logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POTRAWY
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Sobieralska, Katarzyna Sobieralska, Iwona Golak-Siwulska, Marek Siwulski, Julita Reguła, Ryszard Gnus
Tytuł: Smaki pieczarki / Pod red. Iwony Golak-Siwulskiej i Marka Siwulskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Bogucki Wydawnictwo Naukowe, 2015. - 207 s. : il.
ISBN: 978-83-7986-075-3
Liczba arkuszy: 12,9
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; potrawy ; wartość odżywcza ; pieczarka
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2013
Autorzy: Anna Krzewińska, Julita Reguła
Tytuł: Ocena urządzeń i systemów dystrybucji potraw w wybranych stołówkach szkolnych w Koszalinie
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2013, t. 7, z. 2, art. 25, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_7_25.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: stołówka szkolna ; GHP ; GMP ; system HACCP ; systemy dystrybucji ; potrawy
Angielskie słowa kluczowe: school canteen ; GHP ; GMP ; HAACCP ; food distribution systems
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2010
Autorzy: Józef Korczak
Tytuł: Technologie kulinarne a wartość energetyczna potraw
W: Energia w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Jana Jeszki.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 61-71
ISBN: 978-83-7160-577-2
Polskie słowa kluczowe: żywność ; potrawy ; składniki energetyczne ; wartość energetyczna ; obróbka termiczna ; smażenie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2007
Autorzy: Józef Korczak
Tytuł: Przyprawy i ich rola w kształtowaniu jakości sensorycznej produktów spożywczych i potraw
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 111-128
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; potrawy ; jakość sensoryczna ; przyprawy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2007
Autorzy: Ewa Flaczyk, Barbara Szczepaniak
Tytuł: Sztuka kulinarna a percepcja jakości sensorycznej potraw
W: Zmysły a jakość żywności i żywienia / pod red. Jana Gawęckiego i Niny Baryłko-Pikielnej.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007
Szczegóły: s. 129-141, il.
ISBN: 978-83-7160-448-5
Polskie słowa kluczowe: potrawy ; jakość sensoryczna ; percepcja ; sztuka kulinarna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP