logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUKTY OWSIANE
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2015
Autorzy: Bohdan Achrem-Achremowicz, Alicja Kawka
Tytuł: Owies - prozdrowotny składnik pieczywa
Źródło: Piekarstwo. - 2015, nr 1, s. 32-35, il.
p-ISSN: 2084-9370
Polskie słowa kluczowe: owies ; produkty owsiane ; pieczywo pszenno-owsiane
Angielskie słowa kluczowe: oat ; oat products ; wheat-oat bread
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/2
Rok: 2010
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Współczesne trendy w produkcji piekarskiej - wykorzystanie owsa i jęczmienia jako zbóż niechlebowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2010, R. 17, nr 3 (70), s. 24-43, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 11 marca 2011].
Polskie słowa kluczowe: zboża ; jęczmień ; owies ; wykorzystanie ; produkty zbożowe ; produkty owsiane ; produkty jęczmienne ; pieczywo ; asortyment ; wartość odżywcza ; skład chemiczny ; wartość energetyczna ; pieczywo pszenno-jęczmienne ; pieczywo pszenno-owsiane ; hipercholesterolemia ; wskaźnik glikemiczny
Angielskie słowa kluczowe: cereal ; oat product ; barley product ; bread ; chemical composition ; hypercholesterolemia ; glycaemic index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.157
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP