczarskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Ekonomiczne Oddział w Poznaniu, 2015. - 494 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-9408850-1-8
Liczba arkuszy: 31,44
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo mleka ; przedsiębiorstwa mleczarskie ; konkurencyjność ; zarządzanie przedsiębiorstwem ; ekologizacja przedsiębiorstw
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka koziego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 6, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_6.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość odżywcza ; przetwórstwo mleka ; przydatność technologiczna ; sery kozie ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: goat milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/6
Rok: 2011
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Przydatność technologiczna mleka owczego do przetwórstwa
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2011, t. 5, z. 2, art. 7, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_5_7.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; wartość odżywcza ; przydatność technologiczna ; przetwórstwo mleka ; sery owcze ; napoje mleczne fermentowane
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; cheeses ; fermented beverages
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2007
Autorzy: Feliks Wysocki, Robert Waloch
Tytuł: Regionalne zróżnicowanie produkcji rolniczych surowców zwierzęcych i ich przetwórstwa
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 206 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-478-2
Polskie słowa kluczowe: produkcja zwierzęca ; surowce zwierzęce ; skup ; produkty zwierzęce ; przetwórstwo mięsa ; przetwórstwo mleka ; analiza regionalna ; zróżnicowanie regionalne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2007
Autorzy: Romualda Danków-Kubisz
Tytuł: Nowoczesne metody przetwarzania mleka koziego
Źródło: Wiad. Zootech. - 2007, R. 45, nr 1/2 (252/253), s. 15-22, il.
p-ISSN: 1731-8068
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; wartość technologiczna ; przetwórstwo mleka ; napoje mleczne fermentowane ; mleko UHT ; sery kozie ; sery twarogowe ; sery dojrzewające
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP