logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRAWO ŻYWNOŚCIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2017
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Prawo żywnościowe
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wolters Kluwer, 2017. - 421 s. : il., bibliogr. ; 24 cm.
Seria: Seria Akademicka
ISBN: 978-83-8092-838-1
Uwagi: Stan prawny na 1 października 2016 r.
Liczba arkuszy: 28,4
Polskie słowa kluczowe: prawo żywnościowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/12
Rok: 2015
Autorzy: Izabela Lipińska
Tytuł: Rodzinne gospodarstwo rolne w systemie prawa żywnościowego, prawa rolnego i działów specjalnych oraz podstawy prawne prowadzenia przez nie rolniczej i pozarolniczej działalności gospodarczej
W: Ekonomiczne i prawne mechanizmy wspierania i ochrony rolnictwa rodzinnego / Pr. zbior. pod red. Mariana Podstawki.
Adres wydawniczy: Warszawa : Agrotec Polska, 2015
Szczegóły: s. 220-231, bibliogr.
ISBN: 978-83-65241-00-9
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: prawo rolne ; prawo żywnościowe ; gospodarstwa rodzinne
Angielskie słowa kluczowe: rural law ; food law ; family farms
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/12
Rok: 2015
Autorzy: Sylwia Chudy, Agnieszka Makowska
Tytuł: Jakość handlowa polskiego masła
Źródło: Kwart. Prawo-Społ.-Ekon. - 2015, nr 1, s. 15-25
p-ISSN: 2392-1838 e-ISSN: 2450-0070
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: masło ; prawo żywnościowe ; zafałszowania masła ; kontrola żywności ; badania konsumenckie masła
Angielskie słowa kluczowe: butter ; adulteration of butter ; food inspection ; butter consumet research
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/12
Rok: 2015
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Definicje legalne prawa żywnościowego - przyczyny tworzenia i formy
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 6 (103), s. 7-19, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 28 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: prawo żywnościowe ; definicje legalne ; technika prawodawcza ; Polska ; Unia Europejska
Angielskie słowa kluczowe: food law ; legal definitions ; legislative drafting ; Poland ; European Union
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2014
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Prawna i instytucjonalna ochrona konsumentów przed zagrożeniami związanymi z żywnością i żywieniem
W: Bezpieczeństwo żywności i żywienia / Pod red. Jana Gawęckiego i Zbigniewa Krejpcio.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 129-141, il.
ISBN: 978-83-7160-741-7
Liczba arkuszy: 0,8
Polskie słowa kluczowe: ochrona konsumentów ; prawo żywnościowe ; instytucje
Angielskie słowa kluczowe: consumer protection ; food law ; institutions
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Żywność prozdrowotna w świetle norm prawnych
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 427-439, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,8
Polskie słowa kluczowe: żywność prozdrowotna ; prawo żywnościowe
Angielskie słowa kluczowe: health promotion food ; food law
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2013
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Mięso drobiowe w polskim prawie żywnościowym dawniej i dziś
W: Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa wyrobów drobiarskich : Seminarium poświęcone pamięci Profesora Adama Niewiarowicza (1918-1993), Poznań, 14.06.2013.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, Katedra Zarządzania Jakością Żywności, 2013
Szczegóły: s. 63-66
Polskie słowa kluczowe: prawo żywnościowe ; mięso drobiowe
Angielskie słowa kluczowe: food law ; poultry meat
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2010
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Kolejna nowelizacja ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia
Źródło: Przem. Spoż. - 2010, t. 64, 4, s. 39-42, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: prawo żywnościowe ; Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia ; nowelizacje ustaw
Angielskie słowa kluczowe: food law ; Polish food statute ; law amendments
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2009
Autorzy: Maciej Taczanowski
Tytuł: Prawo żywnościowe w warunkach członkostwa Polski w Unii Europejskiej : [Stan prawny na 1 lipca 2009 r.]
Adres wydawniczy: Warszawa : Wolters Kluwer Polska, 2009. - 293 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7601-667-2
Liczba arkuszy: 20,71
Polskie słowa kluczowe: prawo żywnościowe ; Polska
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2006
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Identyczne z naturalnymi czy nieidentyczne?
Źródło: Przem. Spoż. - 2006, t. 60, 5, s. 18, 20-21
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; żywność ; produkcja żywności ; dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; zastosowanie ; prawo żywnościowe ; substancje syntetyczne ; chiralność ; racematy ; związki zapachowe ; barwniki spożywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2005
Autorzy: Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Aromaty, barwniki, konserwanty perspektywy stosowania
Źródło: Przem. Spoż. - 2005, t. 59, 4, s. 2-10
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; dodatki do żywności ; aromaty spożywcze ; prawo żywnościowe ; konserwanty ; przeciwutleniacze ; barwniki spożywcze ; dawki dopuszczalne ; zastosowanie ; perspektywy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Smoluk
Tytuł: Rola państwa w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności w kontekście integracji Polski z Unią Europejską
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2004, t. 6, z. 2, s. 274-279, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; zagrożenia zdrowotne żywności ; system HACCP ; prawo żywnościowe
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; food safety risks ; HAACCP system ; food law
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 1.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP