logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROFIL KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2019
Autorzy: Monika Fedko, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Oskar Szczepaniak, Sylwia Marszałkiewicz
Tytuł: Charakterystyka olejów zimnotłoczonych przed i po ogrzewaniu w cienkiej warstwie
Tytuł równoległy: Characteristics of cold pressed oils before and after heating in thin layer
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 54-55
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie olejów w cienkiej warstwie ; oleje tłoczone na zimno ; profil kwasów tłuszczowych ; tokoferole ; polimery triacylogliceroli
Angielskie słowa kluczowe: thin-layer heating of oils ; cold pressed oil ; fatty acids profile ; tocopherols ; triacylglycerol polymers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2014
Autorzy: Sławomir Nowicki, Piotr Przysiecki, Aneta Filistowicz, Andrzej Potkański, Andrzej Filistowicz, Jacek Wójtowski
Tytuł: The effect of different fat sources in the diet on the composition of adipose tissue in arctic foxes (Alopex lagopus L.)
Źródło: Folia Biol.-Kraków. - 2014, vol. 62, no. 2, s. 127-133, bibliogr.
p-ISSN: 0015-5497 e-ISSN: 1734-9168
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: arctic fox ; reserve fat ; fatty acid profile ; Alopex lagopus
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.882
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/10
Rok: 2014
Autorzy: E. Gornowicz, L. Lewko, T. Szablewski
Tytuł: Fatty acid profile of breast muscle in geese
W: Proceedings of the 6th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 26-27 June 2014.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 60
ISBN: 978-83-7717-183-7
Polskie słowa kluczowe: profil kwasów tłuszczowych ; mięśnie piersiowe ; gęsi
Angielskie słowa kluczowe: fatty acids profile ; breast muscle ; geese
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2011
Autorzy: T. Szablewski, M. Rudzińska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz
Tytuł: Comparative analysis of fatty acids profile and cholesterol content of eggs yolks of different breeds laying hens housed in ecological conditions
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 179-180
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: kury nioski ; utrzymanie zwierząt ; rasy zwierząt ; jaja kurze ; żółtko jaja ; profil kwasów tłuszczowych ; zawartość cholesterolu
Angielskie słowa kluczowe: eggs yolk ; fatty acids ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2011
Autorzy: T. Szablewski, M. Rudzińska, R. Cegielska-Radziejewska, E. Gornowicz
Tytuł: Comparative analysis of fatty acids profile and cholesterol content of eggs yolks of different breeds laying hens housed in ecological conditions
W: Selected problems of nutraceutical and functional food / Ed. by Tadeusz Trziszka, Łukasz Bobak, Małgorzata Kaźmierska.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 2083-5531 ; 126
Szczegóły: s. 99-105, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7717-063-2
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: drób ; kury zielononóżki kuropatwiane ; kury żółtonóżki kuropatwiane ; kury Sussex ; kury Rhode Island Red ; jaja kurze ; żółtko jaja ; profil kwasów tłuszczowych ; zawartość cholesterolu
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Potkański, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak
Tytuł: Effect of enrichment the summer feeding ration for milking cows with mixture of fish oil and rapeseed oil on selected rumen parametres and milk fatty acid profile
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku mieszaniny oleju rzepakowego i rybiego do letniej dawki pokarmowej dla krów dojnych na poziom wybranych wskaźników płynu żwacza oraz koncentrację kwasów tłuszczowych w mleku
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 83-93, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: krowy mleczne ; żywienie zwierząt ; żwacz ; mleko ; kwasy tłuszczowe ; profil kwasów tłuszczowych ; czynniki żywieniowe ; dodatki paszowe ; olej rzepakowy ; olej rybny
Angielskie słowa kluczowe: cow ; fatty acids ; fish oil ; milk ; rapeseed oil ; rumen
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2009
Autorzy: Eugenia Grześkowiak, Andrzej Borys, Karol Borzuta, Janusz T. Buczyński, Dariusz Lisiak
Tytuł: Slaughter value, meat quality and backfat fatty acid in Zlotnicka White and Zlotnicka Spotted fatteners
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna, jakość mięsa i profil kwasów tłuszczowych słoniny świń ras złotnickiej białej i złotnickiej pstrej
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 2, s. 115-125, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; świnia złotnicka biała ; świnia złotnicka pstra ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; słonina ; skład chemiczny ; profil kwasów tłuszczowych ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; fatty acids ; meat ; quality ; pigs ; slaughter value ; Złotnicka White pig ; Złotnicka Spotted pig
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2008
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Romualda Danków, Beata Kuczyńska, Jacek Łojek
Tytuł: Fat content and fatty acids profile of colostrum and milk of primitive Konik horses Equus caballus gmelini Ant. during six months of lactation
Źródło: J. Dairy Res. - 2008, vol. 75, iss. 3, s. 302-309, bibliogr.
p-ISSN: 0022-0299
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: konik polski ; klacze ; okres laktacji ; mleko klaczy ; siara ; zawartość tłuszczu ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: mare ; colostrum ; mare milk ; lactation stage ; fat content ; fatty acids profile
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.437
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/10
Rok: 2008
Autorzy: Jan Pikul, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fat and cholesterol content and fatty acid composition of mares' colostrums and milk during five lactation months
Źródło: Livest. Sci. - 2008, vol. 113, iss. 2/3, s. 285-290, bibliogr.
p-ISSN: 1871-1413 e-ISSN: 1878-0490
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: konie wielkopolskie ; klacze ; okres laktacji ; mleko klaczy ; siara ; zawartość tłuszczu ; zawartość cholesterolu ; profil kwasów tłuszczowych
Angielskie słowa kluczowe: mare ; colostrum ; mare milk ; lactation stage ; cholesterol ; fatty acids ; fat content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.091
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/10
Rok: 2005
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof W. Nowak, Magdalena Rudzińska, Daniela Chałupka
Tytuł: Wpływ diety wzbogaconej czerwonym olejem palmowym na profil kwasów tłuszczowych w wątrobach szczurów doświadczalnych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005 : Streszczenia referatów i plakatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", 2005
Szczegóły: s. 58-59
ISBN: 83-867-9695-2
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; olej palmowy ; szczury ; wątroba ; profil kwasów tłuszczowych
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP