logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUKTY TRADYCYJNE
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Bilska, Marlena Malant, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski
Tytuł: Preferencje konsumentów w zakresie żywności tradycyjnej i regionalnej
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 1, s. 45-54, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_4.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: produkty tradycyjne ; produkty regionalne ; preferencje konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: traditional products ; regional products ; consumer preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/6
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Kryteria wyboru jako podstawa innowacyjnośći na rynku produktów regionalnych i tradycyjnych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2016, t. 18, z. 6, s. 35-41, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535 e-ISSN: 2450-7296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 marca 2017].
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; kryteria wyboru ; produkty regionalne ; produkty tradycyjne ; konsumenci ; producenci
Angielskie słowa kluczowe: innovations ; buing factors ; regional products ; traditional products ; consumers ; producers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/6
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Baer-Nawrocka, Aneta Suchoń
Tytuł: Ochrona produktów regionalnych i tradycyjnych w Unii Europejskiej. Wybrane zagadnienia ekonomiczne i prawne
Źródło: Wieś Rol. - 2014, nr 4 (165), s. 115-130, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1673
Polskie słowa kluczowe: produkty regionalne ; produkty tradycyjne ; Chronione Oznaczenie Geograficzne ; Chroniona Nazwa Pochodzenia ; Gwarantowana Tradycyjna Specjalność ; grupy podmiotów ; regulacje prawne
Angielskie słowa kluczowe: regional products ; traditional products ; Protected Geographical Indication ; Protected Designation of Origin ; Traditional Specialty Guaranteed ; groups of entities ; legal regulations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2012
Autorzy: Anna Jęczmyk, Anna Sammel
Tytuł: Ochrona tradycyjnych produktów regionalnych jako czynnik rozwoju turystyki kulinarnej
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Szczec., Ekon. Probl. Tur. - 2012, nr 4 (20), s. 217-228
p-ISSN: 1644-0501
Uwagi: Tytuł zeszytu: Teoretyczne problemy rozwoju turystyki. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2014].
Polskie słowa kluczowe: turystyka kulinarna ; produkty regionalne ; produkty tradycyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/6
Rok: 2011
Autorzy: Anna Jęczmyk, Sylwia Graja-Zwolińska, Magdalena Maćkowiak, Aleksandra Spychała, Jarosław Uglis, Jan Sikora
Tytuł: Stan wiedzy na temat produktów tradycyjnych wśród właścicieli gospodarstw agroturystycznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2011, t. 13, z. 2, s. 155-158, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: agroturystyka ; gospodarstwa agroturystyczne ; produkty tradycyjne
Angielskie słowa kluczowe: agritourism farm ; traditional products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2009
Autorzy: Anita Spychaj, Paul Edward Mozdziak, Edward Pospiech
Tytuł: PCR methods in meat species identification as a tool for the verification of region al and traditional meat products
Tytuł równoległy: Metody PCR w identyfikacji gatunkowej żywności jako narzędzie do weryfikacji żywności regionalnej i tradycyjnej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (2), s. 5-20, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: metody PCR ; identyfikacja gatunkowa ; produkty mięsne ; produkty regionalne ; produkty tradycyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP