logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRZECHOWYWANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 122



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/122
Rok: 2019
Autorzy: Małgorzata Śmigielska
Tytuł: Ozdobne z ogrodu do przechowalni
Źródło: Działkowiec. - 2019, nr 10 (830), s. 50, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: rośliny cebulowe ; rośliny bulwiaste ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/122
Rok: 2019
Autorzy: Kinga Stuper-Szablewska, Anna Przybylska-Balcerek, Danuta Kurasiak-Popowska, Bernadetta Ryńska, Agnieszka Bilska
Tytuł: Określenie wpływu zanieczyszczenia ziarna pszenicy grzybami mikroskopowymi oraz ich metabolitami na jakość produktów jego przerobu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2019, t. 13, z. 1, s. 43-55, il., bibliogr., streszcz., abstr.
https://www.npt.up-poznan.net/tom13/zeszyt1/art_5.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: chleb ; ergosterol ; grzyby mikroskopowe ; mąka ; przechowywanie ; trichoteceny
Angielskie słowa kluczowe: bread ; ergosterol ; microscopic fungi ; flour ; storage ; trichothecenes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/122
Rok: 2019
Autorzy: Mieczysław Czekalski, Piotr Czuchaj
Tytuł: Pięknotka dla florystyki
Źródło: Szkółkarstwo. - 2019, nr 2, s. 54-58, il.
p-ISSN: 1230-655X
Polskie słowa kluczowe: Callicarpa ; gatunki roślin ; uprawa roślin ; zbiór ; zbior ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/122
Rok: 2018
Autorzy: Kamil Kozłowski
Tytuł: Przechowalnia paliwa. Systemy magazynowania biogazu
Źródło: Mag. Instal. - 2018, nr 1 (233), s. 64-65, il.
p-ISSN: 1505-8336
Polskie słowa kluczowe: biogazownie ; biogaz ; magazynowanie ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/122
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Bykowska
Tytuł: Własne sadzonki zdrewniałe
Źródło: Mój Ogródek. - 2018, nr 9 (54), s. 11, il.
p-ISSN: 2353-4818
Polskie słowa kluczowe: sadzonki ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/122
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Paulina Wojciechowska, Ying Qian, Aleksander Siger
Tytuł: Wpływ przechowywania na zawartość związków bioaktywnych i stabilność oksydacyjną niekonwencjonalnych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Tytuł równoległy: The effect of storage on the content of bioactive compounds and oxidative stability of unconventional cold-pressed oils
W: XXV Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Rynia n. Zalewem Zegrzyńskim, 31maja - 02 czerwca 2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 29-30
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; związki bioaktywne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: cold pressed oil ; bioactive compounds ; storage
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
7/122
Rok: 2016
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Robert Rusinek
Tytuł: Wpływ wilgotności nasion rzepaku i temperatury przechowywania na zmiany ich jakości technologicznej
Źródło: Acta Agrophys. - 2016, vol. 23, 4, s. 557-568, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; olej ; przechowywanie ; jakość ; liczba kwasowa
Angielskie słowa kluczowe: rape ; oil ; storage ; quality ; acid value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/122
Rok: 2016
Autorzy: Kamil Kozłowski, Jacek Dach, Wojciech Czekała, Andrzej Lewicki
Tytuł: Influence of maize silage storage conditions on biogas efficiency
Tytuł równoległy: Wpływ warunków przechowywania kiszonki z kukurydzy na jej wydajność biogazową
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2016, vol. 61, 3, s. 240-243, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: kiszonka z kukurydzy ; przechowywanie ; fermentacja metanowa ; biogaz
Angielskie słowa kluczowe: maize silage ; storage ; methane fermentation ; biogas
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/122
Rok: 2016
Autorzy: Alina Kałużewicz, Jolanta Lisiecka, Monika Gąsecka, Agnieszka Waśkiewicz, Włodzimierz Krzesiński, Tomasz Spiżewski, Barbara Frąszczak
Tytuł: Changes in composition of phenolic compounds and tocopherols in broccoli heads during short-term storage
Tytuł równoległy: Zmiany składu fenoli i tokoferoli w różach brokułu w trakcie krótkotrwałego przechowywania
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2016, R. 23, nr 3 (106), s. 127-139, bibliogr.
p-ISSN: 2451-0769 e-ISSN: 2451-0777
Uwagi: Od numeru 2 (105) 2016 zmiana ISSN [poprzedni ISSN 1425-6959]. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; fenole ; tokoferole ; przechowywanie ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea var. italica ; HPLC ; phenolics ; tocopherols ; storage ; temperature
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/122
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Agnieszka Makowska
Tytuł: The effect of storage on physicochemical properties of spray-dried milk, egg and milk-egg mixture
Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania na cechy fizykochemiczne mleka, jaj i mieszanki mleczno-jajowej w proszku
Źródło: Acta Agrophys. - 2015, vol. 22, 1, s. 17-26, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 czerwca 2015].
Polskie słowa kluczowe: koncentraty w proszku ; mleko w proszku ; jaja w proszku ; mieszanka mleczno-jajowa ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: powdered food ; milk-egg mixture ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/122
Rok: 2015
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Kinga Stuper, Robert Rusinek
Tytuł: Kinetyka zmian zawartości ergosterolu podczas przechowywania nasion rzepaku
Źródło: Acta Agrophys. - 2015, vol. 22, 1, s. 27-37, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 lipca 2015].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; ergosterol ; skażenie mikrobiologiczne
Angielskie słowa kluczowe: rape ; storage ; ergosterol ; microbial contamination
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/122
Rok: 2015
Autorzy: Natalia Mioduszewska, Jacek Przybył, Dawid Wojcieszak, Mariusz Adamski, Jacek Dach, Maciej Zaborowicz, Tomasz Wojciechowski
Tytuł: Wykorzystanie buraków cukrowych do produkcji biogazu z uwzględnieniem sposobu i okresu przechowywania
W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2015
Szczegóły: s. 284-292, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-778-3
Polskie słowa kluczowe: burak cukrowy ; przechowywanie ; biogaz ; wydajność metanowa
Angielskie słowa kluczowe: sugar beet ; storage ; biogas ; methane efficiency
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/122
Rok: 2015
Autorzy: Maria Ulczycka-Walorska
Tytuł: W stronę słońca
Źródło: Działkowiec. - 2015, nr 7 (779), s. 77, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: Osteospermum ; odmiany roślin ; wymagania uprawowe ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/122
Rok: 2015
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Bioactive compounds of blueberries : post-harvest factors influencing the nutritional value of products
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2015, vol. 16, iss. 8, s. 18642-18663, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; suszenie ; dojrzałość owoców ; polifenole ; przetwórstwo owoców ; jakość ; przechowywanie ; Vaccinium
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; drying ; maturity ; polyphenols processing ; quality ; storage ; Vaccinium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.257
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/122
Rok: 2015
Autorzy: Beata Janowska
Tytuł: Uprawa jaskra azjatyckiego na kwiat cięty
Źródło: Rośl. Ozdobne (Krak.). - 2015, 2, s. 14-17, il.
p-ISSN: 2353-270X
Polskie słowa kluczowe: Ranunculus asiaticus ; odmiany roślin ; rozmnażanie roślin ; uprawa roślin ; uprawa na kwiaty cięte ; zbiór ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/122
Rok: 2014
Autorzy: Monika Henschke
Tytuł: Przypominamy, radzimy : W grudniu. Rośliny ozdobne
Źródło: Działkowiec. - 2014, nr 12 (772), s. 69, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: ogrody ; sprzęt ogrodniczy ; przechowywanie ; rośliny ozdobne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/122
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Weiss, Jerzy Stangierski
Tytuł: Zasady kinetyki Arrheniusa w modelowaniu zmian jakościowych w serze topionym
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 70
Polskie słowa kluczowe: sery topione ; kinetyka Arrheniusa ; przechowywanie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/122
Rok: 2014
Autorzy: Maria Ulczycka-Walorska
Tytuł: Ich nie zostawiaj!
Źródło: Mój Ogródek. - 2014, nr 7 (7), s. 19, il.
p-ISSN: 2353-4818
Polskie słowa kluczowe: rośliny ogrodnicze ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/122
Rok: 2014
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Robert Rusinek
Tytuł: Analiza zmian zawartości tokoferoli podczas przechowywania nasion rzepaku
W: Postępy w analityce lipidów żywności : 20-21 października 2014, Poznań, Streszczenia wykładów i e-posterów.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 22
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; tokoferole ; silosy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/122
Rok: 2014
Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, J. Wawrzyniak
Tytuł: Effect of rapeseed storage conditions on increase in free fatty acid contents
W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 26-27 June 2014.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 56
ISBN: 978-83-7717-183-7
Polskie słowa kluczowe: liczba kwasowa ; wilgotność ; rzepak ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fat acidity value ; moisture content ; rapeseed ; storage
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
21/122
Rok: 2014
Autorzy: J. Wawrzyniak, M. Gawrysiak-Witulska, R. Rusinek
Tytuł: Effect of temperature and moisture content on the quality of rapeseed stored in anaerobic conditions
W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 26-27 June 2014.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 173
ISBN: 978-83-7717-183-7
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; przechowywanie ; warunki beztlenowe ; liczba kwasowa ; wzrost grzybów
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
22/122
Rok: 2014
Autorzy: Wojciech Wesoły, Marta Hajdasz
Tytuł: Przechowywanie sadzonek sosny zwyczajnej (Pinus sylvestris L.) przez zimę w różnych warunkach
Źródło: Zarz. Ochr. Przyr. Lasach. - 2014, t. 8, s. 238-245, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-1438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: sosna zwyczajna ; przechowywanie ; zima ; admintacja
Angielskie słowa kluczowe: Scots pine ; storage ; winter ; admittance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/122
Rok: 2014
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Katarzyna Waszkowiak
Tytuł: Wpływ wybranych produktów tłuszczowych na stabilność chlorowodorku tiaminy
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 150-158, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: stabilność chlorowodorku tiaminy ; produkty tłuszczowe ; przechowywanie ; liczba nadtlenkowa ; liczba anizydynowa
Angielskie słowa kluczowe: stability of thiamine hydrochloride ; fat products ; storage ; peroxide value ; anisidine value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/122
Rok: 2013
Autorzy: R. Rusinek, J. Wawrzyniak, M. Gawrysiak-Witulska, A. Kasprzycka
Tytuł: Influence of temperature moisture content and pressure on microbiological quality of rapeseed stored at anaerobic conditions
W: 10th International Conference on Agrophysics (ICA2013) : 70th anniversary of Prof. Ryszard Walczak's birthday 5th-7th June 2013 Lublin, Book of abstract / [Ed. Cezary Sławiński].
Adres wydawniczy: Lublin : Institute of Agrophysics Polish Academy of Sciences, 2013
Szczegóły: s. 110
ISBN: 978-83-89969-09-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; wilgotność ; przechowywanie ; rozwój grzybni ; warunki beztlenowe ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; moisture content ; storage ; mould ; fungi ; anaerobic condition ; microbiological quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/122
Rok: 2013
Autorzy: Damian Mordas, Roman Wojtkowiak, Marian Wiśniewski, Wojciech Ratajczak
Tytuł: Changes in humidity during outdoor storage of seedlings in styrofoam containers on racks covered with different materials
Tytuł równoległy: Zmiany wilgotności podczas przechowywania sadzonek w pojemnikach styropianowych w kontenerach osłoniętych różnymi materiałami wystawionymi na wolnym powietrzu
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2013, 12 (2), s. 13-22, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: daglezja ; wielodoniczki ; opończe z agrotkaniny ; przechowywanie ; transport ; stelaże ; sadzonki ; wilgotność
Angielskie słowa kluczowe: Douglas fir ; covering ; agrotextile ; short-term storage ; transport ; seedlings ; racks ; humidity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/122
Rok: 2013
Autorzy: Damian Mordas, Roman Wojtkowiak, Marian Wiśniewski, Krzysztof Zembrowski
Tytuł: Changes in temperature during seedling storage in styrofoam multipots kept on shelves in outdoor containers under different cover materials
Tytuł równoległy: Zmiany temperatury podczas przechowywania sadzonek w wielodoniczkach styropianowych w kontenerach osłoniętych różnymi materiałami wystawionymi na wolnym powietrzu
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2013, 12 (2), s. 23-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0722
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: agrotkanina ; daglezja ; opończa ; przechowywanie ; sadzonki ; regały ; transport ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: agrotextile ; Douglas fir ; canvas cover ; storage ; seedlings ; frame ; transport ; temperature
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/122
Rok: 2013
Autorzy: Mariusz Kowalski, Tomasz Piechota
Tytuł: Ograniczenie strat w trakcie przechowywania i stosowania nawozów naturalnych
Źródło: Bydło. - 2013, nr 1, s. 34-37, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: nawozy naturalne ; płyty gnojowe ; obornik ; roztrzasanie obornika ; gnojowica ; straty ; przechowywanie ; nawozy organiczne ; nawozy płynne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/122
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Śmigielska
Tytuł: Dobrze przechować
Źródło: Działkowiec. - 2013, nr 12 (760), s. 52, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: rośliny balkonowe ; byliny ; kłącza ; karpy ; cebule ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/122
Rok: 2013
Autorzy: J. Wawrzyniak, A. Waśkiewicz
Tytuł: Fungal growth and production of ochratoxin a and citrinin by Penicillium viridicatum on various cereal substrates at different temperature conditions
W: Global Mycotoxin Reduction Strategies : ISM - MycoRed International Conference Europe 2013, 27-31 May 2013, Martina Franca, Apulia, Italy, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Martina Franca] : [b. w.], 2013
Szczegóły: s. 192
Polskie słowa kluczowe: zboża ; cytrynina ; ergosterol ; grzyby strzępkowe ; ziarno ; wzrost grzybów ; mikotoksyny ; ochratoksyna A ; Penicillium verrucosum ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: cereal ; citrinin ; ergosterol ; fungi ; grain ; fungal growth ; mycotoxins ; ochratoxin A ; Penicillium verrucosum ; storage
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
30/122
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ wybranych warunków przechowywania na zawartość witaminy C w owocach róży pomarszczonej Rosa rugosa
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 869-872, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; mrożenie ; suszenie ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fruits Rosa rugosa ; ascorbic acid ; freezing ; drying ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
31/122
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Storage conditions influence on wrinkled rose fruits (Rosa rugosa) antioxidative activity
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych warunków przechowywania na aktywność przeciwutleniającą owoców róży pomarszczonej (Rosa rugosa)
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 144-145
Polskie słowa kluczowe: róża pomarszczona ; Rosa rugosa ; związki bioaktywne ; przechowywanie ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; Rosa rugosa ; bioactive compounds ; storage ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
32/122
Rok: 2012
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: The sum of active temperatures as a method of determining the optimum harvest date of 'Šampion' and 'Ligol' apple cultivars
Tytuł równoległy: Suma aktywnych temperatur jako metoda wyznaczania optymalnej daty zbioru dla jabłek odmian 'Šampion' i 'Ligol'
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2012, 11 (6), s. 3-13, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 29900
Polskie słowa kluczowe: owoce ; zdolność przechowalnicza ; jakość owoców ; przewidywanie daty zbioru ; suma temperatur aktywnych ; wspomaganie decyzyjne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fruit storage ; decision support ; fruit development ; storability ; fruit quality ; active temperatures ; harvest date prediction
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.691
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
33/122
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Śmigielska
Tytuł: Balkonowy matecznik
Źródło: Działkowiec. - 2012, nr 9 (745), s. 62, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: rośliny balkonowe ; przechowywanie ; sadzonki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/122
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ dostępności tlenu i światła na stabilność antocyjanów w modelowych napojach aroniowych
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 2, art. 35, il, bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_35.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: antocyjany ; stabilność ; aronia ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: anthocyanins ; stability ; chokeberry ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
35/122
Rok: 2012
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Agnieszka Faligowska, Grażyna Szymańska
Tytuł: Ocena wartości siewnej i wigoru zaprawionego ziarna pszenżyta ozimego i żyta w zależności od odmiany i okresu jego przechowywania
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2012, vol. 52, no. 3, s. 651-656, bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 sierpnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: zaprawy nasienne ; zboża ; zdolność kiełkowania ; wigor ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: seed dressings ; cereal ; germination capacity ; vigour ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
36/122
Rok: 2011
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Jolanta Wawrzyniak, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania (wilgotności i temperatury) nasion rzepaku na szybkość degradacji tokoferoli
Źródło: Acta Agrophys. - 2011, vol. 18, 1 (192), s. 55-65, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; tokoferole ; szybkość degradacji
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; storage ; tocopherol degradation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
37/122
Rok: 2011
Autorzy: Anita Schroeter-Zakrzewska
Tytuł: Czas na begonie, dalie i inne
Źródło: Agrotechnika. - 2011, nr 3, s. 90-91, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: rośliny ozdobne ; begonia ; dalia ; paciorecznik ; mieczyki ; galtonia biaława ; uprawa roślin ; sadzenie ; bulwy ; kłącza ; cebule ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
38/122
Rok: 2011
Autorzy: Piotr Rybacki
Tytuł: Dobrze uszczelnić
Źródło: Agrotechnika. - 2011, nr 2, s. 50-51, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: maszyny rolnicze ; uszczelki ; przechowywanie ; mntaż
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/122
Rok: 2011
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Jolanta Wawrzyniak, Malgorzata Nogala-Kalucka
Tytuł: Changes in tocochromanol content in seeds of Brassica napus L. during adverse conditions of storage
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2011, vol. 88, iss. 9, s. 1379-1385, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 kwietnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: tokochromanole ; rzepak ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: tocochromanols ; rapeseed ; storage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.773
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
40/122
Rok: 2011
Autorzy: A. Iwanowska, M. Smułka, E. Pospiech
Tytuł: Degradation of glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase in conditioned beef during 21 days of cold storage
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 67
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; przechowywanie ; chłodnie ; tenderyzacja ; mięsień najdłuższy lędźwi ; GAPDH ; degradacja
Angielskie słowa kluczowe: beef ; GAPDH degradation ; longissimus lumborum ; tenderization
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
41/122
Rok: 2011
Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, A. Siger, J. Wawrzyniak, M. Nogala-Kałucka
Tytuł: Effect of temperature and seed moisture content on the rate of bioactiv components degradation during rapeseed storage
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 53
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; warunki przechowywania ; temperatura ; nasiona oleiste ; wilgotność ; substancje biologicznie czynne ; tokochromanole
Angielskie słowa kluczowe: tocochromanols ; rapeseed ; moisture content ; temperature
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
42/122
Rok: 2011
Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, A. Siger, J. Wawrzyniak, M. Nogala-Kalucka
Tytuł: Degradation of rapeseed bioactive components during rapeseed storage under adverse conditions
W: Selected topics in food biotechnology / Ed. by Józefa Chrzanowska and Aleksandra Zambrowicz.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 2083-5531 ; 125
Szczegóły: s. 21-31, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7717-065-6
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; warunki przechowywania ; nasiona oleiste ; tokoferole ; plastochromanol-8 ; degradacja
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/122
Rok: 2010
Autorzy: Piotr Rybacki
Tytuł: Przepracowany olej, zużyty filtr
Źródło: Agrotechnika. - 2010, nr 12, s. 42-43, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: gospodarstwa rolne ; oleje silnikowe ; olej silnikowy przepracowany ; filtry olejowe ; przechowywanie ; zagospodarowanie odpadów ; zbiórka odpadów
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
44/122
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Zmiany zawartości antocyjanów oraz barwy śliwek (Prunus domestica) w zależności od stopnia dojrzałości oraz czasu przechowywania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 149-154, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Liczba znaków: 19800
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; CIELab ; optymalny termin zbioru
Angielskie słowa kluczowe: storability ; CIE Lab system ; optimum harest date
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
45/122
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Effect of storage time on contents of polyphenolic compounds in selected cultivars of plum (Prunus domestica L.)
Tytuł równoległy: Wpływ czasu przechowywania na zawartość związków polifenolowych w wybranych odmianach śliwek (Prunus domestica L.)
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 9, s. 1197-1202, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16400
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; polifenole ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: plum ; polyphenols ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
46/122
Rok: 2010
Autorzy: Grzegorz Łysiak, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Quality of plum fruits after storage dependend of quality parameters during harvest
Tytuł równoległy: Jakość owoców śliwy po przechowywaniu w zależności od parametrów jakościowych w czasie zbioru
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2010, vol. 17, no. 10, 1361-1367, il., bibliogr.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 16870
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; zawartość ekstraktu ; jędrność ; optymalna data zbioru ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; cold storage, ; TSS ; firmness ; optimum harvest date ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
47/122
Rok: 2010
Autorzy: Beata Janowska
Tytuł: Effect of conditioning on the longevity of leaves of the Italian arum (Arum italicum Mill.) kept at a low temperature
Tytuł równoległy: Wpływ kondycjonowania na trwałość liści obrazków włoskich (Arum italicum Mill.) przechowywanych w niskiej temperaturze
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2010, t. 4, z. 1, art. 12, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_4_12.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo.
Polskie słowa kluczowe: Arum italicum ; trwałość ; kwas giberelinowy ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: Arum italicum ; vase life ; gibberellic acid ; storing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
48/122
Rok: 2010
Autorzy: Jacek Przybył, Tadeusz Sęk
Tytuł: Zbiór zbóż i roślin podobnych technologicznie
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010. - 251 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-624-3
Polskie słowa kluczowe: zboża ; rzepak ; kukurydza ; zbiór ; zbiór mechaniczny ; maszyny rolnicze ; kombajny zbożowe ; technologia zbioru ; ziarno ; nasiona ; obróbka pozbiorcza ; przechowywanie
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/122
Rok: 2010
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Aleksander Siger, Jolanta Wawrzyniak, Małgorzata Nogala-Kałucka
Tytuł: Niewłaściwe przechowywanie nasion rzepaku - wpływ na zawartość natywnych przeciwutleniaczy
Tytuł równoległy: Improper canola seed storage - an influence on the native antioxidant content
W: Rośliny oleiste : XXX Konferencja Naukowa, Poznań 16-17.03.2010, Streszczenia.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin], 2010
Szczegóły: s. 170-172
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; przechowywanie ; przeciwutleniacze
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; storage conditions ; antioxidants
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
50/122
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Texture and sensory attributes of curd-ripened fried cheese depending on fat content and storage time
Tytuł równoległy: Tekstura i cechy sensoryczne sera smażonego na bazie skrzepu dojrzewającego w zależności od zawartości w nim tłuszczu i czasu przechowywania
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2010, 2 (23), s. 68-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; właściwości sensoryczne ; zawartość tłuszczu ; przechowywanie ; okres przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: fat reduced ; sensory properties ; fried cheese ; storage ; texture
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
51/122
Rok: 2009
Autorzy: Hanna Sulewska, Wiesław Koziara, Katarzyna Panasiewicz, Grażyna Ptaszyńska
Tytuł: Evaluation of maize seed sowing value in two years storage period with warm, cold and field tests
Tytuł równoległy: Ocena wartości siewnej nasion kukurydzy w ciągu dwuletniego okresu przechowywania przy użyciu testów: zimnego, ciepłego i polowego
Źródło: Acta Sci. Pol., Agric. - 2009, 8 (2), s. 21-30, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0625
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 czerwca 2013].
Polskie słowa kluczowe: kukurydza ; przechowywanie ; wartość siewna ; test polowy ; test ciepły ; test zimny
Angielskie słowa kluczowe: maize ; sowing value ; storage ; field test ; cold test ; warm test
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
52/122
Rok: 2009
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ wybranych metod ogrzewania oraz zamrażalniczego przechowywania na utlenianie się lipidów w produktach mięsnych z dodatkiem przeciwutleniaczy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 455-459, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: obróbka termiczna ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; produkty mięsne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; lipid oxidation ; antioxidants ; meat products ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
53/122
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Cheese meltability as assessed by the Tube Test and Schreiber Test depending on fat contents and storage time, based on curd-ripened fried cheese
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2009, vol. 27, no. 5, s. 301-308, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: ser smażony ; topliwość ; zawartość tłuszczu ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fat reduced cheese ; meltability ; storage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.602
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
54/122
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Dynamika zmian kwasowości jogurtu z dodatkiem produktów zbożowych podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 111, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_111.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; dodatki do żywności ; produkty zbożowe ; przechowywanie ; kwasowość ; zmiany kwasowości
Angielskie słowa kluczowe: yoghurt ; acidity ; buckwheat groats ; shelf-life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
55/122
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Stabilność i jakość barwy sera Mozzarella w trakcie przechowywania
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 112, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_112.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; barwa ; przechowywanie ; jasność barwy ; nasycenie barwy
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; colour ; storage ; lightness ; saturation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
56/122
Rok: 2009
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul
Tytuł: Stabilność i jakość barwy sera Mozzarella w trakcie przechowywania
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06-01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 124
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; CIELab ; przechowywanie ; nasycenie barwy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
57/122
Rok: 2009
Autorzy: Katarzyna Panasiewicz, Wiesław Koziara, Hanna Sulewska
Tytuł: Wpływ zaprawiania nasion zbóż na ich wigor po rocznym okresie przechowywania
Źródło: Prog. Plant Prot. - 2009, vol. 49, no. 1, s. 256-259, bibliogr.
p-ISSN: 1427-4337
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 24 czerwca 2013].
Polskie słowa kluczowe: zboża ; ziarno ; przechowywanie ; zaprawianie nasion ; zdolność kiełkowania ; wigor
Angielskie słowa kluczowe: cereal ; seed treatment ; storage period ; germination capacity ; vigour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
58/122
Rok: 2009
Autorzy: Wojciech Wesoły
Tytuł: Przechowywanie sadzonek od ich wyjęcia w szkółce do wysadzenia na uprawie
W: Szkółkarstwo leśne od A do Z / Pr. zbior. pod red. Wojciecha Wesołego i Marii Hauke.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centrum Informacyjne Lasów Państwowych, 2009
Szczegóły: s. 304-306, il.
ISBN: 978-83-89744-81-4
Polskie słowa kluczowe: szkółki leśne ; sadzonki ; postępowanie pozbiorcze ; przechowywanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
59/122
Rok: 2009
Autorzy: Wojciech Wesoły, Maria Hauke, Stefan Tarasiuk, Wioletta Hoffman
Tytuł: Przechowywanie sadzonek przez zimę
W: Szkółkarstwo leśne od A do Z / Pr. zbior. pod red. Wojciecha Wesołego i Marii Hauke.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centrum Informacyjne Lasów Państwowych, 2009
Szczegóły: s. 307-316, il.
ISBN: 978-83-89744-81-4
Polskie słowa kluczowe: szkółki leśne ; sadzonki ; przechowywanie ; zima
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
60/122
Rok: 2009
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Wpływ temperatury suszenia na zawartość fitosteroli w przechowywanych nasionach rzepaku
W: Właściwości fizyczne surowców roślinnych : ziarno, owoce, surowce energetyczne / Pod red. Bohdana Dobrzańskiego jr., Rafała Rybczyńskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja Rozwoju Nauk Agrofizycznych Komitet Agrofizyki PAN, 2009
Szczegóły: s. 117-130, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60489-13-0
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; suszenie ; temperatura suszenia ; nasiona ; fitosterole ; przechowywanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
61/122
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Physicochemical and sensory characteristics of sheep kefir during storage
Tytuł równoległy: Charakterystyka cech fizykochemicznych i sensorycznych kefiru owczego podczas jego przechowywania
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (2), s. 63-73, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; kefir ; właściwości fizykochemiczne ; analiza sensoryczna ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; physicochemical properties ; sensory analysis ; storage ; kefir ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
62/122
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Ocena jakości jogurtu na podstawie instrumentalnego pomiaru barwy
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 3, s. 8-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; jogurt naturalny ; ocena jakości ; przechowywanie ; okres przechowywania ; barwa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
63/122
Rok: 2008
Autorzy: Jacek Nowak, Mateusz Korzec, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik
Tytuł: Ocena wpływu technologii produkcji piwa i czasu przechowywania na zawartość polifenoli i właściwości przeciwutleniające piw przemysłowych i domowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 792-796, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: piwo ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: beer ; polyphenols ; antioxidant activity ; storing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
64/122
Rok: 2008
Autorzy: Jacek Dach
Tytuł: Jakość gnojowicy - od czego zależy?
Źródło: Bydło. - 2008, nr 4, s. 26-29, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: nawozy organiczne ; gnojowica ; jakość ; skład chemiczny ; przechowywanie ; zbiorniki na gnojowicę ; kompostowanie ; wykorzystanie rolnicze ; rozlew doglebowy ; rozlew powierzchniowy ; wozy asenizacyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
65/122
Rok: 2008
Autorzy: Romualda Danków
Tytuł: Jakość higieniczna mleka surowego - od czego zależy?
Źródło: Bydło. - 2008, nr 7, s. 62-63, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: mleko surowe ; jakość higieniczna ; postępowanie poudojowe ; schładzanie ; przechowywanie ; dojarka mechaniczna ; dezynfekcja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
66/122
Rok: 2008
Autorzy: Jacek Dach
Tytuł: Jakość obornika - od czego zależy?
Źródło: Bydło. - 2008, nr 1, s. 26-29, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: obornik ; jakość ; właściwości fizykochemiczne ; oddziaływanie na gleby ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
67/122
Rok: 2008
Autorzy: Beata Janowska, Anita Schroeter-Zakrzewska, Łukasz Nowak
Tytuł: Wpływ sposobu przechowywania zamrożonych cebul lilii (Lilium sp.) na jakość cebul i roślin kwitnących
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2008, t. 2, z. 3, art. 21, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_2_21.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Ogrodnictwo.
Polskie słowa kluczowe: lilia ; cebule ; przechowywanie ; wzrost roślin
Angielskie słowa kluczowe: lily ; storage of bulbs ; plant growth
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
68/122
Rok: 2007
Autorzy: Anita Schroeter-Zakrzewska
Tytuł: Zdążyć przed zimą
Źródło: Agrotechnika. - 2007, nr 10, s. 39-41, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: rośliny ozdobne ; byliny ; bulwy ; wykopywanie ; przechowywanie ; warunki przechowywania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
69/122
Rok: 2007
Autorzy: Tomasz Piechota, Jacek Dach
Tytuł: Zdolność kiełkowania diaspor chwastów przechowywanych w oborniku kompostowanym z napowietrzaniem i w warunkach składowania beztlenowego
Źródło: Ann. UMCS, sect. E Agric. - 2007, vol. 62 (2), s. 177-184, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-1118
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio E, Agricultura"
Polskie słowa kluczowe: chwasty ; gatunki roślin ; diaspory ; zdolność kiełkowania ; przechowywanie ; obornik ; kompostowanie ; napowietrzanie ; składowanie ; warunki beztlenowe
Angielskie słowa kluczowe: farmyard manure ; composting ; weeds ; seeds ; germination
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
70/122
Rok: 2007
Autorzy: Tomasz Piechota, Jacek Dach
Tytuł: Zdolność kiełkowania diaspor chwastów przechowywanych w oborniku kompostowanym z napowietrzaniem i w warunkach składowania beztlenowego
W: Biologia chwastów : XXXI Krajowa Konferencja Naukowa z cyklu "Rejonizacja chwastów segetalnych w Polsce", Lublin, 5-6 lipca 2007 : Streszczenia referatów i posterów / Oprac. red. Ewa Zawadzka-Mazurek.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2007
Szczegóły: s. 42
ISBN: 978-83-7259-154-8
Polskie słowa kluczowe: chwasty ; diaspory ; zdolność kiełkowania ; przechowywanie ; obornik ; kompostowanie ; napowietrzanie ; składowanie ; warunki beztlenowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
71/122
Rok: 2007
Autorzy: Maria Hauke, Wojciech Wesoły, Wioletta Hoffman, Stefan Tarasiuk
Tytuł: Przechowywanie sadzonek kontenerowych w pudłach kartonowych
Źródło: Las Pol., Nr Spec. - 2007, 1, s. 16-17, il.
Polskie słowa kluczowe: leśnictwo ; szkółkarstwo leśne ; sadzonki ; przechowywanie ; pudła kartonowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
72/122
Rok: 2007
Autorzy: Marek Siwulski, Aleksandra Czerwińska-Nowak, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Biologia i uprawa twardziaka jadalnego shiitake
Adres wydawniczy: Poznań : PWRiL, 2007. - 224 s. : il., bibliogr. ; 20 cm
ISBN: 978-83-09-99002-4
Polskie słowa kluczowe: grzyby jadalne ; twardziak shii-take ; Lentinula edodes ; grzybnia ; uprawa grzybów ; przechowywanie ; choroby grzybów ; szkodniki grzybów ; przetwórstwo grzybów ; właściwości lecznicze ; właściwości odżywcze
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
73/122
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Metody przechowywania i opakowania redukujące straty przeciwutleniaczy [rozdz. 9.11.]
W: Przeciwutleniacze w żywności : Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / Pr. zbior. pod red. Włodzimierza Grajka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Szczegóły: s. 506-509
ISBN: 978-83-204-3277-0
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przeciwutleniacze ; redukcja strat ; opakowania ; przechowywanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
74/122
Rok: 2007
Autorzy: Danuta Górecka
Tytuł: Wpływ przetwarzania i przechowywania żywności na jej cechy sensoryczne
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 75-96, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przetwórstwo żywności ; przechowywanie ; właściwości sensoryczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
75/122
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena zmian aktywności metabolicznej bakterii fermentacji mlekowej w czasie przechowywania produktów fermentowanych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 313-317, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: produkty fermentowane ; przechowywanie ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna
Angielskie słowa kluczowe: fermented food ; storage ; lactic acid bacteria ; metabolic activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
76/122
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania produktów otrzymanych z nasion roślin strączkowych na zmiany aktywności antyoksydacyjnej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: groch ; fasola ; nasiona ; produkty fermentowane ; przechowywanie ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: lactic fermentation ; extrusion ; storage ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
77/122
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Dach
Tytuł: Jak rozlewać gnojowicę?
Źródło: Bydło. - 2006, nr 5, s. 58-60, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: nawozy organiczne ; gnojowica ; przechowywanie ; nawożenie ; rozlew powierzchniowy ; rozlew doglebowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
78/122
Rok: 2006
Autorzy: Urszula Samotyja, Magdalena Rudzińska, Maria Małecka, Anna Pachołek
Tytuł: Ocena zmian frakcji tłuszczowej orzechów włoskichi [właśc. włoskich i] arachidowych podczas przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 252
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy arachidowe ; przechowywanie ; kwasy tłuszczowe ; frakcje tłuszczowe ; zmiany jakościowe ; zmiany oksydacyjne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
79/122
Rok: 2006
Autorzy: Maria Jaszewska, Wiesława Kalka, Jan Zabielski
Tytuł: Wpływ przechowywania na konsystencję zbożowych produktów śniadaniowych zanurzonych w mleku
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 261
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: produkty śniadaniowe ; produkty zbożowe ; przechowywanie ; konsystencja ; chrupkość
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
80/122
Rok: 2006
Autorzy: Wiesława Kalka, Maria Jaszewska, Jan Zabielski
Tytuł: Zmiany wyróżników jakości ekstraktów kaw zbożowych w zróżnicowanych warunkach przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 263
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: kawa zbożowa ; ekstrakty kawy ; jakość ; przechowywanie ; warunki przechowywania ; zmiany jakościowe
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
81/122
Rok: 2006
Autorzy: Ryszard Rakowski
Tytuł: Zadbajmy o sprzęt i narzędzia
Źródło: Działkowiec., Nr Spec. - 2006, nr 2, s. 52-55, il.
p-ISSN: 0137-7930
Polskie słowa kluczowe: sprzęt ogrodniczy ; narzędzia ogrodnicze ; konserwacja ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
82/122
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Lasik, Jacek Nowak
Tytuł: Ocena zmian aktywności metabolicznej bakterii fermentacji mlekowej w czasie przechowywania produktów fermentowanych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: produkty fermentowane ; przechowywanie ; bakterie fermentacji mlekowej ; aktywność metaboliczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
83/122
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania produktów otrzymanych z nasion roślin strączkowych na zmiany aktywności antyoksydacyjnej
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 76-77
Polskie słowa kluczowe: groch ; fasola ; nasiona ; produkty fermentowane ; przechowywanie ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
84/122
Rok: 2006
Autorzy: Marcin Bartczak
Tytuł: Małe, lecz efektywne fabryki
Źródło: Ogrod. Pol. - 2006, 3 (30), s. 6-7, il.
p-ISSN: 1731-8793
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; zdrowie człowieka ; gatunki roślin ; wartość odżywcza ; produkcja ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
85/122
Rok: 2006
Autorzy: Jan Pikul, Danuta Karczewska, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków
Tytuł: Physicochemical, microbiological and sensory changes occurring in tvarog wrapped in Eco Lean and vacuum packed during refrigerated storage
Tytuł równoległy: Zmiany fizykochemiczne, mikrobiologiczne i sensoryczne zachodzące w twarogu zawiniętym w Eco Lean i zapakowanym próżniowo podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 1, s. 173-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma " Polish Journal of Food and Nutrition Sciences" [Dostęp: 13 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; pakowanie próżniowe ; sery twarogowe ; właściwości fizykochemiczne ; czystość mikrobiologiczna ; właściwości sensoryczne ; zmiany właściwości
Angielskie słowa kluczowe: tvarog ; vacuum packing ; acidity ; yeasts ; sensory properties ; shelf life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
86/122
Rok: 2006
Autorzy: Barbara Frąszczak, Marek Siwulski, Krzysztof Sobieralski
Tytuł: Warzywa przyprawowe w naszym ogrodzie
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Kurpisz, 2006. - 132 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
ISBN: 83-89738-58-9
Polskie słowa kluczowe: ogrody ; warzywa ; warzywa przyprawowe ; wymagania uprawowe ; rozmnażanie roślin ; uprawa roślin ; zabiegi pielęgnacyjne ; zbiór ; przechowywanie ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
87/122
Rok: 2006
Autorzy: Michał Szklarz
Tytuł: Fruit storage ability of sports 'Gala' apple cultivar
Tytuł równoległy: Zdolność przechowalnicza jabłek sportów odmiany 'Gala'
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 2006, t. 100, s. 289-294, il., bibliogr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych i leśnych.
Polskie słowa kluczowe: drzewa owocowe ; jabłoń Gala ; sporty ; jabłka ; przechowywanie ; jędrność ; zdolność przechowalnicza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
88/122
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Marzena Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki, Małgorzata Wiewiórowska
Tytuł: Jakość mikrobiologiczna jęczmienia browarnego konserwowanego w silosie metalowym
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 25-27, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: jęczmień browarny ; zboża ; przechowywanie ; silos metalowy ; jakość mikrobiologiczna ; wilgotność ; suszenie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
89/122
Rok: 2006
Autorzy: Krzysztof Sobieralski, Mariusz Salwin
Tytuł: Effect of spawn storage at the temperature of liquid nitrogen of four strains of field mushroom Agaricus bisporus (Lange) Imbach on its growth and pinhead setting
Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania grzybni czterech odmian pieczarki dwuzarodnikowej w temperaturze ciekłego azotu na jej wzrost i wiązanie owocników
Źródło: Rocz. AR Pozn., Ogrod. - 2006, 40 (379), s. 43-51, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-1738
Polskie słowa kluczowe: pieczarka dwuzarodnikowa ; Agaricus bisporus ; grzybnia ; przechowywanie ; ciekły azot ; wzrost grzybni ; wiązanie owocników
Angielskie słowa kluczowe: Agaricus bisporus ; spawn ; storage ; liquid nitrogen ; mycelium growth
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
90/122
Rok: 2006
Autorzy: Agnieszka Spek-Dźwigała, Włodzimierz Prądzyński
Tytuł: Wpływ warunków przechowywania na zmianę barwy okleiny i drewna sosnowego
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Drew. - 2006/2007, 42 (384), s. 31-41, il., bibliogr.
p-ISSN: 1506-4034
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; drewno sosnowe ; okleina sosnowa ; zmiany barwy ; warunki przechowywania
Angielskie słowa kluczowe: pine veneer ; pine wood ; colour ; lightness coefficient ; storage conditions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
91/122
Rok: 2006
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Henryk Jeleń, Małgorzata Nogala-Kałucka, Marzena Gawrysiak-Witulska
Tytuł: The influence of storage time and drying temperature on sterols content in seeds of rapeseed
Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania i temperatury suszenia na zawartość steroli w nasionach rzepaku
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2006, t. 27, z. 2, s. 345-356, il., bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Polskie słowa kluczowe: rośliny oleiste ; rzepak ; suszenie ; przechowywanie ; nasiona ; fitosterole ; zmiany zawartości ; oznaczanie
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; phytosterols ; drying ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
92/122
Rok: 2006
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Henryk Jeleń, Małgorzata Kałucka, Marzena Gawrysiak-Witulska
Tytuł: Wpływ przechowywania i temperatury suszenia na zawartość steroli w nasionach rzepaku
W: Rośliny oleiste : XXVIII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.06.2006, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006
Szczegóły: s. 113-115
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; suszenie ; temperatura suszenia ; przechowywanie ; sterole
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
93/122
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksander Siger, Katarzyna Walczyńska, Henryk Jeleń, Marzena Gawrysiak-Witulska
Tytuł: Wpływ wstępnego suszenia oraz przechowywania na zawartość lipofilnych przeciwutleniaczy w nasionach rzepaku
W: Rośliny oleiste : XXVIII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.06.2006, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006
Szczegóły: s. 106-108
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; suszenie ; przechowywanie ; przeciwutleniacze
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
94/122
Rok: 2006
Autorzy: Aleksander Siger, Małgorzata Nogala-Kałucka, Henryk Jeleń, Magdalena Rudzińska, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ wstępnego suszenia oraz przechowywania na zawartość hydrofilnych przeciwutleniaczy w nasionach rzepaku
W: Rośliny oleiste : XXVIII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.06.2006, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006
Szczegóły: s. 108-110
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona ; suszenie ; przechowywanie ; przeciwutleniacze
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
95/122
Rok: 2006
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Ewa Flaczyk, Joanna Kobus
Tytuł: Zmiany zawartości polifenoli, steroli i skwalenu oraz stabilność oksydacyjna oliwy "extra virgin" po przechowywaniu
W: Rośliny oleiste : XXVIII Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13.06.2006, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2006
Szczegóły: s. 111-112
Polskie słowa kluczowe: oliwa z oliwek ; przechowywanie ; stabilność oksydacyjna ; polifenole ; sterole ; skwalen
Angielskie słowa kluczowe: "extra virgin" olive oil ; oxidative stability ; polyphenols ; sterols ; squalene
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
96/122
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Jak przechowywać leki?
Źródło: Tyg. Rol. - 2006, nr 21, s. 40, il.
p-ISSN: 1734-5863
Polskie słowa kluczowe: leki ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
97/122
Rok: 2006
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Uprawa i odmiany gruszy
Adres wydawniczy: Warszawa : Hortpress, 2006. - 156 s. : il., bibliogr. ; 21 cm
ISBN: 83-89211-18-1
Liczba znaków: 253000
Polskie słowa kluczowe: systematyka ; historia uprawy ; podkładki wegetatywne ; podkładki generatywne ; przechowywanie ; zbiór owoców ; ochrona ; integrowana uprawa drzew ; cięcie drzew ; nawożenie ; przerzedzanie ; siedlisko
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
98/122
Rok: 2005
Autorzy: Ewa Bartkowiak-Fludra, Aldona Jasińska-Stępniak, Bogusz Delbowski, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany siły redukującej i DPPH+ natywnych przeciwutleniaczy w wybranych olejach tłoczonych na zimno w czasie ich przechowywania
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005 : Streszczenia referatów i plakatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", 2005
Szczegóły: s. 140
ISBN: 83-86796-95-2
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; przechowywanie ; przeciwutleniacze ; właściwości przeciwutleniające ; wygaszanie wolnych rodników ; DPPH
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
99/122
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ atmosfery modyfikowanej na jakość mikrobiologiczną twarogu półtłustego
Źródło: Prz. Mlecz. - 2005, 10, s. 4-6, il.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: sery twarogowe ; ser twarogowy półtłusty ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze ; atmosfera modyfikowana ; przechowywanie ; jakość mikrobiologiczna ; ocena jakości ; bakterie ; grzyby pleśniowe ; drożdże
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
100/122
Rok: 2005
Autorzy: Adam Kowalczyk, Małgorzata Mańka, Małgorzata Kacprzak
Tytuł: Wybrane fitopatologiczne aspekty przechowywania nasion sosny zwyczajnej (Pinus sylvestris L.)
Źródło: Rocz. AR Pozn., Leś. - 2005, 43 (371), s. 23-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 0137-172X
Polskie słowa kluczowe: drzewa leśne ; sosna zwyczajna ; Pinus sylvestris ; nasiona ; przechowywanie ; długość okresu przechowywania ; nasiona niekiełkujące ; mikroflora
Angielskie słowa kluczowe: seeds ; Scots pine ; storage ; fungi
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
101/122
Rok: 2005
Autorzy: S.E. Prussia, D. Aggarwal, G. Lysiak, W. Florkowski
Tytuł: Postharvest calcium chloride dips for increasing peach firmness
W: V International Postharvest Symposium / Ed. F. Mencarelli, P. Tonutti.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2005
Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 682
Szczegóły: s. 1551-1558, il., bibliogr.
ISBN: 978-90-66056-48-0
Liczba znaków: 13900
Polskie słowa kluczowe: brzoskwinia Juneprince ; temperatura ; przechowywanie ; smak ; Prunus persica ; trwałość pozbiorcza ; jakość ; brzoskwinia Harvester
Angielskie słowa kluczowe: Harvester ; Juneprince ; temperature ; storage ; taste ; Prunus persica ; shelf life ; quality
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
102/122
Rok: 2005
Autorzy: Mariusz Rosiński, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Przegląd metod separacji i oczyszczania białek przydatnych w badaniach i analizie żywności
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 3 (44), s. 5-22, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: białka ; źródła białka ; separacja ; oczyszczanie białek ; metody chromatograficzne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: source protein ; protein isolation ; chromatographic methods ; storage of proteins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
103/122
Rok: 2004
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Wpływ terminu zbioru śliw odmiany 'Valor', 'Valjewka' i 'Elena' na jakość owoców i ich zdolność przechowalniczą
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Agric. - 2004, 96 (240), s. 103-107, bibliogr.
p-ISSN: 1506-1973
Liczba znaków: 14200
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; przechowywanie ; terminy zbioru ; jędrność ; barwa owoców
Angielskie słowa kluczowe: plum ; storability ; optimum harest date ; firmness ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
104/122
Rok: 2004
Autorzy: Tadeusz Sęk, Jacek Przybył
Tytuł: Zbiór, obróbka i przechowalnictwo roślin okopowych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004. - 206 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-383-5
Polskie słowa kluczowe: rośliny okopowe ; ziemniak ; burak cukrowy ; zbiór ; obróbka pozbiorcza ; przechowywanie
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
105/122
Rok: 2004
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Makowska
Tytuł: Metody immunochemiczne w analizie zbóż i ich przetworów. cz. 2, Kontrola jakości magazynowanego ziarna
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 10, s. 5-6, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: zboża ; przechowywanie ; ziarno ; kontrola jakości ; metody analizy ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
106/122
Rok: 2004
Autorzy: Ryszard Słomski
Tytuł: Pobieranie materiału biologicznego. Przechowywanie i przewożenie próbek
W: Przykłady analiz DNA / pod red. Ryszarda Słomskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004
Szczegóły: s. 19-20
Polskie słowa kluczowe: materiał biologiczny ; pobieranie próbek ; przechowywanie ; DNA
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
107/122
Rok: 2004
Autorzy: Bożena Danyluk, Arkadiusz Medyński, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ
Tytuł: Ocena wpływu mikrokapsułkowanego chlorku sodu na stan mikrobiologiczny mięsa ze schabu i z karkówki przechowywanego w warunkach chłodniczych i zamrażalniczych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2004, R. 11, nr 2 (39), s. 32-45, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 maja 2016].
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; przechowywanie ; mikrokapsułkowany NaCl ; stan mikrobiologiczny
Angielskie słowa kluczowe: pork meat ; storage ; microencapsulated NaCl ; microbiological status
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
108/122
Rok: 2003
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: W ojczyźnie borówki wysokiej
Źródło: Hasło Ogrod. - 2003, nr 7, s. 42-44, il.
p-ISSN: 0137-6705
Liczba znaków: 9650
Polskie słowa kluczowe: systemy uprawy ; przechowywanie ; plonowanie ; dystrybucja ; marketing ; krzewy jagodowe ; Stany Zjednoczone ; Vaccinium ashei ; Vaccinium corymbosum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.100
Praca afiliowana przez UP
109/122
Rok: 2003
Autorzy: G. Lysiak, W. Florkowski, S.E. Prussia
Tytuł: Temperature and relative humidity control in mass and decay prevention in postharvest handling of peaches
W: International Conference on Quality in Chains. An Integrated View on Fruit and Vegetable Quality / Ed. L.M.M. Tijskens, H.M. Vollebregt.
Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2003
Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 604
Szczegóły: s. 703-708, il., bibliogr.
ISBN: 978-90-66059-76-4
Liczba znaków: 11300
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; owoce
Angielskie słowa kluczowe: fruit storage ; fungal diseases ; physiological disorders
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
110/122
Rok: 2002
Autorzy: Zofia Zydlik, Eugeniusz Pacholak
Tytuł: Wpływ zróżnicowanego nawożenia azotem na skład chemiczny owoców i zdolność przechowalniczą jabłek odmiany 'Šampion'
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 2002, t. 93, s. 169-175, bibliogr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych.
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; jabłoń Szampion ; owoce ; skład chemiczny ; nawożenie ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
111/122
Rok: 2002
Autorzy: Józef Korczak
Tytuł: Witaminy a praktyka kulinarna
W: Witaminy / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2002
Szczegóły: s. 78-98, il.
ISBN: 83-7160-261-8
Polskie słowa kluczowe: surowce spożywcze ; witaminy ; zmiany zawartości ; przechowywanie ; obróbka kulinarna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
112/122
Rok: 2001
Autorzy: B. Kupczyk, M. Gogolewski
Tytuł: Influence of added menadione (vitamin K3) on dissolution and dimerization of tocopherols and autoxidation of triacylglycerols during storage of plant oils.
Źródło: Nahr.-Food. - 2001, vol. 45, no. 1, s. 9-14, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum Wiley. - Od vol. 48, no. 4 zmiana tytułu czasopisma na "Molecular Nutrition and Food Research"
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; przechowywanie ; olej sojowy ; olej rzepakowy ; autooksydacja ; tokoferole ; triacyloglicerole ; dimeryzacja ; przeciwutleniacze ; menadion
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.609
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
113/122
Rok: 2001
Autorzy: Sylwia Chudy, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków, Jan Pikul, Danuta Karczewska
Tytuł: Wpływ czasu przechowywania na jakość jogurtu naturalnego wytworzonego z udziałem kultury probiotycznej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 871-876, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: biojogurt ; jakość ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
114/122
Rok: 2001
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Sylwia Chudy, Romualda Danków, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ jakości surowca i warunków przechowywania na cechy fizyko-chemiczne i mikrobiologiczne biojogurtu
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 835-841, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: biojogurt ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
115/122
Rok: 2000
Autorzy: Hanna Piekarska-Boniecka, Paweł Trzciński
Tytuł: Szkodniki produktów żywnościowych naszych mieszkań i przechowalni. (2)
Źródło: Porad. Gospod. - 2000, 1, s. 26, il.
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: mieszkania ; żywność ; przechowywanie ; szkodniki magazynowe ; karaczan prusak ; karaczan wschodni
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
116/122
Rok: 2000
Autorzy: Hanna Piekarska-Boniecka, Paweł Trzciński
Tytuł: Szkodniki produktów żywnościowych naszych mieszkań i przechowalni. (3)
Źródło: Porad. Gospod. - 2000, 2, s. 15, il.
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: mieszkania ; żywność ; przechowywanie ; szkodniki magazynowe ; mrówka faraona ; wywilżnia octówka ; plujka burczało
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
117/122
Rok: 2000
Autorzy: Hanna Piekarska-Boniecka, Paweł Trzciński
Tytuł: Szkodniki produktów żywnościowych naszych mieszkań i przechowalni. (4)
Źródło: Porad. Gospod. - 2000, 3, s. 40, il.
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: mieszkania ; żywność ; przechowywanie ; szkodniki magazynowe ; mól ziarniak ; skośnik zbożowiaczek
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
118/122
Rok: 1999
Autorzy: Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Rola higieny w procesie przetwarzania żywności (I)
Źródło: Porad. Gospod. - 1999, 10, s. 22-23
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: żywność ; zakup ; przechowywanie ; żywienie człowieka ; higiena ; zakłady żywienia zbiorowego
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
119/122
Rok: 1999
Autorzy: Hanna Piekarska-Boniecka, Paweł Trzciński
Tytuł: Szkodniki produktów żywnościowych naszych mieszkań i przechowalni. (1)
Źródło: Porad. Gospod. - 1999, 12, s. 20, il.
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: mieszkania ; żywność ; przechowywanie ; szkodniki magazynowe ; rozkruszek mączny ; rybik cukrowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
120/122
Rok: 1999
Autorzy: Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Zasady przechowywania produktów spożywczych (II)
Źródło: Porad. Gospod. - 1999, 11, s. 29-30
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przechowywanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
121/122
Rok: 1996
Autorzy: Jolanta Zdrojewska
Tytuł: Przechowywanie leków (II)
Źródło: Porad. Gospod. - 1996, 10, s. 32
p-ISSN: 0137-6780
Polskie słowa kluczowe: leki ; przechowywanie ; apteczka domowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
122/122
Rok: 1993
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jan Nawrot, Zbigniew Winiecki
Tytuł: Naturalny system ochrony ziarna zbóż przed szkodnikami magazynowymi - mit czy rzeczywistość?
Źródło: Ochr. Rośl. - 1993, R. 37, nr 10, s. 11-12
p-ISSN: 0029-8239
Polskie słowa kluczowe: zbożą ; przechowywanie ; szkodniki magazynowe ; ochrona przed szkodnikami
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP