logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PEROKSYDAZA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2007
Autorzy: Iwona Morkunas, Monika Kozłowska, Lech Ratajczak, Łukasz Marczak
Tytuł: Role of sucrose in the development of Fusarium wilt in lupine embryo axes
Źródło: Physiol. Mol. Plant Pathol. - 2007, vol. 70, iss. 1/3, s. 25-37, il., bibliogr.
p-ISSN: 0885-5765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: ściana komórkowa ; peroksydaza ; Fusarium oxysporum ; beta-glukozydaza ; izoflawonoidy ; łubin żółty ; Lupinus luteus ; amoniakoliaza fenyloalaninowa
Angielskie słowa kluczowe: cell wall peroxidases ; Fusarium oxysporum ; beta-glucosidase ; isoflavonoids ; Lupinus luteus ; phenylalanine ammonialyase ; sucrose
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.107
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/6
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 46-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; płatki owsiane ; ocena sensoryczna ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna ; zawartość tłuszczu
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 26-29, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki owsiane ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; ocena organoleptyczna ; barwa ; smakowitość ; zapach ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2003
Autorzy: M. Rybus-Zając, M. Kozłowska
Tytuł: Peroxidase involvement in response of lupin to Pleiochaeta setosa
Tytuł równoległy: Udział peroksydazy w odpowiedzi łubinu na Pleiochaeta setosa
Źródło: Phytopathol. Pol. - 2003, 27, s. 69-77, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0462
Polskie słowa kluczowe: peroksydaza ; aktywność enzymatyczna ; łubin biały ; łubin wąskolistny ; reakcje roślin ; infekcja grzybowa ; Pleiochaeta setosa
Angielskie słowa kluczowe: peroxidase ; white lupin ; narrow-leaved lupin ; Pleiochaeta setosa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2002
Autorzy: Monika Kozłowska, Magdalena Rybus-Zając, Halina Gniazdowska-Skoczek
Tytuł: Reakcja metaboliczna Taxus baccata L. na porażenie grzybem Pestalotiopsis funerea Desm. w zależności od warunków siedliskowych
Źródło: Acta Agrobot. - 2002, vol. 55, (1), s. 149-155, il., bibliogr.
p-ISSN: 0065-0951
Polskie słowa kluczowe: czynniki chorobotwórcze ; grzyby ; Pestalotiopsis funerea ; cis pospolity ; Taxus baccata ; metabolizm roślin ; peroksydaza ; katalaza ; beta-glukozydaza
Angielskie słowa kluczowe: Taxus baccata ; Pestalotiopsis funerea ; disease originator ; metabolism ; peroxidase ; catalase ; beta-glucosidase ; nitrates
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2002
Autorzy: M. Kozłowska, J. Floryszak-Wieczorek, A. Stroiński, K. Fryder
Tytuł: Effect of red raspberry development stage on response to Didymella applanata
Tytuł równoległy: Rola fazy rozwojowej pędów maliny w reakcji na grzyb Didymella applanata
Źródło: Phytopathol. Pol. - 2002, 23, s. 65-75, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0462
Polskie słowa kluczowe: malina ; Rubus idaeus ; pędy ; fazy rozwojowe ; infekcja grzybowa ; Didymella applanata ; reakcje roślin ; nadtlenek wodoru ; peroksydaza
Angielskie słowa kluczowe: Didymella applanata ; growth stage ; hydrogen peroxide ; peroxidase ; red raspberry ; Rubus idaeus
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP