logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PIWO
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2019
Autorzy: Monika Sterczyńska, Marta Stachnik, Przemysław Kowalczewski, Joanna Piepiórka-Stepuk
Tytuł: Pestycydy jako problem toksyn występujących w żywności i ich eliminacja na przykładzie produkcji piwa
Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2019, t. 29/54, nr 1, s. 82-88, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-793X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 czerwca 2019].
Polskie słowa kluczowe: pestycydy ; toksyny ; ziarna ; owoce ; warzywa ; piwo
Angielskie słowa kluczowe: pesticides ; toxins ; cereals ; fruits ; vegetables ; beer
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/13
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Paulina Górecka, Małgorzata Baraniak
Tytuł: Ocena zawartości białek glutenowych w piwach metodami immunochemicznymi i molekularnymi
W: IX Polska Konferencja Chemii Analitycznej "Chemia analityczna to ciągłe wyzwania" : Poznań, 6-10 VII 2015 r., Abstrakty.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 412, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: piwo ; gluten ; ELISA ; PCR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/13
Rok: 2013
Autorzy: Paulina Górecka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Małgorzata Baraniak
Tytuł: Porównanie dwóch formatów metody ELISA z wykorzystaniem komercyjnie dostępnych przeciwciał do oznaczania prolamin w piwie
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 2, s. 129-133, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: piwo ; alergie ; prolaminy ; ELISA
Angielskie słowa kluczowe: beer ; allergy ; prolamins ; ELISA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Preferencje i zachowania zakupowe studentów na rynku piwa
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2013, 3 (29), s. 29-39, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: piwo ; studenci ; preferencje ; zachowania
Angielskie słowa kluczowe: beer ; students ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL, 0
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wieku i płci na zachowania studentów na rynku piwa
Tytuł równoległy: Influence of age and gender on the students behavior on the beer market
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 2, s. 118-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; piwo ; studenci ; płeć ; wiek ; preferencje żywieniowe ; zachowanie człowieka
Angielskie słowa kluczowe: beer market ; students ; sex ; age ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2011
Autorzy: Joanna Smoluk-Sikorska, Sławomir Kalinowski
Tytuł: The economic significance of the brewing sector in the European Union
Tytuł równoległy: Znaczenie gospodarcze sektora browarniczego w Unii Europejskiej
Źródło: Acta Sci. Pol., Oecon. - 2011, 10 (4), s. 117-130, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0757
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 października 2012].
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; znaczenie gospodarcze ; produkcja piwa ; piwo ; konsumpcja ; wartość dodana ; podatki ; zatrudnienie
Angielskie słowa kluczowe: brewing sector ; production ; consumption ; value added ; taxes ; employment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/13
Rok: 2009
Autorzy: Jacek Nowak, Filip Żuk, Małgorzata Lasik, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Wpływ surowców zbożowych użytych do produkcji na właściwości przeciwutleniające piw
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 81-82, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; piwo ; piwo domowe ; piwo przemysłowe ; właściwości przeciwutleniające ; surowce zbożowe ; słód
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2009
Autorzy: M. Czarnecka, M. Kubaczyk, M. Gumienna
Tytuł: Wpływ wybranych parametrów słodu i procesu zacierania na stopień odfermentowania piwa
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 28-29, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód ; właściwości ; jakość ; zacieranie ; piwo ; odfermentowanie ; stopień odfermentowania
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2009
Autorzy: D. Piasecka-Kwiatkowska, S. Mirek
Tytuł: Utilization of anti-gliadyn antibodies for hordein detection in beer
W: New concepts in food evaluation: Nutraceuticals-Analyses-Consumer / Ed. Tadeusz Trziszka, Maciej Oziembłowski.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Przyrodniczy, 2009
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 74
Szczegóły: s. 254-262, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60574-68-3
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: przeciwciała ; gliadyny ; piwo
Angielskie słowa kluczowe: antibodies ; gliadin ; beer analysis
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/13
Rok: 2008
Autorzy: Jacek Nowak, Mateusz Korzec, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik
Tytuł: Ocena wpływu technologii produkcji piwa i czasu przechowywania na zawartość polifenoli i właściwości przeciwutleniające piw przemysłowych i domowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 792-796, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: piwo ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: beer ; polyphenols ; antioxidant activity ; storing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Łukasz Pawlak
Tytuł: Czy frakcje albumin słodu wpływają na pienistość piwa?
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż [Dokument elektroniczny] : Druga Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Puławy, 18-19.10.2006
Adres wydawniczy: [Puławy] : [Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa], 2006. - 1 dysk optyczny (CD-ROM)
Lokalizacja: s. 73-74, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; albuminy ; piwo ; pienistość
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/13
Rok: 2004
Autorzy: Henryk Jeleń, Agata Dąbrowska, Dorota Klensporf, Jacek Nawrocki, Erwin Wąsowicz
Tytuł: Determination of C3-C10 aliphatic aldehydes using PFBHA derivatization and Solid Phase Microextraction (SPME). Application to the analysis of beer
Źródło: Chem. Anal. - 2004, vol. 49, no. 6, s. 869-880, il., bibliogr.
p-ISSN: 0009-2223
Polskie słowa kluczowe: piwo ; analiza chemiczna ; aldehydy ; derywatyzacja ; PFBHA ; SPME
Angielskie słowa kluczowe: aldehyde ; derivatization methods ; PFBHA ; SPME ; beer analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 2004
Autorzy: Joanna Smoluk, Sławomir Kalinowski, Władysława Łuczka-Bakuła
Tytuł: The globalisation in brewery industry
Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2004, vol. 7, iss. 2, art. 10, il., bibliogr.
http://www.ejpau.media.pl/volume7/issue2/economics/art-10.html
e-ISSN: 1505-0297
Uwagi: Topic: Economics.
Polskie słowa kluczowe: browarnictwo ; produkcja piwa ; globalizacja ; korporacje międzynarodowe ; spożycie piwa ; rynek napojów ; piwo
Angielskie słowa kluczowe: brewery industry ; globalization ; beer producers ; beer ; consumption ; international brewery corporations ; beer market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP