logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PASTERYZACJA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Bozena Danyluk, Jerzy Stangierski
Tytuł: Auswirkungen auf die Hitzeresistenz und Regenerationsfähigkeit von hitzegescha~adigtem E. faecium PCM 1859 : Untersuchungen an pasteurisierten Fleischkonserven mit abgesenktem pH-Wert
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2017, 8, s. 98-102, il., bibliogr., Zsfassung., abstr.
p-ISSN: 0015-363X
Polskie słowa kluczowe: konserwy mięsne ; termoodporność ; Enterococcus faecium ; pasteryzacja
Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecium ; thermoresistance ; pH ; pasteurization ; canned food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.139
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2007
Autorzy: Mirosława Ziombra
Tytuł: Pasteryzacja podłoża do boczniaka
Źródło: Pieczarki. Biul. Prod. Pieczarek. - 2007, R. 35, nr 2, s. 72-74, il.
p-ISSN: 1231-0778
Polskie słowa kluczowe: uprawa grzybów ; boczniak ; podłoża uprawowe ; pasteryzacja ; kondycjonowanie ; temperatura podłoża ; temperatura powietrza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2007
Autorzy: Bożena Danyluk
Tytuł: Sterowanie procesem pasteryzacji konserw mięsnych na podstawie nowego modelu wyznaczania stopni letalności
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2007. - 92 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 385
Polskie słowa kluczowe: żywność ; konserwy mięsne ; technologia produkcji ; pasteryzacja ; bezpieczeństwo żywności ; bakterie ; Enterococcus faecium ; przeżywalność
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2005
Autorzy: Jan Pyrcz, Krzysztof Pietrończyk, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk
Tytuł: Funkcje emulgatorów w kształtowaniu jakości homogenizowanych wyrobów podrobowych
Źródło: Med. Weter. - 2005, vol. 61, nr 10, s. 1169-1174, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo mięsa ; wędliny podrobowe ; jakość ; emulgatory ; pasteryzacja ; właściwości fizykochemiczne ; właściwości sensoryczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate type sausages ; emulsiffiers ; pasteurization ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.259
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP