logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PREFERENCJE POKARMOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Knioła
Tytuł: Trawy i zioła preferowane przez konie z hodowli bezstajennej
W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
Szczegóły: s. 23
Polskie słowa kluczowe: konie ; preferencje pokarmowe ; rośliny pastwiskowe ; konie huculskie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2016
Autorzy: Angelika Śmidowicz, Julita Reguła
Tytuł: Analiza zachowań żywieniowych predysponujących do rozwoju chorób żywieniowozależnych u osób po 40. roku życia
Źródło: Forum Zaburzeń Metab. - 2016, t. 7, nr 1, s. 44-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-2450 e-ISSN: 2081-531X
Polskie słowa kluczowe: częstość spożycia ; preferencje pokarmowe ; zwyczaje żywieniowe ; profilaktyka żywieniowa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2015
Autorzy: Angelika Śmidowicz, Julita Reguła
Tytuł: Częstość spożycia produktów spożywczych w aspekcie zagrożenia chorobami układu krążenia u osób w wieku 40+
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 117-118
Polskie słowa kluczowe: preferencje pokarmowe ; częstość spożycia ; profilaktyka żywieniowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 2015
Autorzy: Jakub Długosz, Mateusz Rawski, Bartosz Kierończyk, Damian Józefiak
Tytuł: Wstępne badanie preferencji żywieniowych żółwi stepowych (Testudo horsfieldii) w warunkach chowu terraryjnego
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 4, art. 60, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_60.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Medycyna Weterynaryjna i Nauki o Zwierzętach.
Polskie słowa kluczowe: żółw stepowy ; Testudo horsfieldii ; preferencje pokarmowe
Angielskie słowa kluczowe: Russian tortoise ; Testudo horsfieldii ; feeding
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2009
Autorzy: Jolanta Czarnocińska
Tytuł: Wpływ diet zestawionych z produktów preferowanych przez dziewczęta w okresie dojrzewania na wybrane wskaźniki stanu odżywienia w badaniach na szczurach
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009. - 95 s. : bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 398
Polskie słowa kluczowe: młodzież ; dziewczęta ; preferencje pokarmowe ; racje pokarmowe ; stan odżywienia ; badania modelowe ; badania żywieniowe ; zwierzęta laboratoryjne ; szczury
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2007
Autorzy: Jan Gawęcki, Grzegorz Galiński
Tytuł: Sensoryczne mechanizmy regulacji spożywania pokarmu
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 169-185, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: spożycie pokarmu ; regulacja ; mechanizmy sensoryczne ; preferencje pokarmowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2007
Autorzy: Julita Reguła, Małgorzata Zielke
Tytuł: Styl życia i preferencje pokarmowe dzieci i młodzieży otyłej w porównaniu z osobami o prawidłowych wskaźnikach rozwoju somatycznego
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 961-964, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: dzieci ; młodzież ; otyłość ; preferencje pokarmowe
Angielskie słowa kluczowe: children ; adolescent ; obesity ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2007
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Aneta Szymańska, Krystyna Szymandera-Buszka
Tytuł: Wpływ czynników demograficznych na spożycie przetworów mlecznych wśród młodych kobiet studiujących i pracujących
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 3/4, s. 813-818, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: preferencje pokarmowe ; częstość spożycia ; produkty mleczne ; młode kobiety ; wiek ; miejsce zamieszkania
Angielskie słowa kluczowe: food preferences ; consumption frequency ; dairy products ; young women ; age ; residence
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 1995
Autorzy: Maciej Rogalski, Richard H. Armstrong
Tytuł: Zachowanie się jagniąt na pastwisku o runi koniczynowo-trawiastej
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 1995, t. 79, s. 127-130, bibliogr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych.
Polskie słowa kluczowe: pastwiska ; ruń koniczynowo-trawiasta ; jagnięta ; wypas ; zachowanie się zwierząt ; pobieranie pokarmu ; preferencje pokarmowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP