logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRODUKCJA ŻYWNOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Tradycja i nowoczesność w produkcji żywności
W: XXIII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności "Żywność - tradycja i nowoczesność", Lublin, 24-25 maja 2018 : VI International Session of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Lublin, May 24-25 2018, Materiały konferencji naukowej.
Adres wydawniczy: Lublin : Towarzystwo Wydawnictw Naukowych Libropolis, 2018
Szczegóły: s. 17-18
ISBN: 978-83-63761-74-5
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; produkcja żywności
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/12
Rok: 2015
Autorzy: Olga Stefko, Magdalena Zielińska-Dawidziak
Tytuł: Wybrane aspekty ekonomiczne opracowania nowych technologii produkcji żywności bioaktywnej
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 4 (38), s. 829-838, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: aspekty ekonomiczne ; nowe technologie ; produkcja żywności ; żywność bioaktywna
Angielskie słowa kluczowe: economic aspects ; new technologies ; bioactive food ; food production
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2015
Autorzy: Stanisław Paszkowski
Tytuł: Problemy światowego i europejskiego bezpieczeństwa żywnościowego
W: Problemy rozwoju rolnictwa i gospodarki żywnościowej w pierwszej dekadzie członkostwa Polski w Unii Europejskiej : IX Kongres Ekonomistów Polskich / Red. nauk. Andrzej Czyżewski, Bogdan Klepacki.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Ekonomiczne, 2015
Szczegóły: s. 363-384, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-88700-79-8
Liczba arkuszy: 1,0
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywnościowe ; niedożywienie ; produkcja żywności
Angielskie słowa kluczowe: food security ; malnutrition ; food production
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2013
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Co nazywamy chlebem? [*]. Cz. 4
Źródło: Wieści Obrz. - 2013, nr 10, s. 3-4, 6, 14-15
p-ISSN: 2084-7939
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; jakość żywności ; produkcja żywności ; system zapewnienia jakości ; procesy technologiczne ; zanieczyszczenia żywności ; alergeny ; zanieczyszczenia fizyczne ; zanieczyszczenia chemiczne ; zanieczyszczenia biologiczne ; zanieczyszczenia techniczno-technologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/12
Rok: 2011
Autorzy: Piotr Konieczny, Jan Pikul
Tytuł: Przetwórstwo i dystrybucja żywności w zrównoważonym rozwoju - wybrane zastosowania wskaźnika śladu węglowego
Źródło: Gaz Woda Tech. Sanit. - 2011, nr 7/8, s. 300-303, il., bibliogr.
p-ISSN: 0016-5352
Polskie słowa kluczowe: rolnictwo ; przemysł spożywczy ; produkcja żywności ; żywność ; dystrybucja ; emisja zanieczyszczeń ; dwutlenek węgla ; ocena oddziaływania na środowisko ; cykl życia produktu
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2010
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; fermentacja ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2006
Autorzy: Jan Zabielski, Wiktor Wysłouch, Jacek Kijowski
Tytuł: Analiza czynników istotnych dla skutecznego zarządzania bezpieczeństwem i jakością w wybranych procesach produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego
W: HACCP, ISO 22000 - zagrożenia żywności, funkcjonowanie, auditowanie i certyfikowanie systemu / pod red. Jacka Kijowskiego i Renaty Cegielskiej-Radziejewskiej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 72-90, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-442-3
Polskie słowa kluczowe: żywność ; bezpieczeństwo żywności ; system HACCP ; żywność pochodzenia zwierzęcego ; produkcja żywności ; zagrożenia mikrobiologiczne ; zagrożenia chemiczne ; procesy technologiczne ; kontrola jakości
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2006
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; wykorzystanie ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2006
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Identyczne z naturalnymi czy nieidentyczne?
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 5, s. 18, 20-21
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; żywność ; produkcja żywności ; dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; zastosowanie ; prawo żywnościowe ; substancje syntetyczne ; chiralność ; racematy ; związki zapachowe ; barwniki spożywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2006
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Jakość żywności, produkcja i obrót w definicjach projektu ustawy
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 7, s. 2-8, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: ustawy ; projekty ustaw ; żywność ; żywienie człowieka ; bezpieczeństwo żywności ; definicje ; jakość ; produkcja żywności ; obrót towarowy ; zanieczyszczenia żywności ; zafałszowania żywności ; wymagania zdrowotne ; jakość handlowa ; wprowadzanie do obrotu
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2006
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia wchodzi w życie
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 10, s. 27, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: Polska ; przemysł spożywczy ; produkcja żywności ; żywność ; bezpieczeństwo żywności ; ustawodawstwo ; Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2001
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Zastosowanie enzymów w produkcji żywności na przełomie wieków
Źródło: Przem. Spoż. - 2001, t. 55, 8, s. 40-44, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; produkcja żywności ; enzymy ; zastosowanie ; XIX wiek ; XX wiek
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP