logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PEKLOWANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2015
Autorzy: Iwona Chwastowska-Siwecka, Mariusz S. Kubiak, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Proces peklowania i masowania w przetwórstwie mięsa
Źródło: Technol. Mięsne. - 2015, 4, s. 98-101, il.
Polskie słowa kluczowe: utrwalanie żywności ; mięso ; peklowanie
Angielskie słowa kluczowe: meat preservation ; curing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2005
Autorzy: Włodzimierz Dolata
Tytuł: Nowoczesne metody nastrzykiwania surowców mięsnych solanką peklującą
Źródło: Mag. Przem. Mięs. - 2005, nr 7, s. 48-49
p-ISSN: 1643-7306
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo mięsa ; procesy technologiczne ; peklowanie ; solanka peklująca ; nastrzykiwanie ; nastrzykiwarki niskociśnieniowe ; nastrzykiwarki wysokociśnieniowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2002
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech
Tytuł: Zmiany winkuliny i desminy w mięsie młodego bydła poddanym peklowaniu i ich wpływ na jego właściwości
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2002, t. 39, s. 139-146, il., bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; winkulina ; desmina ; peklowanie ; elektroforeza ; przemyte miofibryle ; wyciek wirówkowy ; western blotting ; wodochłonność ; kruchość mięsa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP