logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PROBIOTYKI
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2019
Autorzy: Karolina Osowiecka, Katarzyna Skrypnik, Joanna Suliburska
Tytuł: Zastosowanie probiotyków w chorobach autoimmunologicznych [*]
Źródło: Forum Zaburzeń Metab. - 2019, t. 10, nr 3, s. 105-111, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 2081-2450 e-ISSN: 2081-531X
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; choroby autoimmunologiczne ; dysbioza jelitowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
2/31
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński, Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska-Powałowska
Tytuł: Multifunkcjonalne suplementy diety z kwasem alfa-ketoglutarowym
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 68
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: kwas alfa-ketoglutarowy ; suplementy diety ; probiotyki
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/31
Rok: 2019
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska, Paulina Maciejewska, Oskar Szczepaniak, Marcin Dziedziński
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania wybranych szczepów probiotycznych do zaprojektowania nowych przekąsek czekoladowych
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 60
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki ; czekolada
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/31
Rok: 2018
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip, Wojciech Białas, Katarzyna Śliżewska
Tytuł: Optymalizacja warunków wzrostu wybranych probiotycznych szczepów Lactobacillus
W: Preparaty synbiotyczne w żywieniu zwierząt / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Śliżewskiej.
Adres wydawniczy: Łódź : Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka, 2018
Seria: Monografie - Politechnika Łódzka
Szczegóły: s. 57-72, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-63929-60-2
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; Lactobacillus ; hodowla ; optymalizacja
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/31
Rok: 2018
Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Anna Sip, Radosław Dembczyński
Tytuł: Zastosowanie suszenia rozpyłowego w procesie utrwalania komórek Lactobacillus plantarum Łock 0860
W: Preparaty synbiotyczne w żywieniu zwierząt / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Śliżewskiej.
Adres wydawniczy: Łódź : Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka, 2018
Seria: Monografie - Politechnika Łódzka
Szczegóły: s. 73-84, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-63929-60-2
Polskie słowa kluczowe: suszenie rozpyłowe ; trehaloza ; glutaminian monosodowy ; Lactobacillus plantarum ; probiotyki
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/31
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ciemniak, Paulina Maciejewska, Judyta Cielecka-Piontek, Joanna Kobus-Cisowska, Jędrzej Soporowski, Daria Szymanowska
Tytuł: Wpływ preparatu probiotycznego na dysbiozę u osób starszych
Źródło: Acta Sci. Pol., Biotechnol. - 2017, 16 (1/4), s. 93-100, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-065X e-ISSN: 2083-8654
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 września 2019].
Polskie słowa kluczowe: starość ; dieta ; probiotyki ; prebiotyki ; mikrobiota ; dysbioza
Angielskie słowa kluczowe: microbiota ; dysbiosis ; senility ; probiotics ; prebiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/31
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Skrypnik, Damian Skrypnik, Joanna Suliburska
Tytuł: Wpływ otyłości na stan zdrowia kośćca i gospodarkę wapniową - praktyczne możliwości wykorzystania probiotyków
Źródło: Forum Zaburzeń Metab. - 2017, t. 8, nr 4, s. 137-147, bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 2081-2450 e-ISSN: 2081-531X
Polskie słowa kluczowe: wapń ; otyłość ; kości ; parathormon ; probiotyki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
8/31
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Skrypnik, Joanna Suliburska
Tytuł: Rola probiotyków w chorobach metabolicznych
W: IX Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2017 "Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju" : Lublin, 18-19 marca 2017 r., Abstrakty / Red. Beata A. Nowak, Monika Maciąg, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 95-96
ISBN: 978-83-65272-51-5
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; choroby metaboliczne ; mikroflora jelitowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/31
Rok: 2017
Autorzy: A. Pacesz, W. Białas, R. Dembczyński, K. Śliżewska, A. Sip
Tytuł: Produkcja preparatów synbiotycznych dla zwierząt monogastrycznych
W: Konferencja Naukowa "90 Lat Polskiego Towarzystwa Mikrobiologów - PTM Wczoraj - Dziś - Jutro" : Kraków 22-23 września 2017 r..
Adres wydawniczy: [Kraków] : [Polskie Towarzystwo Mikrobiologów], 2017
Szczegóły: s. 101
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; mikrobiologia przemysłowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/31
Rok: 2017
Autorzy: Aleksandra Dunislawska, Anna Slawinska, Katarzyna Stadnicka, Marek Bednarczyk, Piotr Gulewicz, Damian Jozefiak, Maria Siwek
Tytuł: Synbiotics for broiler chickens - in vitro design and evaluation of the influence on host and selected microbiota populations following in ovo delivery
Źródło: PloS One. [Dokument elektroniczny]. - 2017, vol. 12, iss. 1, e0168587, il., bibliogr., abstr.
http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0168587
p-ISSN: 1932-6203
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; mikrobiom ; Lactobacillus
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; microbiome ; Lactobacillus
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.766
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/31
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ratajczak, Agnieszka Piotrowska-Cyplik
Tytuł: Metabolity bakterii kwasu mlekowego i ich zastosowanie w przemyśle
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2017, t. 56, z. 4, s. 416-421, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: bakterie kwasu mlekowego ; fermentacja mlekowa ; probiotyki
Angielskie słowa kluczowe: lactic acid bacteria ; lactic fermentation ; probiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.354
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/31
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ciemniak, Daria Szymanowska-Powałowska, Judyta Cielecka-Piontek, Jędrzej Soporowski
Tytuł: Wpływ koncentratu napoju probiotycznego na mikroflorę kałową człowieka
W: Technologia żywienia człowieka - wybrane zagadnienia / Red. Edyta Bajek, Jakub Pizoń.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Naukowe TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 111-121, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-65598-80-6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; patogeny ; mikroflora jelitowa
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; pathogens ; intestinal microflora
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/31
Rok: 2016
Autorzy: Marta Trzeciak, Agnieszka Wolna-Maruwka, Donata Kosicka
Tytuł: Wpływ preparatów probiotycznych na stan zdrowia i cechy hodowlane zwierząt
Źródło: Kosmos. - 2016, t. 65, nr 1, s. 57-67, bibliogr.
p-ISSN: 0023-4249
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: mikroorganizmy chorobotwórcze ; działanie antagonistyczne ; probiotyki ; stymulatory wzrostu ; zwierzęta hodowlane
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/31
Rok: 2015
Autorzy: J. Eldin, A. Dethose, S. Satpathi, M. Sahoo, I. Dash, P. Satpathi, S. Mishra, A.P. Sasikumar, J.W. Suh, K. Goderska, R. Jayabalan
Tytuł: Development of bio-therapeutics for improved health and discase prevention
W: 2nd International Conference on Frontiers in Biological Sciences (InCoFIBS-2015) : Rourkela, Odisha, India, January 22-24, 2015, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Rourkela : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; aktywność antybakteryjna ; bioterapia
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; antibacterial activity ; bio-therapeutics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/31
Rok: 2015
Autorzy: Moumita Sahoo, Indira Dash, Ajay Dethose, M.J. Eldin, Kamila Goderska, A.P. Sasikumar, Joo-Won Suh, R. Jayabalan
Tytuł: Potential probiotics from home-made curds of Odisha producing angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitory peptides by proteolysis of bovine milk
W: 2nd International Conference on Frontiers in Biological Sciences (InCoFIBS-2015) : Rourkela, Odisha, India, January 22-24, 2015, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Rourkela : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 186
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; bakterie kwasu mlekowego ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; LAB ; fermentation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/31
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz
Tytuł: Probiotyki dla zwierząt. Właściwości i cel stosowania
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 51
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; probiotyki dla zwierząt ; bakterie LAB
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/31
Rok: 2015
Autorzy: Agata Lasik
Tytuł: Probiotyki w mleczarstwie
Źródło: Mlecz. Technol. - 2015, 1, s. 28-29, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; mleczarstwo
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/31
Rok: 2015
Autorzy: Rasu Jayabalan, Jhonson Eldin, Ajay Dethose, S. Satpathi, Moumita Sahoo, Indira Dash, P. Satpathi, S. Mishra, A.P. Sasikumar, Joo-Won Suh, Kamila Goderska
Tytuł: Screening for potential regional specific probiotic bio-therapeutics from human gut microbiota [*]
W: Probiotics. From Bench to Community : 7th-8th March 2015, The Grand, New Delhi, India.
Adres wydawniczy: New Delhi : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 13
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; mikroflora jelit człowieka ; 16s rDNA ; sekwencjonowanie
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; human gut microbiota ; 16s rDNA segencing
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
19/31
Rok: 2014
Autorzy: Rasu Jayabalan, Kamila Goderska, Ajay Dethose, Eldin Johnson, Moumita Sahoo, Indra Dash, A.P. Sasikumar, Joo-Won Suh
Tytuł: Evaluation of viability of bacteria using in vitro gastro intestinal model and formulation of functional food with synbiotic microcapsules
W: 5th International Conference on Advances in Food Technology and Health Sciences (ICFTHS-2014) : 15-16 October 2014, JNU New Convention Centre, Jawaharlal Nehru University, New Delhi.
Adres wydawniczy: New Delhi : International Institute of Food and Nutrition Science, 2014
Szczegóły: s. 52
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; model przewodu pokarmowego ; mikrokapsułki
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; gastro intestinal model ; microcapsules
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/31
Rok: 2014
Autorzy: Kazimierz Kosakowski, Mieczysław Grzelak, Agnieszka Knioła, Maciej Murawski, Andrzej Kosakowski
Tytuł: The effect of probiotics on poultry dung application, reduction of mineral fertilization and yield of selected crops
Tytuł równoległy: Wpływ probiotyków na zastosowanie obornika drobiowego, redukcję nawożenia mineralnego oraz plon wybranych roślin uprawnych
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2014, vol. 59, 3, s. 125-129, bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; obornik drobiowy ; nawozy naturalne ; mikroorganizmy
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; poultry dung ; manure ; microorganisms
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/31
Rok: 2014
Autorzy: Anna Sip, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Probiotyki i prebiotyki
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 249-266, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
22/31
Rok: 2013
Autorzy: Marek Selwet, Mariola Galbas, Filip Porzucek, Małgorzata Pociejowska, Tomasz Cłapa
Tytuł: Impact of probiotics on numbers of lactic acid rods producing hydrogen peroxide isolated from mouths of dairy cattle
Tytuł równoległy: Wpływ probiotyków na liczebność pałeczek kwasu mlekowego produkujących nadtlenek wodoru izolowanych z pysków krów mlecznych
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2013, 12 (3), s. 69-77, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0714
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 15 maja 2014].
Polskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; nadtlenek wodoru ; probiotyki
Angielskie słowa kluczowe: hydrogen peroxide ; Lactobacillus ; probiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/31
Rok: 2013
Autorzy: Mateusz Rawski, Bartosz Kierończyk, Robert Mikuła, Jakub Długosz, Damian Józefiak, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Wpływ wybranych preparatów probiotycznych na wyniki odchowu i morfologię układu pokarmowego młodych żółwi żółtobrzuchych (Trachemys scripta scripta )
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 3, art. 44, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/tom7/zeszyt3/art_44.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: żółw ozdobny ; Trachemys scripta ; probiotyki ; wyniki odchowu ; współczynnik Jacksona
Angielskie słowa kluczowe: slider turtle ; Trachemys scripta ; probiotics ; growth performance ; Jackson's ratio
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
24/31
Rok: 2012
Autorzy: Marek Selwet, Mariola Galbas, Filip Porzucek
Tytuł: Impact of probiotics on numbers, ability to hemolysis and on changes in drug-resistance of selected Escherichia coli isolates recovered from faeces of dairy cattle
Tytuł równoległy: Wpływ probiotyków na liczebność, zdolność do hemolizy oraz zmiany lekooporności wybranych izolatów Escherichia coli pozyskanych z kału krów mlecznych
Źródło: Acta Sci. Pol., Zootech. - 2012, 11 (2), s. 43-50, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0714
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: Escherichia coli ; hemoliza ; lekooporność ; probiotyki
Angielskie słowa kluczowe: drug-resistance ; Escherichia coli ; hemolysis ; probiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/31
Rok: 2012
Autorzy: Bożena Szymaś, Aleksandra Łangowska, Magdalena Kazimierczak - Baryczko
Tytuł: Histological structure of the midgut of honey bees (Apis mellifera L.) fed pollen substitutes fortified with probiotics
Tytuł równoległy: Obraz Histologiczny jelita środkowego pszczół (Apis mellifera L.) żywionych namiastkami pyłku kwiatowego wzbogaconymi probiotykami
Źródło: J. Apic. Sci. - 2012, vol. 56, iss. 1, s. 5-12, il., bibliogr.
p-ISSN: 1643-4439 e-ISSN: 2299-4831
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: żywienie pszczoły miodnej ; probiotyki ; jelito środkowe ; obraz histologiczny ; błony perytroficzne
Angielskie słowa kluczowe: honey bee feeding ; probiotics ; midgut ; histological picture ; peritrophic membranes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
26/31
Rok: 2008
Autorzy: Kamila Goderska, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Comparision of growth of Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium bifidum species in media suplemented with selected saccharides including prebiotics
Tytuł równoległy: Porównanie wzrostu bakterii z gatunku Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum na podłożach z dodatkiem wybranych sacharydów w tym prebiotyków
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2008, 7 (3), s. 5-20, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; prebiotyki ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; kwas mlekowy
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; prebiotic ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; lactic acid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
27/31
Rok: 2008
Autorzy: Kamila Goderska, Tomasz Rychlik, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Próby aplikacji bakterii Lactobacillus casei do wybranych produktów spożywczych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 797-803, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; Lactobacillus paracasei ; płatki kukurydziane ; miód ; syrop glukozowy
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; Lactobacillus paracasei ; corn flakes ; honey ; glucose syrup
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
28/31
Rok: 2006
Autorzy: Antoni Przybył, Jan Mazurkiewicz, Wojciech Rożek
Tytuł: Zastosowanie probiotyków i prebiotyków w żywieniu karpi
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 65-70, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: karp ; żywienie zwierząt ; probiotyki ; prebiotyki
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/31
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Goderska, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Przeżywalność bakterii probiotycznych w soku marchwiowym z dodatkiem prebiotyków
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 669-672, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: soki warzywne ; sok marchwiowy ; prebiotyki ; probiotyki ; bakterie probiotyczne ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; przeżywalność
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; prebiotics ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; functional beverage
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/31
Rok: 2006
Autorzy: Kamila Goderska, Maria Czarnecka, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Przeżywalność bakterii probiotycznych w soku marchwiowym z dodatkiem wybranych prebiotyków
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 22
Polskie słowa kluczowe: soki warzywne ; sok marchwiowy ; dodatki do żywności ; prebiotyki ; probiotyki ; bakterie probiotyczne ; Lactobacillus acidophilus ; Bifidobacterium bifidum ; przeżywalność
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 2005
Autorzy: Małgorzata Kasprowicz
Tytuł: Znaczenie preparatów probiotycznych w żywieniu świń
Źródło: Hod. Trzody Chlew. - 2005, 3, s. 6, 8, 10, il.
p-ISSN: 1425-9648
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; lochy ; tuczniki ; prosięta ; żywienie zwierząt ; probiotyki
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP