logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZECIWUTLENIACZE NATURALNE
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Marzanna Hęś, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Anna Jędrusek-Golińska, Elżbieta Gujska
Tytuł: Aloe vera Webb.: natural sources of antioxidants - a review
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2019, vol. 74, 3, s. 255-265, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze naturalne ; składniki bioaktywne ; aktywność przeciwutleniająca ; aloes
Angielskie słowa kluczowe: natural antioxidants ; bioactive components ; antioxidative activity ; Aloe vera
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.598
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2010
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak
Tytuł: Tłuszcze smażalnicze - jakość, degradacja termiczna i ochrona
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 2, art. 23, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_23.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu
Polskie słowa kluczowe: smażenie ; tłuszcz smażalniczy ; degradacja tłuszczu ; degradacja termiczna ; przeciwutleniacze naturalne ; przeciwutleniacze syntetyczne ; produkty smażone ; zawartość tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: frying process ; oils ; thermal changes ; natural antioxidants ; synthetic antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2009
Autorzy: Dominik Kmiecik, Józef Korczak, Magdalena Rudzińska, Anna Gramza-Michałowska, Marzanna Hęś
Tytuł: Stabilization of phytosterols in rapeseed oil by natural antioxidants during heating
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2009, vol. 111, 11, s. 1124-1132, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum Wiley-Blackwell
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; smażenie ; fitosterole ; oksyfitosterole ; przeciwutleniacze naturalne
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; heating ; oxyphytosterols ; phytosterols ; refined rapeseed oil
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.831
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2008
Autorzy: J. Korczak, D. Kmiecik, A. Gramza-Michałowska, M. Hęś, A. Golińska, M. Nogala-Kałucka, J. Kobus, E. Flaczyk
Tytuł: Stabilization of rapeseed oil and its components by natural antioxidants
W: Advances in analysis and technology of rapeseed oil : Monograph / Ed.in-Chief Edward Szłyk.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2008
Szczegóły: s. 71-93, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-231-2294-4
Polskie słowa kluczowe: olej rzepakowy ; stabilizacja ; przeciwutleniacze naturalne
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed oil ; rosemary ; sage ; tea ; Ginkgo extracts ; protein hydrolysates
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/7
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Naturalne a syntetyczne aromaty, barwniki i konserwanty (stan i perspektywy)
W: Naturalne dodatki do żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2005
Szczegóły: s. 39-58, il., bibliogr.
ISBN: 83-921373-1-3
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; aromaty naturalne ; aromaty syntetyczne ; konserwanty ; przeciwutleniacze naturalne ; przeciwutleniacze syntetyczne ; barwniki naturalne ; barwniki sztuczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2000
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kalucka, Józef Korczak, Marzanna Hęś, Anna Jędrusek-Golińska, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Sterole z kondensatu po dezodoryzacji oleju rzepakowego jako inhibitory w procesie autooksydacji lipidów.
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2000, t. 21, z. 1, s. 177-186, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: sterole ; olej rzepakowy ; przeciwutleniacze naturalne ; utlenianie tłuszczu
Angielskie słowa kluczowe: sterols ; rapeseed oil ; natural antioxidants ; lipid oxidation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 1999
Autorzy: Józef Korczak, Witold Janitz, Marzanna Hęś, Małgorzata Nogala-Kalucka, Marek Gogolewski
Tytuł: Stabilizacja oleju rzepakowego przy wykorzystaniu naturalnych przeciwutleniaczy
Źródło: Rośl. Oleiste. - 1999, t. 20, z. 2, s. 569-579, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: utlenianie tłuszczu ; przeciwutleniacze naturalne
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; natural antioxidants
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP