logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PATOGENY
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Mańka
Tytuł: Choroby igieł i pędów sosny w uprawach leśnych na przestrzeni półwiecza
Źródło: Prz. Leś. - 2018, nr 4, s. 4-5, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0867-7468
Polskie słowa kluczowe: sosna ; zamieranie igieł ; czerwona plamistość igieł sosny ; patogeny
Angielskie słowa kluczowe: Scots pine ; needle diseases ; shoot diseases ; Lophodermium ; Gremmeniella ; Cenangium ; Sphaeropsis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/12
Rok: 2017
Autorzy: Agata Józefiak, Jędrzej M. Jaśkowski
Tytuł: Wybrane choroby infekcyjne a obrót zarodkami bydła
W: Biotechniki stosowane w rozrodzie zwierząt gospodarskich i koni / Pod. red. Jędrzeja M. Jaśkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 147-160, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-860-5
Liczba arkuszy: 1,033
Polskie słowa kluczowe: patogeny ; transmisja ; zarodki ; nasienie ; bydło
Angielskie słowa kluczowe: pathogens ; transmision ; embryos ; semen ; cattle
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/12
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ciemniak, Daria Szymanowska-Powałowska, Judyta Cielecka-Piontek, Jędrzej Soporowski
Tytuł: Wpływ koncentratu napoju probiotycznego na mikroflorę kałową człowieka
W: Technologia żywienia człowieka - wybrane zagadnienia / Red. Edyta Bajek, Jakub Pizoń.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Naukowe TYGIEL, 2017
Szczegóły: s. 111-121, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-65598-80-6
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; patogeny ; mikroflora jelitowa
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; pathogens ; intestinal microflora
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Wolna-Maruwka, Tomasz Piechota, Donata Kosicka-Dziechciarek, Magdalena Szczech, Alicja Niewiadomska, Jacek Dach
Tytuł: A mycological analysis of soil fertilised with vegetable waste composts under a radish (Raphanus sativus) plantation
Tytuł równoległy: Analiza mikologiczna gleby nawożonej kompostami z opadów warzywnych pod uprawą rzodkwi (Raphanus sativus)
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2016, vol. 61, 4, s. 223-229, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: grzyby pleśniowe ; patogeny ; kompost ; gleby ; rzodkiew
Angielskie słowa kluczowe: moulds ; pathogens ; compost ; soils ; radish
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/12
Rok: 2015
Autorzy: Dariusz Piesik, Natalia Miler, Grzegorz Lemańczyk, Jan Bocianowski, Bogusław Buszewski
Tytuł: Botrytis cinerea infection in three cultivars of chrysathemum in 'Alchimist' and its mutants: Volatile induction of pathogen-infected plants
Źródło: Sci. Hortic. - 2015, vol. 193, s. 127-135, il., bibliogr.
p-ISSN: 0304-4238
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: chryzantemy ; patogeny
Angielskie słowa kluczowe: Chryzanthemum ; odors
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.538
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/12
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Starostka, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt
Tytuł: Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 2, s. 30-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bezpieczeństwo żywności ; patogeny
Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; food safety ; pathogens
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2014
Autorzy: Dorota Starostka, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt
Tytuł: Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 2
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 3, s. 16-18
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bezpieczeństwo żywności ; patogeny
Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; food safety ; pathogens
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2013
Autorzy: Wojciech Szewczyk
Tytuł: Występowanie opieńkowej zgnilizny korzeni drzew w wybranych drzewostanach Nadleśnictwa Kłodawa
Źródło: Zarz. Ochr. Przyr. Lasach. - 2013, t. 7, s. 146-150, il., bibliogr.
p-ISSN: 2081-1438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: korzenie ; patogeny ; deformacje systemu korzeniowego ; uprawy sosnowe
Angielskie słowa kluczowe: deformation of root system ; root pathogens ; Scots pine plantation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/12
Rok: 2013
Autorzy: Aneta Maria Briegmann, Wojciech Szewczyk, Agnieszka Napierała, Jerzy Błoszyk
Tytuł: Zgrupowania roztoczy z podrzędu Uropodina (Acari: Mesostigmata) drzewostanów sosnowych rosnących na gruntach porolnych zaatakowanych w różnym stopniu korzeniowcem wieloletnim (Heterobasidion annosum, (Fr.) Bref., (1888))
Źródło: Zarz. Ochr. Przyr. Lasach. - 2013, t. 7, s. 31-37, bibliogr.
p-ISSN: 2081-1438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: roztocze ; Heterobasidion annosum ; Uropodina ; bioindykatory ; sosna ; patogeny ; leśnictwo
Angielskie słowa kluczowe: mites ; Heterobasidion annosum ; Uropodina ; bioindicators ; pathogens ; pine ; forestry
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/12
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 124, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_124.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny ; prognozowanie mikrobiologiczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate ; pH ; pathogens ; predictive microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/12
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 1993
Autorzy: Karol Mańka, Małgorzata Mańka, Hanna Kwaśna, Piotr Łakomy, Mirosław Babkiewicz
Tytuł: Zagrożenie sadzonek drzew leśnych przez patogeny korzeni a zbiorowiska grzybów ryzosferowych
W: Grzyby ryzosferowe, a zdrowotność roślin : Materialy z IV Konferencji Sekcji Biologicznych Metod Ochrony Roślin przed Chorobami Polskiego Towarzystwa Fitopatologicznego, Skierniewice, 22-23 kwietnia 1993 / [Red. nauk. L. B. Orlikowski].
Adres wydawniczy: Skierniewice : [Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa], 1993
Szczegóły: s. 7-13, bibliogr.
Uwagi: brak ISBN
Polskie słowa kluczowe: grzyby ; drzewa leśne ; patogeny ; korzenie
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP