logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PREPARATY WYSOKOBŁONNIKOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2019
Autorzy: Jacek Anioła
Tytuł: Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Źródło: Przem. Spoż. - 2019, t. 73, 5, s. 40-43, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; preparaty wysokobłonnikowe ; mikronizacja ; właściwości funkcjonalne
Angielskie słowa kluczowe: dietary fiber ; high-fiber preparations ; micronization ; functional properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/10
Rok: 2019
Autorzy: Jacek Anioła
Tytuł: Wpływ surowca na właściwości preparatów wysokobłonnikowych
Źródło: Przem. Spoż. - 2019, t. 73, 4, s. 10-13, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; preparaty wysokobłonnikowe ; źródła błonnika ; właściwości fizjologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/10
Rok: 2007
Autorzy: Jacek Anioła, Małgorzata Paczkowska
Tytuł: A comparison of two enzymatic methods for the analysis of dietary fiber in high-fiber preparations
Tytuł równoległy: Porównanie wyników oznaczeń błonnika pokarmowego w preparatach wysokobłonnikowych dwiema metodami enzymatycznymi
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2007, t. 1, z. 2, art. 36, bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_1_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: preparaty wysokobłonnikowe ; błonnik pokarmowy ; oznaczanie ; metody ; porównanie
Angielskie słowa kluczowe: high-fiber preparations ; dietary fiber ; determination ; methods ; comparison
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/10
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Anioła, Danuta Górecka
Tytuł: Charakterystyka składu nowych mikronizowanych preparatów wysokobłonnikowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 357-359, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: preparaty wysokobłonnikowe ; preparaty wysokorozdrobnione ; skład chemiczny ; skład frakcyjny ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: dietary fiber ; fractional composition ; high-fiber preparations
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Anioła, Jan Gawęcki, Anna Ferens-Świątkowska, Julita Reguła
Tytuł: Wpływ wysokiego stopnia rozdrobnienia na wybrane właściwości nowych preparatów wysokobłonnikowych w badaniach in vitro
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 529-532, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; preparaty wysokobłonnikowe ; preparaty wysokorozdrobnione ; właściwości chemiczne ; właściwości fizykochemiczne ; badania in vitro
Angielskie słowa kluczowe: dietary fiber ; high-fiber preparations ; micronization ; physicochemical properties ; in vitro study
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Anioła, Danuta Górecka
Tytuł: Charakterystyka składu nowych mikronizowanych preparatów wysokobłonnikowych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 106
Polskie słowa kluczowe: preparaty wysokobłonnikowe ; preparaty wysokorozdrobnione ; skład chemiczny ; skład frakcyjny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2006
Autorzy: Jacek Anioła, Jan Gawęcki, Anna Ferens-Świątkowska, Julita Reguła
Tytuł: Wpływ wysokiego stopnia rozdrobnienia na wybrane właściwości nowych preparatów wysokobłonnikowych w badanich in vitro
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 106-107
Polskie słowa kluczowe: preparaty wysokobłonnikowe ; preparaty wysokorozdrobnione ; właściwości chemiczne ; badania in vitro
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2005
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Jakość i skład chemiczny pieczywa z udziałem wysokobłonnikowego produktu jęczmiennego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2005, t. 38, supl., s. 147-152, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, żywienie - nowe wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; skład chemiczny ; jakość ; jęczmień ; preparaty wysokobłonnikowe ; błonnik pokarmowy ; wartość energetyczna ; beta-glukany
Angielskie słowa kluczowe: bread ; barley product ; high-fiber preparations ; fiber ; beta-glucan ; energy value
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2005
Autorzy: Jacek Anioła, Anna Ladorudzka, Jan Gawęcki, Danuta Górecka
Tytuł: Wpływ wysokiego stopnia rozdrobnienia na wybrane właściwości fizykochemiczne preparatów wysokobłonnikowych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 358-360, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; preparaty wysokobłonnikowe ; rozdrobnienie ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: dietary fiber ; high-fiber preparations ; micronization ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2002
Autorzy: Alicja Kawka, Elżbieta Konieczna
Tytuł: Wpływ wysokobłonnikowego produktu jęczmiennego na jakość i skład chemiczny pieczywa
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 4 (33), s. 71-81, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: pieczywo pszenne ; jakość ; skład chemiczny ; wzbogacanie żywności ; jęczmień ; preparaty wysokobłonnikowe
Angielskie słowa kluczowe: wheat bread ; enrichment ; barley product ; high-fiber preparations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP