logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUKTY MLECZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Rynek innowacyjnych produktów mlecznych a zachowania młodych mieszkańców gmin wiejskich
Źródło: Gospod. Rynek Eduk. - 2016, vol. 17, no. 2, s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1509-5576
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 października 2016]
Polskie słowa kluczowe: innowacyjność ; produkty mleczne ; mieszkańcy gmin wiejskch ; konsumenci
Angielskie słowa kluczowe: innovation ; dairy products ; residents of rural gminas ; consumers
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/13
Rok: 2016
Autorzy: Anna Grygier, Kamila Myszka, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 5, s. 30-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: Galactomyces geotrichum ; produkty mleczne ; polienowe kwasy tłuszczowe ; konwertaza aniotensyny
Angielskie słowa kluczowe: Galactomyces geotrichum ; dairy products ; polyunsaturated fatty acids ; angiotensin converting enzyme
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/13
Rok: 2014
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Ewelina Król, Joanna Suliburska, Halina Staniek, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Novel bioactive food products based on milk as sources of dietary minerals [*]
W: 2nd International Symposium on Minerals and Dairy Products : 26-27.02.2014, Auckland, New Zealand, Conference handbook.
Adres wydawniczy: Auckland : Univeristy of Auckland, 2014
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: produkty mleczne ; składniki mineralne ; zawartość składników mineralnych
Angielskie słowa kluczowe: milk products ; minerals ; content
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2014
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania studentów na rynku mleka i produktów mlecznych
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2014, t. 16, z. 6, s. 175-181, bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: mleko ; produkty mleczne ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 2013
Autorzy: J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska, J. Wójtowski, J. Teichert
Tytuł: Nowe produkty wytworzone z mleka krowiego o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych
W: Biożywność - innowacyjne, funkcjonalne produkty pochodzenia zwierzęcego : Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Poznań, 25 września 2013 r..
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 145-147, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mleko krowie ; składniki bioaktywne ; produkty mleczne ; jakość
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2013
Autorzy: Lidia Wadolowska, Kamila Sobas, Justyna W. Szczepanska, Malgorzata A. Slowinska, Magdalena Czlapka-Matyasik, Ewa Niedzwiedzka
Tytuł: Dairy products, dietary calcium and bone health: possibility of prevention of osteoporosis in women: the Polish experience
Źródło: Nutrients. - 2013, vol. 5, 7, s. 2684-2707, bibliogr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: osteoporoza ; kobiety ; produkty mleczne ; wapń ; gęstość mineralna kośćca
Angielskie słowa kluczowe: BMD ; dairy products ; dietary calcium ; osteoporosis ; women
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.148
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/13
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Suliburska
Tytuł: Interakcje doksycykliny z pożywieniem
Źródło: Farm. Współ. - 2011, t. 4, nr 2, s. 83-84, bibliogr.
p-ISSN: 1899-2293
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: doksycyklina ; produkty mleczne ; interakcje
Angielskie słowa kluczowe: doxycycline ; dairy products ; interactions
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/13
Rok: 2011
Autorzy: Danuta Górecka, Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Ewa Flaczyk
Tytuł: Mleczne napoje fermentowane
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 91-106, bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Polskie słowa kluczowe: żywność pochodzenia zwierzęcego ; produkty mleczne ; napoje mleczne fermentowane
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2011
Autorzy: Ewa Flaczyk, Jan Pikul, Danuta Górecka, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Sery
W: Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego / Pod red. Ewy Flaczyk, Danuty Góreckiej i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 107-132, bibliogr.
ISBN: 83-7160-643-4
Polskie słowa kluczowe: żywność pochodzenia zwierzęcego ; produkty mleczne ; sery
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2010
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Krzysztof Borski
Tytuł: Intake of calcium contained in milk and dairy products in diets of children and teenagers in Poland in view of other European countries
Tytuł równoległy: Spożycie wapnia zawartego w mleku i jego przetworach w diecie dzieci i młodzieży w Polsce na tle innych krajów Europy
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (3), s. 351-362, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; mleko ; produkty mleczne ; wapń ; spożycie wapnia ; dzieci ; młodzież ; osteoporoza
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; consumption ; calcium intake ; calcium ; diet ; children ; teenagers ; osteoporosis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/13
Rok: 2007
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Aneta Szymańska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ czynników demograficznych na spożycie przetworów mlecznych wśród młodych kobiet studiujących i pracujących
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 813-818, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: preferencje pokarmowe ; częstość spożycia ; produkty mleczne ; młode kobiety ; wiek ; miejsce zamieszkania
Angielskie słowa kluczowe: food preferences ; consumption frequency ; dairy products ; young women ; age ; residence
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2006
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Jacek Wójtowski, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Effect of packaging systems on the quality and self-life of the Rokpol type mould cheese from goat milk
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2006, vol. 49, spec. iss., s. 214-218, bibliogr.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: Tytuł zeszytu: International Symposium "The Strategies of Animal Production in the Aspect of Environment Protection", Lublin, Poland, 1st - 2nd June 2006
Polskie słowa kluczowe: mleko kozie ; produkty mleczne ; ser pleśniowy ; ser Rokpol ; systemy pakowania ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: goat ; milk ; mould cheese ; packaging systems ; quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.518
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/13
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska
Tytuł: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 384-388, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; młodzież ; studenci ; preferencje żywieniowe ; mleko ; produkty mleczne ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; frequency of intake ; milk ; dairy products ; adolescent ; students ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP