logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZEPISY KULINARNE
Liczba odnalezionych rekordów: 120



Przej¶cie do opcji zmiany formatu | Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Cielęcina na ¶wi±tecznym stole
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 4, s. 94-95, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso cielęce ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dania od wielkiego ¶więta
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 12, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; Boże Narodzenie ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Imprezowe przek±ski
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 1, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; karnawał ; przek±ski ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Jesienne skarby w słoikach
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 10, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; przetwory owocowe ; przetwory warzywne ; przetwory domowe ; przetwory słodkie ; przetwory pikantne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Latem stawiamy na warzywa
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 7, s. 98-99, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; warzywa ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Niedoceniany jarmuż
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 2, s. 110-111, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; jarmuż ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z letnimi owocami
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 8, s. 114-115, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; owoce ; knedle ; omlety ; przetwory owocowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z ryb - smaczne i zdrowe
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 11, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; ryby ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z ziemniaków nie tylko tradycyjne
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 9, s. 94-95, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; ziemniaki ; krokiety ; kartacze ; cepeliny ; pyzy ziemniaczane ; zupa ziemniaczana ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Skarby w kiełkach
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 3, s. 118-119, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; kiełki ro¶linne ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Truskawki nie tylko na deser
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 6, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; truskawki ; przepisy kulinarne ; grzanki ; pierogi ; knedle ; tartinki ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wiosna w kuchni
¬ródło: Agrotechnika. - 2014, nr 5, s. 86-87, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; nowalijki ; zupy ; surówki ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Co zrobić z cebuli i mięsa?
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 8, s. 69, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe mielone ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Deser ze ¶mietanki, czyli Panna Cotta z musem truskawkowym
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 4, s. 39, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ¶mietana ; desery ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dwa w jednym
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 3, s. 62, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; pieczeń cielęca ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Galaretka z nóżek cielęcych
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 5, s. 69, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Kotlety cielęce zapiekane z chrzanem
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 7, s. 65, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; kotlety cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Leniwe pierogi, wyj±tkowo delikatne
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 10, s. 65, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ser twarogowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Mostek cielęcy długo duszony w parze
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 9, s. 69, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pieczeń z suszonymi ¶liwkami
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 1, s. 47, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; pieczeń wołowa ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pyzy ziemniaczane z mięsem
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 11, s. 65, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe mielone ; pyzy ziemniaczane ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Roladki wołowe w sosie cynamonowo-imbirowym ze ¶liwkami
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 12, s. 66, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ser ple¶niowy w chrupi±cej panierce
¬ródło: Bydło. - 2014, nr 6, s. 51, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ser ple¶niowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/120
Rok: 2014
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Following walnut footprints in Poland
W: Following walnut footprints (Juglans regia L.) : Cultivation and culture, folklore and history, traditions and uses / Ed. in Chief Damiano Avanzato; Co-Ed. Gale H. McGranahan, Kourosh Vahdati, Mihai Botu, Luis Iannamico, Jozef Van Assche.
Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2014
Seria: Scripta Horticulturae, ISSN 1813-9205 ; 17
Szczegóły: s. 311-319, il., bibliogr.
ISBN: 978-94-6261-003-3
Liczba znaków: 25000
Polskie słowa kluczowe: orzechy włoskie ; odmiany krajowe ; zasięg występowania ; drewno orzechowe ; przepisy kulinarne
Angielskie słowa kluczowe: cultivation of walnut ; native cultivars ; walnut wood ; walnut recipes ; distribution
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
25/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Atrakcyjny dodatek lub przek±ska
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 5, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Flaczki wieprzowe
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 1, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; zupy ; żoł±dki wieprzowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Od¶więtne danie w nowoczesnym stylu
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 12, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; pieczeń wieprzowa ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pikantne omlety
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 6, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; omlety ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Policzki wieprzowe
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 4, s. 12, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso wieprzowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawa o silnym aromacie bazyliowym
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 9, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; pieczeń wieprzowa ; przyprawy ro¶linne ; bazylia pospolita ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Potrawy z kabanosem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 10, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; kabanosy wieprzowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Rozkoszujmy się smakiem potraw z malinami
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 8, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; w±troba wieprzowa ; ocet malinowy ; sos winegret malinowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowe eskalopki
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 11, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; eskalopki ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z kapust± kiszon±
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 2, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso wieprzowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z mordatel± w roli głównej
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 7, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wieprzowe ; kiełbasa mortadela ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/120
Rok: 2014
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z my¶l± o ¶więtach
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2014, R. 52, nr 3, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso wieprzowe ; kiełbasy dojrzewaj±ce ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Babeczki, roladki i inne przek±ski
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 1, s. 58-59, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; karnawał ; przek±ski ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
38/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Cebula - warto popłakać, ale je¶ć
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 2, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; cebula ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Fasolka szparagowa
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 8, s. 98-99, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; fasola ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Nieskomplikowane dania z selera
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 11, s. 78-79, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; seler ; seler korzeniowy ; seler naciowy ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pikantne sosy zimne
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 5, s. 82-83, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: sosy zimne ; majonezy ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Proste i wykwintne dania z królika
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 3, s. 114-115, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; mięso z królika ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pyszno¶ci prosto z piekarnika
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 4, s. 100-101, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; zapiekanki warzywne ; zapiekanki mięsne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
44/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sosy na osłodę
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 7, s. 102-103, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; sosy słodkie ; sosy owocowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sosy serwowane na ciepło
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 9, s. 102-103, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; sosy ; zagęszczanie sosów ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: ¦wi±teczne dania z żurawin±
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 12, s. 74-75, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; żurawina ; warto¶ć odżywcza ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Tarta wysiłku warta
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 6, s. 92-93, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; tarty owocowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
48/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wypieki drożdżowe bez tajemnic
¬ródło: Agrotechnika. - 2013, nr 10, s. 82-83, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; ciasta drożdżowe ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Cielęcina z kurkami
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 8, s. 31, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Energetyczna zupa
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 2, s. 29, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Kapusta faszerowana cielęcin± i kasz± gryczan±
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 4, s. 41, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; kapusta faszerowana ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Marynowana wołowina pieczona na rabarbarze
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 6, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; żywienie człowieka ; pieczeń wołowa ; mus rabarbarowy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
53/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Pikantna zupa z dyni
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 9, s. 27, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; zupa z dyni ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
54/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Roladki ze szpinakiem
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 10, s. 70, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso cielęce ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
55/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sałatki z wołowin±
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 3, s. 63, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; przystawki ; sałatki ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
56/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sernik bez sera
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 7, s. 57, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; ciasta deserowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
57/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wiosenna kompozycja kulinarna
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 5, s. 47, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
58/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wołowina w piwie
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 1, s. 59, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; wołowina w piwie ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
59/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Zgrany duet - wołowina i czekolada
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 12, s. 27, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; czekolada ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
60/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Zrazy zawijane z żurawin±
¬ródło: Bydło. - 2013, nr 11, s. 31, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; zrazy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
61/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Co¶ na zimowe chłody
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 2, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; krupnik ; boczek pieczony
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
62/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dania z brokułami
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 10, s. 12, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zapiekanka ; zupa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
63/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ekscentryczne poł±czenie - wieprzowina z czekolad±
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 12, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki ; sos czekoladowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
64/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karkówka na dwa sposoby
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 1, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zrazy ; pieczeń
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
65/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sałatki na ¶więta
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 3, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; boczek ; szynka ; sałata
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
66/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Sezon na leczo
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 8, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; mięso mielone
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
67/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ulubione zawijańce
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 5, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; krokiety ; zrazy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
68/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Warzywa z mięsem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 4, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; kiełbaski ; szynka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
69/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z jarmużem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 11, s. 16, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
70/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z porem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 7, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; schab ; polędwica
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
71/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wieprzowina z rabarbarowym aromatem
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 6, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; polędwiczki ; karkówka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
72/120
Rok: 2013
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Z kuchennego lamusa - brukiew z wieprzowin±
¬ródło: Trzoda Chlewna. - 2013, R. 51, nr 9, s. 11, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: przepisy kulinarne ; wieprzowina ; zupa ; gulasz
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
73/120
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Gor±ca zupa na zimowe chłody
¬ródło: Agrotechnika. - 2011, nr 2, s. 56-57, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
74/120
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Jagnięcina na wielkanocnym stole
¬ródło: Agrotechnika. - 2011, nr 4, s. 88-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso jagnięce ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
75/120
Rok: 2011
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karnawałowe inspiracje
¬ródło: Agrotechnika. - 2011, nr 1, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: karnawał ; przepisy kulinarne ; ciastka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
76/120
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Deser w kilka minut
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 11, s. 48-49, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: desery ; desery słodkie ; sałatki owocowe ; galaretki ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
77/120
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Domowy sposób na ser
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 10, s. 48-49, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: sery ; twarożki ; ser domowy smażony ; napoje serwatkowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
78/120
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Kalafiory i brokuły - samo zdrowie
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 8, s. 60-61, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; kalafiory ; brokuły ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
79/120
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Papryka ze słoika
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 9, s. 60-61, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; papryka ; warzywa marynowane ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
80/120
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Smaczna konkurencja
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 7, s. 66-67, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; pieczarka ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
81/120
Rok: 2010
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: ¦wi±teczny obiad
¬ródło: Agrotechnika. - 2010, nr 12, s. 46-47, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Boże Narodzenie ; potrawy ¶wi±teczne ; dania obiadowe ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
82/120
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Czekolada na dobry nastrój
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 3, s. 88-89, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; walory smakowe ; składniki odżywcze ; desery ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
83/120
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Karoten z grz±dki
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 7, s. 64-65, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa korzeniowe ; marchew ; karotenoidy ; wła¶ciwo¶ci odżywcze ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
84/120
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Po staropolsku na ¦więta
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 4, s. 90-91, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Wielkanoc ; potrawy tradycyjne ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
85/120
Rok: 2009
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Warzywo czy owoc?
¬ródło: Agrotechnika. - 2009, nr 6, s. 60-61, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: warzywa wieloletnie ; rabarbar ; wła¶ciwo¶ci ; potrawy z rabarbaru ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
86/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dynia z rodzin±
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 8, s. 61-63, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; warzywa dyniowate ; dynia ; cukinia ; kabaczek ; patison ; melon ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
87/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Lukrowane rarytasy
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 3, s. 70-71, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Wielkanoc ; potrawy tradycyjne ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
88/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Mielone pyszno¶ci
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 10, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso mielone ; potrawy mięsne ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
89/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Orzechy na ¦więta i nie tylko
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 12, s. 54-55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy laskowe ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
90/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Szparagi na wiosennym stole
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 5, s. 69-70, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; warzywa ; szparagi ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
91/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Truskawkowe szaleństwo
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 6, s. 56-57, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: owoce ; truskawki ; warto¶ć odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
92/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Wyczarowane z jabłek
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 11, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; owoce ; jabłka ; warto¶ć odżywcza ; potrawy z owoców ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
93/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Ziemniaczane przysmaki
¬ródło: Agrotechnika. - 2008, nr 9, s. 68-69, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; ziemniaki ; warto¶ć odżywcza ; potrawy z ziemniaków ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
94/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw, Goł±bki inaczej
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 7, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne ; goł±bki w li¶ciach winogron
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
95/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Jesienne danie z dyni±
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 10, s. 82, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; warzywa ; dynia ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; wołowina z warzywami
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
96/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw. Nelsońskie zrazy
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 2, s. 78
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; zrazy po nelsońsku ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
97/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Rosół bez tajemnic
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 1, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zupy ; rosół ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
98/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Sznycel nad sznycle
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 4, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; sznycel wiedeński
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
99/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Wiosenny rarytas ze szparagów i cielęciny
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 5, s. 86, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso cielęce ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; cielęcina nadziewana szparagami
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
100/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Zafundujmy sobie fondue
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 6, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; fondue ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
101/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Zapraszamy na ¶wi±teczn± sztufadę
¬ródło: Bydło. - 2008, nr 3, s. 78, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne ; sztufada wołowa na dziko
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
102/120
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dynia na 50 sposobów
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2008. - 50 s. : il., bibliogr. ; 20 cm
ISBN: 978-83-7160-509-3
Polskie słowa kluczowe: warzywa dyniowate ; dynia ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
103/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Przyjęcie komunijne
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 5, s. 52-53, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: uroczysto¶ci religijne ; Pierwsza Komunia ; dekoracja stołu ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
104/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Spotkania przy grillu
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 7, s. 50-51, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: grilowanie ; potrawy z grilla ; potrawy jarskie ; przyrz±dzanie posiłków ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
105/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : ¦więta Wielkanocne tuż, tuż...
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 3, s. 54-55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ¶więta religijne ; Wielkanoc ; tradycje ; dekoracja stołu ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
106/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Z lasu na stół
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 9, s. 48-50, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; warto¶ć odżywcza ; grzybobranie ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
107/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Dom i zdrowie : Zbierane po przymrozkach
¬ródło: Agrotechnika. - 2007, nr 10, s. 42-44, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: ro¶liny dziko rosn±ce ; dereń ; berberys ; bez czarny ; jarz±b pospolity ; pigwa ; owoce ; warto¶ć odżywcza ; wła¶ciwo¶ci lecznicze ; zbiór ; przetwórstwo owoców ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
108/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Eskalopki
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 10, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso ; eskalopki ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
109/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Pasztet cielęcy
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 11, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; pasztety ; pasztet cielęcy ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
110/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Pieczeń duszona w sosie
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 7, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne ; pieczeń wołowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
111/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Steki z polędwicy
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 6, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; polędwica ; przepisy kulinarne ; steki wołowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
112/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Strogonow czy Stroganow?
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 8/9, s. 102, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; przepisy kulinarne ; wołowina Stroganow
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
113/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Sylwestrowa przek±ska
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 12, s. 82, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; befsztyk tatarski ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
114/120
Rok: 2007
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Odkrywamy nowe smaki znanych potraw : Zrazy wołowe
¬ródło: Bydło. - 2007, nr 5, s. 74, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mięso wołowe ; zrazy wołowe ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
115/120
Rok: 2007
Autorzy: Iwona Sas-Golak, Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Pieczarka, boczniak, shiitake i inne grzyby w naszej kuchni : Poradnik
Adres wydawniczy: PrzeĽmierowo : Wydawnictwo Kurpisz, 2007. - 184 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
ISBN: 978-83-89738-96-7
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; pieczarka ; boczniak ; twardziak shii-take ; przepisy kulinarne ; żywienie człowieka
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
116/120
Rok: 2006
Autorzy: Marek Siwulski, Agnieszka Krzymińska
Tytuł: Czosnek dla zdrowia, urody i ozdoby : Poradnik
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Kurpisz, 2006. - 112 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
ISBN: 83-89738-61-9
Polskie słowa kluczowe: czosnek ; czosnek ozdobny ; uprawa ro¶lin ; choroby ro¶lin ; szkodniki ro¶lin ; wła¶ciwo¶ci lecznicze ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
117/120
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Fr±szczak, Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Warzywa przyprawowe w naszym ogrodzie
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Kurpisz, 2006. - 132 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
ISBN: 83-89738-58-9
Polskie słowa kluczowe: ogrody ; warzywa ; warzywa przyprawowe ; wymagania uprawowe ; rozmnażanie ro¶lin ; uprawa ro¶lin ; zabiegi pielęgnacyjne ; zbiór ; przechowywanie ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
118/120
Rok: 2005
Autorzy: Marek Siwulski
Tytuł: Pier¶cieniak na działce
¬ródło: Działkowiec. - 2005, nr 10 (662), s. 63-64, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; pier¶cieniak ; uprawa grzybów ; ogrody działkowe ; uprawa na ¶ciółce ; uprawa na słomie ; uprawa w kopcach ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
119/120
Rok: 2005
Autorzy: Hanna Sulewska
Tytuł: Amaranthus - szarłat uprawny warto odkryć na nowo
¬ródło: Porad. Gospod. - 2005, 3, s. 30-31, il.
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: uprawa ro¶lin ; szarłat ; gatunki ro¶lin ; zalecenia uprawowe ; plony ; żywienie człowieka ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
120/120
Rok: 2003
Autorzy: Romana Chojnacka, Jolanta Przytuła, Aleksandra Swulińska-Katulska, Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Dynia na 50 sposobów
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003. - 50 s. : il., bibliogr. ; 20 cm
ISBN: 8371603215
Polskie słowa kluczowe: warzywa dyniowate ; dynia ; przepisy kulinarne
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wy¶wietl ponownie stosuj±c format:
Wy¶wietl/ukryj etykiety | Wy¶wietlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP