logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PIEKARSTWO
Liczba odnalezionych rekordów: 10



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/10
Rok: 2010
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 3.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 978-83-7160-585-7
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; fermentacja ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/10
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Przemysław Ratajczak
Tytuł: Polski rynek pieczywa po roku 2000
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2010, t. 12, z. 4, s. 88-94, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1508-3535
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 sierpnia 2019].
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; spożycie ; produkcja ; efektywność
Angielskie słowa kluczowe: bakery products ; consumption ; production ; efficiency
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/10
Rok: 2006
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Maria Czarnecka
Tytuł: Tradycyjne wykorzystanie mikroorganizmów w produkcji żywności
W: Mikroorganizmy w żywności i żywieniu / pod red. Jana Gawęckiego i Zdzisławy Lubudzisz.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 popr.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006
Szczegóły: s. 41-65, il.
ISBN: 83-7160-421-1
Polskie słowa kluczowe: produkcja żywności ; mikroorganizmy ; wykorzystanie ; piwowarstwo ; winiarstwo ; gorzelnictwo ; drożdżownictwo ; utrwalanie żywności ; mleczarstwo ; piekarstwo ; przemysł mięsny
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/10
Rok: 2006
Autorzy: Jan Michniewicz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Profesor dr hab. Stanisław Jankowski nie żyje
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 36, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: biografia ; Jankowski Stanisław ; przetwórstwo zbożowe ; piekarstwo ; młynarstwo ; Akademia Rolnicza w Poznaniu ; działalność naukowa ; działalność dydaktyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/10
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz
Tytuł: Wpływ surowca na zawartość substancji rozpuszczalnych oraz kierunek i wielkość przemian sacharydów w procesie ekstruzji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 4, s. 16-19, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; piekarstwo ; makarony ; ekstruzja ; surowce roślinne ; węglowodany
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/10
Rok: 2005
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Jęczmień jako surowiec w produkcji piekarskiej
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2005, R. 53, 2, s. 6-9, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; pieczywo ; wzbogacanie żywności ; jęczmień ; surowce piekarskie ; wartość odżywcza ; skład chemiczny ; ciasto ; właściwości fizyczne ; jakość ; wartość energetyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/10
Rok: 2005
Autorzy: Alicja Kawka, Agnieszka Liczbańska, Justyna Łapa
Tytuł: Wpływ całoziarnowej mąki jęczmiennej i wybranych dodatków technologicznych na jakość pieczywa pszenno-jęczmiennego
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2005, R. 12, nr 2 (43), s. 33-46
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; mąka jęczmienna pełnoziarnista ; dodatki do żywności ; gluten ; lecytyna sojowa ; pieczywo pszenno-jęczmienne ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: whole barley flour ; dough making methods ; technological additives ; wheat-barley bread ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/10
Rok: 2004
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Znaczenie substancji dodatkowych w produkcji pieczywa. Cz. 1, Substancje utleniające i poprawiające aktywność enzymatyczną
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2004, R. 48, nr 12, s. 2-4, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; pieczywo ; technologia produkcji ; dodatki do żywności ; utleniacze ; bromiany ; jodany ; kwas askorbinowy ; enzymy ; enzymy amylolityczne ; enzymy proteolityczne ; oksydoreduktazy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
9/10
Rok: 2004
Autorzy: Alicja Kawka
Tytuł: Substancje dodatkowe w piekarstwie
W: Pszenica : chemia i technologia / pod red. prof. dr hab. Henryka Gąsiorowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, 2004
Szczegóły: s. 466-478, bibliogr.
ISBN: 83-09-01787-1
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; dodatki do żywności ; utleniacze ; enzymy ; emulgatory ; regulatory kwasowości ; stabilizatory ; środki zagęszczające ; środki pęczniejące
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/10
Rok: 2001
Autorzy: Alicja Kawka, Zuzanna Nyk
Tytuł: Wpływ wybranych dodatków technologicznych na cechy ciasta i jakość chleba pszenno-jęczmiennego
Źródło: Prz. Piek. Cukier. - 2001, R. 49, nr 12, s. 8-11, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2313
Polskie słowa kluczowe: piekarstwo ; dodatki do żywności ; dodatki technologiczne ; ciasto pszenno-jęczmienne ; chleb pszenno-jęczmienny ; jakość ; gluten ; mąka jęczmienna ; właściwości fizyczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP