logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROMIENIOWANIE JONIZUJĄCE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2009
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak
Tytuł: Zmiany zawartości tokoferoli i kwasów tłuszczowych w olejach tłoczonych na zimno z orzechów włoskich, laskowych i migdałów
Źródło: Rośl. Oleiste. - 2009, t. 30, z. 2, s. 275-288, bibliogr.
p-ISSN: 1233-8273
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie jonizujące ; liczba nadtlenkowa ; tokoferole ; niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe ; współczynnik Harrisa
Angielskie słowa kluczowe: ionizing radiation ; peroxide value ; tocopherols ; essential unsaturated fatty acids ; Harris coefficient
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2003
Autorzy: Ewa Bartkowiak-Fludra, Aldona Jasińska-Stępniak, Marek Gogolewski
Tytuł: Zmiany współczynnika Harrisa i liczby nadtlenkowej pod wpływem promieniowania jonizującego w wybranych olejach roślinnych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2003, t. 36, supl., s. 381-386, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; analiza żywności ; liczba nadtlenkowa ; współczynnik Harrisa ; promieniowanie jonizujące
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; fatty acids ; peroxide number ; Harris's coefficient ; ionising irradiation ; vegetable oils
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2001
Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak, Marek Gogolewski, Ewa Bartkowiak-Fludra
Tytuł: Effect of ionising radiation on edible oil quality
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Food Sci. Technol. - 2001, vol. 5, s. 33-20, bibliogr.
p-ISSN: 1505-4217
Polskie słowa kluczowe: oleje roślinne ; utrwalanie żywności ; promieniowanie jonizujące ; olej z pestek winogron ; olej arachidowy ; liczba nadtlenkowa ; tokoferole ; nienasycone kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: ionising irradiation ; oil from grape seeds ; peanut oil ; peroxide number ; tocopherols ; unsaturated fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 1992
Autorzy: Włodzimierz Fiszer
Tytuł: Promieniowanie jonizujące szansą trwałej i zdrowej żywności : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 31.03.1992 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1992. - 32 s. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 5
Polskie słowa kluczowe: żywność ; konserwowanie ; promieniowanie jonizujące ; żywność napromieniona ; trwałość ; wartość odżywcza
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP