logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZETWÓRSTWO ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2010
Autorzy: Danuta Kołożyn-Krajewska, Józef Korczak
Tytuł: Mikroorganizmy w przetwórstwie domowym i technologii potraw
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 67-80, il.
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo żywności ; przetwórstwo domowe ; technologia potraw ; mikroorganizmy ; wykorzystanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2007
Autorzy: Danuta Górecka
Tytuł: Wpływ przetwarzania i przechowywania żywności na jej cechy sensoryczne
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 75-96, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przetwórstwo żywności ; przechowywanie ; właściwości sensoryczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2006
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Beata Moskalik
Tytuł: Sprawozdanie z konferencji naukowej pt. Konsument i konsumpcja żywności - globalna perspektywa
Źródło: Hand. Wewn. - 2006, nr 1 (300), s. 53-55
p-ISSN: 0438-5403
Polskie słowa kluczowe: konferencja ; Poznań konferencja ; żywność ; konsumenci ; spożycie żywności ; styl życia ; nawyki żywieniowe ; zmiany ; poziom spożycia ; zdrowie człowieka ; handel ; przetwórstwo żywności ; rolnictwo ; sprawozdania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2006
Autorzy: Danuta Kołożyn-Krajewska, Józef Korczak
Tytuł: Mikroorganizmy w przetwórstwie domowym i technologii potraw
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 67-80, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo żywności ; przetwórstwo domowe ; technologia potraw ; mikroorganizmy ; wykorzystanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2004
Autorzy: Michał Sznajder, Beata Moskalik
Tytuł: Przetwórstwo żywności w gospodarstwach domowych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 300-304, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo żywności ; miejsce zamieszkania ; zwyczaje żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: food processing ; place of residence ; habits of eating
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP