logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZEMYSŁ MIĘSNY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2013
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: Innowacyjność jako źródło wzrostu konkurencyjności przedsiębiorstw przemysłu mięsnego w Wielkopolsce
W: Naukowcy w wielkopolskich firmach - staże badawcze szansą podniesienia innowacyjności i konkurencyjności kluczowych branż dla rozwoju regionu : Zbiór publikacji / Red. Agnieszka Nowak.
Adres wydawniczy: Poznań : Wyższa Szkoła Bankowa, 2013
Szczegóły: s. 275-285, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7205-323-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; konkurencyjność ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Konieczny, Ewelina Mroczek
Tytuł: Najnowsze zastosowania chemii do oczyszczania ścieków i obróbki osadów w branży drobiarskiej w aspekcie korzyści i zagrożeń
W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
Szczegóły: s. 60-62
Polskie słowa kluczowe: osady ściekowe ; ścieki ; przemysł mięsny ; drobiarstwo ; chemia ; flokulanty
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/7
Rok: 2012
Autorzy: Feliks Wysocki, Agnieszka Kozera
Tytuł: Wykorzystanie analizy dyskryminacyjnej w ocenie ryzyka upadłości przedsiębiorstw przemysłu mięsnego
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2012, 4 (26), s. 167-182, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przedsiębiorstwa mięsne ; ryzyko upadłości ; analiza dyskryminacyjna
Angielskie słowa kluczowe: meat sector ; risk of bankruptcy ; models of discriminatory analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2010
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; fermentacja ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2006
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; wykorzystanie ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2006
Autorzy: Władysława Łuczka-Bakuła, Joanna Idczak, Aneta Wysokińska-Senkus
Tytuł: Ocena potencjału przedsiębiorstw przemysłu mięsnego w województwie wielkopolskim
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2006, t. 8, z. 2, s. 110-114, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; kapitał niematerialny ; kapitał produkcyjny ; kapitał finansowy
Angielskie słowa kluczowe: meat industry ; intangible assets ; production capital ; financial capital
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Substancje aromatyzujące w przemyśle mięsnym
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 8/9, s. 28-29, il.
p-ISSN: 1643-7306
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Magazyn Przemysłu Mięsnego"
Polskie słowa kluczowe: przemysł mięsny ; przetwory mięsne ; smakowitość ; dodatki do żywności ; przyprawy roślinne ; zanieczyszczenia mikrobiologiczne ; aromaty spożywcze ; olejki eteryczne ; ekstrakcja nadkrytyczna ; czystość mikrobiologiczna ; substancje sypkie ; aromaty naturalne ; wyciągi roślinne ; przyprawy ; przepisy prawne ; ustawy ; Ustawa o ogólnym bezpieczeństwie produktów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP