logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PREFERENCJE ŻYWIENIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Błasiak, Jędrzej Daszkiewicz
Tytuł: Analiza pyłkowa odchodów stałych zwierzyny płowej (sarny, jelenia, daniela), jako wskaźnik preferencji żerowania
W: W 100. rocznicę powstania analizy pyłkowej: X Sympozjum Archeologii Środowiskowej, Konferencja Polskiego Towarzystwa Botanicznego : 13-15 października 2016 roku, Poznań / Red. Monika Badura, Joanna Święta-Musznicka, Mirosław Makohonienko, Grzegorz Skrzyński.
Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 2016
Seria: Środowisko i Kultura ; vol. 11
Szczegóły: s. 99
ISBN: 978-83-7986-117-0
Polskie słowa kluczowe: analiza pyłkowa ; odchody zwierzęce ; preferencje żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: pollen analysis ; animal faeces ; feeding preferences
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marta Bykowska, Marek Stanisz, Piotr Ślósarz
Tytuł: Students' sensory assessment of lamb meat taking into account selected consumer considerations
Tytuł równoległy: Ocena sensoryczna mięsa jagnięcego przez studentów z uwzględnieniem wybranych uwarunkowań konsumenckich
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2015, t. 11, nr 2, s. 103-112, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; studenci ; preferencje żywieniowe ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; consumer acceptance ; students ; food preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/8
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wieku i płci na zachowania studentów na rynku piwa
Tytuł równoległy: Influence of age and gender on the students behavior on the beer market
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 2, s. 118-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; piwo ; studenci ; płeć ; wiek ; preferencje żywieniowe ; zachowanie człowieka
Angielskie słowa kluczowe: beer market ; students ; sex ; age ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Danuta Olejnik, Alina Przybylska
Tytuł: Sposób zywienia wybranej grupy pacjentów z chorobami układu krążenia
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2007, R. 34, nr 1/2, s. 226-231, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: choroby układu krążenia ; lipidy krwi ; żywienie człowieka ; preferencje żywieniowe
Angielskie słowa kluczowe: cardiovascular diseases ; blood lipids ; nutrition ; preferences
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska
Tytuł: Ocena powtarzalności wyników badania preferencji pokarmowych za pomocą kwestionariusza FPQ
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 389-396, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: preferencje żywieniowe ; powtarzalność ; kwestionariusz FPQ
Angielskie słowa kluczowe: questionnaire ; reproducibility ; preferences ; food
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2006
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska
Tytuł: Ocena powtarzalności wyników badania preferencji pokarmowych za pomocą kwestionariusza FPQ
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 131
Polskie słowa kluczowe: preferencje żywieniowe ; powtarzalność ; kwestionariusz FPQ
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Juliusz Przysławski, Ewa Babicz-Zielińska, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Lidia Wądołowska
Tytuł: Analiza preferencji osób dorosłych w zakresie produktów pochodzenia roślinnego w aspekcie profilaktyki chorób dietozależnych. Badania POFPRES
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 379-383, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; choroby dietozależne ; preferencje żywieniowe ; produkty zbożowe ; warzywa ; owoce ; błonnik pokarmowy ; beta-karoten ; witamina C
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; adult ; diet-related diseases ; cereal product ; vegetables ; fruit ; fiber ; carotene ; vitamin C
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2005
Autorzy: Jolanta Czarnocińska, Lidia Wądołowska, Juliusz Przysławski, Małgorzata Schlegel-Zawadzka, Ewa Babicz-Zielińska
Tytuł: Ocena postaw żywieniowych Polaków w zakresie spożycia mleka i produktów mlecznych
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 384-388, bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie dorośli ; młodzież ; studenci ; preferencje żywieniowe ; mleko ; produkty mleczne ; częstość spożycia
Angielskie słowa kluczowe: preferences ; frequency of intake ; milk ; dairy products ; adolescent ; students ; adult
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP