logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POTENCJAŁ PRZECIWUTLENIAJĄCY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający jogurtu z mleka o zwiększonej zawartości białek serwatkowych i poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy
Tytuł równoległy: Antioxidant activity of yoghurt from milk with increased whey protein content and subjected to enzymatic hydrolysis of lactose
W: III Konferencja Naukowa Enzymos Enzymy w nauce i przemyśle : Lublin, 18 listopada 2017 r., Abstrakty / Red. Magdalena Staszczak, Anna Jarosz-Wilkołazka, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 61-62
ISBN: 978-83-65272-63-8
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: białka serwatkowe ; jogurt ; potencjał przeciwutleniający
Angielskie słowa kluczowe: whey proteins ; yoghurt ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2011
Autorzy: Barbara Stachowiak, Anna Gramza-Michałowska, Jacek Nowak, Julita Reguła
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający ekstraktów karotenoidów pozyskanych z mutantów drożdży Phaffia rhodozyma w emulsji kwasu linolowego
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2011, t. 92, nr 4, s. 890-893, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; karotenoidy ; potencjał przeciwutleniający ; emulsja kwasu linolowego
Angielskie słowa kluczowe: Phaffia rhodozyma ; carotenoids ; antioxidant potential ; linoleic acid emulsion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/3
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Źródło: Przem. Spoż. - 2010, t. 64, 6, s. 32-36, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: herbata ; Camellia sinensis ; polifenole ; katechiny ; potencjał przeciwutleniający
Angielskie słowa kluczowe: tea leaves ; Camellia sinensis ; polyphenols ; catechins ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP