logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUKCJA MIĘSA
Liczba odnalezionych rekordów: 19



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/19
Rok: 2017
Autorzy: Magdalena Kozera-Kowalska
Tytuł: Reorganizacja sektora trzodowego jako warunek utrzymania pozycji konkurencyjnej Polski na rynku UE
W: Wyzwania na rynku żywca wieprzowego w Polsce / Pod red. nauk. Elżbiety Jadwigi Szymańskiej.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2017
Szczegóły: s. 15-24, il., bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-837583-750-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; produkcja zwierzęca ; pogłowie zwierząt ; produkcja mięsa ; mięso wieprzowe ; rynek mięsny ; organizacja produkcji ; konkurencyjność ; świadomość społeczna
Angielskie słowa kluczowe: pork market ; changes of population and meat production ; organizational condition of production ; competitiveness on EU market ; social awareness
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/19
Rok: 2016
Autorzy: Edward Pospiech
Tytuł: Jakość mięsa i tłuszczu a image mięsa
W: Od hodowli świń do przetwórstwa - wczoraj i dziś : IX Szkoła Zimowa, Ustroń, 16-19 lutego 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Szczecin : Wydawnictwo Uczelniane Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego, 2016
Szczegóły: s. 54-64, bibliogr.
ISBN: 978-83-7663-207-0
Liczba arkuszy: 0,97
Polskie słowa kluczowe: jakość mięsa ; jakość tłuszczu ; wizerunek mięsa ; produkcja mięsa ; przetwórstwo mięsa ; nowe technologie
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
3/19
Rok: 2015
Autorzy: Barbara Kołodziej
Tytuł: Kwestia zwierząt w polityce społecznej
W: Dzieło Lucyny Frąckiewicz inspiracją dla współczesnej polityki społecznej / Pod redakcją Elżbiety Górnikowskiej-Zwolak i Wiesławy Walkowskiej.
Adres wydawniczy: Katowice : Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, 2015
Seria: Prace Naukowe Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, ISSN 0208-6336 ; nr 3436
Szczegóły: s. 233-254, bibliogr.
ISBN: 978-83-8012-834-7
Liczba arkuszy: 1,39
Polskie słowa kluczowe: Homo sapiens ; rozwój ; zwierzęta ; humanitaryzm ; produkcja mięsa ; zagrożenia
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/19
Rok: 2015
Autorzy: E. Pospiech
Tytuł: Neue Trends in der Fleischproduktion und Verarbeitung - Die Erwartungen der Verbraucher und Reaktionen der Industrie
W: Kurzfassungen der Fachvorträge : 50. Kulmbacher Woche, 5.-6. Mai 2015.
Adres wydawniczy: Kulmbach : [Max Rubner-Institut Bundesforschungsinstitut für Ernährung und Lebensmittel], 2015
Szczegóły: s. 16-17
Polskie słowa kluczowe: produkcja mięsa ; przetwórstwo mięsa ; nowe trendy ; konsumenci ; oczekiwania konsumentów
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: GER
Praca afiliowana przez UP
5/19
Rok: 2013
Autorzy: Helena Kontecka
Tytuł: Drób
W: Propedeutyka produkcji rolniczej : Podręcznik dla studentów pozarolniczych kierunków studiów / Pod red. nauk. Walentego Poczty, Wawrzyńca Czubaka, Czesława W. Muśnickiego, Janusza T. Buczyńskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013
Szczegóły: s. 234-242, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-683-0
Polskie słowa kluczowe: drób ; hodowla zwierząt ; chów zwierząt ; systemy chowu ; chów ekologiczny ; produkcja jaj ; produkcja mięsa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/19
Rok: 2012
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Ale to już było i nie wróci więcej... Rolnictwo w okresie transformacji
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2012, R. 50, nr 2, s. 12-14
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: rynek mięsny ; produkcja mięsa ; rolnictwo ; transformacja gospodarcza ; gospodarka rynkowa ; Polska
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/19
Rok: 2011
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Rynek trzody w Polsce a sytuacja na rynkach światowych
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2011, R. 49, nr 2, s. 13-15, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; pogłowie zwierząt ; produkcja zwierzęca ; produkcja mięsa ; mięso wieprzowe ; rynek mięsny ; koszty produkcji ; rynek żywca ; rynek krajowy ; rynek światowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/19
Rok: 2010
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Ekonomiczne uwarunkowania rozwoju produkcji mięsa wieprzowego na świecie
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2010, 2 (16), s. 85-92, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online na stronie czasopisma "Journal of Agribusiness and Rural Development". - [Dostęp: 28 lutego 2012].
Polskie słowa kluczowe: rynek mięsny ; mięso wieprzowe ; produkcja mięsa ; spożycie żywności ; żywiec wieprzowy ; produkcja światowa ; koszty produkcji
Angielskie słowa kluczowe: world market ; meat market ; pig ; meat production ; meat consumption ; costs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/19
Rok: 2008
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Innowacyjność polskiego sektora trzodowego
W: Innowacje i innowacyjność w sektorze agrobiznesu. T. 1, Rolnictwo, przemysł spożywczy, konsumenci / Red. nauk. Mieczysław Adamowicz.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2008
Seria: Prace Naukowe. Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Wydział Nauk Ekonomicznych, Katedra Polityki Agrarnej i Marketingu ; nr 45
Szczegóły: s. 137-145, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7244-959-7
Polskie słowa kluczowe: agrobiznes ; innowacyjność ; innowacje ; trzoda chlewna ; produkcja zwierzęca ; produkcja mięsa ; mięso wieprzowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/19
Rok: 2008
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Polski rynek trzody na tle uwarunkowań rynku unijnego
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2008, R. 46, nr 1, s. 14-17, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; pogłowie zwierząt ; produkcja zwierzęca ; żywiec wieprzowy ; produkcja mięsa ; mięso wieprzowe ; konsumpcja ; rynek mięsny ; eksport ; import ; ceny ; Polska ; Unia Europejska
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/19
Rok: 2007
Autorzy: Anna Gawrońska
Tytuł: Sektor wieprzowiny w Polsce. Stan obecny i perspektywy rozwoju
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 164 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 388
Liczba arkuszy: 12,3
Polskie słowa kluczowe: produkcja zwierzęca ; żywiec wieprzowy ; mięso wieprzowe ; produkcja mięsa ; przetwórstwo mięsa ; rynek mięsny ; spożycie żywności ; Polska
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/19
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Eksport wieprzowiny wzrasta, a do Rosji wciąż pod górkę...
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2007, R. 45, nr 5, s. 24-27, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: rynek mięsny ; mięso wieprzowe ; produkcja mięsa ; eksport ; Polska
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/19
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Mięsny łańcuch marketingowy
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2007, R. 45, nr 11, s. 14-16
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; produkcja zwierzęca ; produkcja mięsa ; mięso wieprzowe ; łańcuch marketingowy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/19
Rok: 2007
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Sytuacja na światowym rynku mięsa wieprzowego
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2007, R. 45, nr 12, s. 14-17, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; rynek mięsny ; rynek światowy ; produkcja mięsa ; eksport
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/19
Rok: 2006
Autorzy: Arleta Rugała, Jacek Kijowski
Tytuł: Tendencje przemysłu drobiarskiego we Francji
Źródło: Pol. Drobiar. - 2006, R. 14, nr 2, s. 6-8, il.
p-ISSN: 1231-0387
Polskie słowa kluczowe: Francja ; drobiarstwo ; specjalizacja regionalna ; segmentacja rynku ; produkcja zwierzęca ; produkcja mięsa ; mięso drobiowe ; jakość ; certyfikacja ; znaki jakości ; rynek wewnętrzny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/19
Rok: 2006
Autorzy: Magdalena Kozera
Tytuł: Światowa produkcja mięsa i jej perspektywy
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2006, R. 44, nr 10, s. 14, 16-17, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: produkcja mięsa ; mięso wieprzowe ; produkcja światowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/19
Rok: 2005
Autorzy: Magdalena Kozera, Zbigniew Gołaś
Tytuł: Rynek trzody i mięsa wieprzowego w kontekście integracji i globalizacji rynku rolnego
Źródło: Folia Univ. Agric. Stetin., Oecon. - 2005, 44(245), s. 225-228, bibliogr.
p-ISSN: 1643-7683
Polskie słowa kluczowe: rynek mięsny ; mięso wieprzowe ; produkcja mięsa ; żywiec wieprzowy ; produkcja zwierzęca ; Polska ; Unia Europejska ; produkcja światowa
Angielskie słowa kluczowe: globalization ; agricultural market ; integration ; competitiveness ; pork production ; costs ; pig market ; pork market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/19
Rok: 2004
Autorzy: Wawrzyniec Czubak, Robert Waloch
Tytuł: Zróżnicowanie regionalne relacji pomiędzy produkcją i przetwórstwem rolniczych surowców zwierzęcych w Polsce
W: Szanse i zagrożenia rozwoju polskich obszarów wiejskich w rozszerzonej Unii Europejskiej / Red. nauk. Lech Pałasz.
Adres wydawniczy: Szczecin : Wydawnictwo Wydziału Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej AR, 2004
Szczegóły: s. 131-138, bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 83-7317-125-8
Polskie słowa kluczowe: produkcja zwierzęca ; surowce zwierzęce ; produkcja mięsa ; produkcja mleka ; analiza regionalna ; województwa ; Polska
Angielskie słowa kluczowe: meat production ; milk production ; regional analysis ; provinces ; Poland
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/19
Rok: 2004
Autorzy: Magdalena Kozera, Zbigniew Gołaś
Tytuł: Rola i znaczenie mięsa wieprzowego w gospodarce człowieka
Źródło: Trzoda Chlewna. - 2004, R. 42, nr 5, s. 31-32, 34, 36-37, il.
p-ISSN: 0137-6764
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; produkcja mięsa ; rynek mięsny ; znaczenie gospodarcze ; spożycie żywności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP