logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZEJŚCIE FAZOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Grażyna Neunert, Jolanta Tomaszewska-Gras, Stanisław Witkowski, Krzysztof Polewski
Tytuł: Bursztynian tokoferolu w liposomach DPPC. Badania strukturalne metodami DSC i fluorescencji ANS
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 107
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: przejście fazowe ; liposomy ; przepuszczalność membrany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Krzysztof Polewski
Tytuł: Cooperativity analysis during phase transition in cocoa fat-palm oil mixtures using DSC method
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 447-448, il.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz kakaowy ; kooperatywność ; przejście fazowe ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; olej palmowy ; entalpia van't Hoffa
Angielskie słowa kluczowe: cocoa fat ; cooperativity ; phase transition ; DSC-differential scanning calorimetry ; palm oil ; van't Hoff enthalpy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Łukasz Masewicz
Tytuł: Reologiczne właściwości i przemiany fazowe tłuszczów zwierzęcych
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 32
Uwagi: Streszczenia w języku angielskim opublikowane pod adresem: http://www.eurofedlipid.org/meetings/archive/poznan2014/abstracts.pdf [Dostęp: 9 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz zwierzęcy ; reologia ; przejście fazowe ; krystalizacja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP