logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POLIMERY TRIACYLOGLICEROLI
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Monika Fedko, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Oskar Szczepaniak, Sylwia Marszałkiewicz
Tytuł: Charakterystyka olejów zimnotłoczonych przed i po ogrzewaniu w cienkiej warstwie
Tytuł równoległy: Characteristics of cold pressed oils before and after heating in thin layer
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 54-55
Polskie słowa kluczowe: ogrzewanie olejów w cienkiej warstwie ; oleje tłoczone na zimno ; profil kwasów tłuszczowych ; tokoferole ; polimery triacylogliceroli
Angielskie słowa kluczowe: thin-layer heating of oils ; cold pressed oil ; fatty acids profile ; tocopherols ; triacylglycerol polymers
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2019
Autorzy: Monika Fedko, Dominik Kmiecik, Aleksander Siger, Oskar Szczepaniak
Tytuł: Wpływ ogrzewania w cienkiej warstwie olejów zimnotłoczonych na ich skład chemiczny
W: XXIV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ; VII International Session of Young Scientific Staff "Żywność - wczoraj, dziś i na zdrowe jutro" : Olsztyn, 23-24 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 25
Polskie słowa kluczowe: oleje tłoczone na zimno ; polimery triacylogliceroli ; kwasy tłuszcowe ; tokoferole
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2018
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Thermal decomposition of partially hydrogenated rapeseed oil during repeated frying traditional and fast french fries
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2018, vol. 95, iss. 4, s. 473-483, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Polskie słowa kluczowe: termiczna degradacja oleju ; polimeryzacja olejów ; polimery triacylogliceroli ; smażenie zanurzeniowe ; chrmatogrfia wyluczania
Angielskie słowa kluczowe: thermal decomposition of oil ; polymerization of frying oil ; triglyceride polymers ; repeated frying ; size-exclusion chromatography
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.720
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/4
Rok: 2017
Autorzy: Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Tytuł: The content of anti-nutritional components in frozen fried-potato products
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 85, Part A, s. 275-282, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2017].
Polskie słowa kluczowe: degradacja olejów ; polimery triacylogliceroli ; smażenie ; frytki ziemniaczane ; chromatografia wykluczania (HPSEC)
Angielskie słowa kluczowe: oil degradation ; triacylglycerol polymers ; frying ; French fries ; size-exclusion chromatography (HPSEC)
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP