logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PREPARATY BIAŁKOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2010
Autorzy: Izabela Ratajczak
Tytuł: Wiązanie preparatów impregnacyjnych z drewnem i jego głównymi składnikami
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010. - 101 s. : il., bibliogr. ; 24 cm.
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 411
Polskie słowa kluczowe: sosna zwyczajna ; Pinus sylvestris ; drewno sosnowe ; ochrona drewna ; konserwacja drewna ; impregnaty ; preparaty białkowe ; roztwór kwasu borowego ; czwartorzędowe związki amoniowe ; soluteina ; preparat białkowy AP 820 ; efektywność wiązania preparatów białkowych
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 1994
Autorzy: Bożena Stasińska
Tytuł: Chemiczne modyfikacje białek niekonwencjonalnych przeznaczonych do celów żywieniowych : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 27.01.1994 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1994. - 45 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 12
Polskie słowa kluczowe: białka ; modyfikacja chemiczna ; preparaty białkowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 1993
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa
Tytuł: Białko łubinu. Problemy technologiczne i żywieniowe : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 2.12.1993 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1993. - 29 s. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 11
Polskie słowa kluczowe: łubin ; białka roślinne ; preparaty białkowe ; wartość odżywcza ; wykorzystanie
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP