logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUKTY MIĘSNE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Detection of peptide markers of soy, milk and egg white allergenic proteins in poultry products by LC-Q-TOF-MS/MSOriginal
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2018, vol. 87, s. 310-317, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: autentyczność żywności ; białka niemięsne ; produkty mięsne ; nano-LC-Q-TOF-MS/MS
Angielskie słowa kluczowe: food authenticity ; non-meat protein ; meat product ; nano-LC-Q-TOF-MS/MS
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.714
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal, Mirosław J. Jarosz
Tytuł: Quantitative analysis of meat and allergenic proteins in poultry products using labelled heat-stable peptide markers
W: ITP 2017 - 24th International Symposium on Electro- and Liquid Phase- Separation Techniques; PKChrom2017 - XI Polska Konferencja Chromatograficzna "Chromatography in pharmacy and bioanalysis" : 10-13 September 2017, Sopot/Gdańsk, Poland, Abstract Book.
Adres wydawniczy: [Gdansk] : [Gdanski Uniwersytet Medyczny], 2017
Szczegóły: s. 250
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2017].
Polskie słowa kluczowe: analiza ilościowa ; białka alergenne ; produkty mięsne
Angielskie słowa kluczowe: quantitative analysis ; allergenic proteins ; meat products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/8
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 3, s. 30-33, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/8
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska, Emilia Fornal
Tytuł: Identyfikacja stabilnych termicznie markerów peptydowych białek mięsa za pomocą LC-QTOF-MS
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 101-102
Polskie słowa kluczowe: produkty mięsne ; autentyczność ; markery peptydowe ; spektrometria masowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Montowska
Tytuł: Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 22-24, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: peptydomika ; markery peptydowe ; produkty mięsne ; zafałszowania ; spektrometria mas
Angielskie słowa kluczowe: peptidomics ; peptide markers ; meat products ; adulteration ; mass spectrometry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/8
Rok: 2009
Autorzy: Anita Spychaj, Paul Edward Mozdziak, Edward Pospiech
Tytuł: PCR methods in meat species identification as a tool for the verification of region al and traditional meat products
Tytuł równoległy: Metody PCR w identyfikacji gatunkowej żywności jako narzędzie do weryfikacji żywności regionalnej i tradycyjnej
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (2), s. 5-20, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: metody PCR ; identyfikacja gatunkowa ; produkty mięsne ; produkty regionalne ; produkty tradycyjne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/8
Rok: 2009
Autorzy: Marzanna Hęś, Anna Gramza-Michałowska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ wybranych metod ogrzewania oraz zamrażalniczego przechowywania na utlenianie się lipidów w produktach mięsnych z dodatkiem przeciwutleniaczy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 455-459, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: obróbka termiczna ; utlenianie lipidów ; przeciwutleniacze ; produkty mięsne ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: thermal treatment ; lipid oxidation ; antioxidants ; meat products ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/8
Rok: 2008
Autorzy: Karolina Pawlak, Walenty Poczta, Joanna Średzińska
Tytuł: Perspektywy rozwoju handlu zagranicznego produktami mięsnymi w Polsce i Unii Europejskiej
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2008, t. 4 (19), s. 360-370, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 2081-6960
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: eksport ; import ; produkty mięsne ; Polska ; Unia Europejska ; handel wewnątrzwspólnotowy ; handel z krajami trzecimi
Angielskie słowa kluczowe: export ; import ; meat products ; Poland ; European Union ; intra-EU trade ; extra-EU trade
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP