logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Grażyna Adamczyk, Michał Gazdecki
Tytuł: Awareness of sustainable consumption and its implications for the selection of food products
Tytuł równoległy: Świadomość zrównoważonej konsumpcji i jej implikacje dla wyborów produktów żywnościowych
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 3 (41), s. 301-308, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zrównoważona konsumpcja ; trendy konsumenckie ; produkty żywnościowe ; opakowania ; informacja żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; consumer trends ; food products ; packaging ; food labelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Łagowska
Tytuł: Jak być świadomym konsumentem? Czyli o czytaniu etykiet produktów żywieniowych
Źródło: Yoga Ayurveda. - 2015, 1, s. 74-75, il.
p-ISSN: 2300-0775
Polskie słowa kluczowe: produkty żywnościowe ; etykiety ; konsumenci
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2012
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Michał Gazdecki
Tytuł: Bariery i możliwości rozwoju współpracy rolników z gastronomią - perspektywa rolników
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 236, s. 64-73, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych: gastronomia i zachowania nabywców. - ISBN 978-83-7417-731-3.
Polskie słowa kluczowe: rynek ; produkty żywnościowe ; rolnictwo ; dystrybucja ; gastronomia ; usługi żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: market ; food products ; agriculture ; distribution ; gastronomy ; food service
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2012
Autorzy: Monika Wojcieszak
Tytuł: Kształtowanie modelu konsumpcji opartego na dystrybucji produktów żywnościowych na przykładzie programu "Owoce w szkole" w województwie wielkopolskim
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 237, s. 254-264, bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji towarów żywnościowych: determinanty i kierunki ewolucji. - ISBN 978-83-7417-732-0.
Polskie słowa kluczowe: program Owoce w szkole ; konsumpcja żywności ; produkty żywnościowe ; dystrybucja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2004
Autorzy: Michał Gazdecki
Tytuł: Tradycyjny sklep spożywczy jako miejsce zaopatrzenia w produkty spożywcze
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 52-58, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: sklepy spożywcze ; zakupy ; produkty żywnościowe
Angielskie słowa kluczowe: grocer's skop ; purchase ; food products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP