logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PAKOWANIE PRÓŻNIOWE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2018
Autorzy: Marta Bykowska
Tytuł: Jak zachować jakość mięsa na dłużej, czyli pakowanie próżniowe dziczyzny
W: Ceny rolnicze [Dokument elektroniczny].
Lokalizacja: Portal internetowy ; https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/mieso/11842-jak-zachowac-jakosc-miesa-na-dluzej-czyli-pakowanie-prozniowe-dziczyzny
Wiadomość z kategorii: Produkcja zwierzęca: Mięso, 01 kwiecień 2018.
Uwagi: [Dostęp: 4 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: dziczyzna ; pakowanie próżniowe
Charakt. formalna: DE
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2014
Autorzy: Hanna Gajewska-Szczerbal, Tomasz Szablewski, Justyna Konieczka
Tytuł: Wpływ techniki pakowania na zmiany przechowalnicze kiełbasy polskiej
W: Identyfikacja i ocena żywności o gwarantowanej wysokiej jakości [Dokument elektroniczny] : Poznań, 2014.11.18.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 54
Polskie słowa kluczowe: kiełbasa polska ; pakowanie próżniowe ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Bilska, Bożena Danyluk, Ryszard Kowalski
Tytuł: The effect of an addition of sodium chloride and sodium triphosphate on fat oxidation products in cold stored beef
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (1), s. 27-36, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; pakowanie próżniowe ; liczba nadtlenkowa ; TBARS
Angielskie słowa kluczowe: beef ; vacuum packaging ; peroxide value ; TBARS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/5
Rok: 2011
Autorzy: Bożena Danyluk, Agnieszka Bilska, Ryszard Kowalski
Tytuł: Microbiological stability of selected beef elements, subjected to technological processes and stored under aerobic and vacuum conditions at 5°C
Tytuł równoległy: Trwałość mikrobiologiczna wybranych elementów mięsa wołowego poddanego zabiegom technologicznym i przechowywanego w warunkach tlenowych i próżniowych w temperaturze 5°C
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (3), s. 375-385, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: mięso wołowe ; solenie ; pakowanie próżniowe ; trwałość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: beef ; salting ; vacuum packaging ; microbiological stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2006
Autorzy: Jan Pikul, Danuta Karczewska, Dorota Cais-Sokolińska, Romualda Danków
Tytuł: Physicochemical, microbiological and sensory changes occurring in tvarog wrapped in Eco Lean and vacuum packed during refrigerated storage
Tytuł równoległy: Zmiany fizykochemiczne, mikrobiologiczne i sensoryczne zachodzące w twarogu zawiniętym w Eco Lean i zapakowanym próżniowo podczas chłodniczego przechowywania
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, SI 1, s. 173-178, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma " Polish Journal of Food and Nutrition Sciences" [Dostęp: 13 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; pakowanie próżniowe ; sery twarogowe ; właściwości fizykochemiczne ; czystość mikrobiologiczna ; właściwości sensoryczne ; zmiany właściwości
Angielskie słowa kluczowe: tvarog ; vacuum packing ; acidity ; yeasts ; sensory properties ; shelf life
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP