logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PH
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2018
Autorzy: Wojciech Szewczyk, Robert Korzeniewicz
Tytuł: Rozkład twardzieli sosny zwyczajnej przez Porodaedalea pini in vitro
Źródło: Acta Sci. Pol., Silv. Colendar. Rat. Ind. Lignar. - 2018, 17 (1), s. 47-54, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1644-0722 e-ISSN: 2450-7997
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 kwietnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: Porodaedalea pini ; rozkład drewna ; pH ; drewno twardzielowe
Angielskie słowa kluczowe: Porodaedalea pini ; wood decomposition ; pH ; heartwood
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/16
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ ukwaszania mleka fermentowanego o zwiększonej zawartości białek serwatkowych na stopień związania wody
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 17
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: mleko fermentowane ; pH ; synereza ; profil tekstury
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/16
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Kleiber
Tytuł: Studies on increasing manganese nutrition effect of tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) on differentiation of rhizosphere chemical composition
Tytuł równoległy: Badanie wpływu wzrastającego żywienia pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) manganem na skład chemiczny strefy korzeniowej
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 2, s. 119-126, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 marca 2015].
Polskie słowa kluczowe: mangan ; pożywki ; strefa korzeniowa ; pH ; EC
Angielskie słowa kluczowe: manganese ; nutrient solution ; root zone ; pH ; EC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/16
Rok: 2014
Autorzy: Anna Malinowska
Tytuł: Zakwaszenie - nieznana przyczyna wielu chorób
Źródło: Food Forum. - 2014, nr 1 (4), s. 20-24, il.
p-ISSN: 2299-6346
Polskie słowa kluczowe: równowaga kwasowo-zasadowa organizmu ; pH ; dieta
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/16
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marian Pietrzak
Tytuł: Application of PH and electrical conductivity measurements made in the first 24 hours after slaughter for goat meat culinary and technological usefulness prediction
W: Systemy produkcji zwierzęcej w XXI wieku : LXXIX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach, Siedlce 15-17 września 2014.
Adres wydawniczy: Siedlce : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: mięso kozie ; pH ; przewodność elektryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/16
Rok: 2013
Autorzy: Jacek Glonek, Andrzej Komosa
Tytuł: Fertigation of highbush blueberry (Vaccinium corymbosum L.). Part 2, The effect on soil nutrient contents
Tytuł równoległy: Fertygacja borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.). Część 2, Wpływ na zawartość składników pokarmowych w glebie
Źródło: Acta Sci. Pol., Hortorum Cultus. - 2013, 12 (3), s. 59-68, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0692
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: pożywki hodowlane ; makroelementy ; mikroelementy ; pH ; gleby ; glin
Angielskie słowa kluczowe: nutrient solutions ; macroelements ; microelements ; pH ; soil ; aluminium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/16
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: The influence of stereochemistry on the antioxidant properties of catechin epimers
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2012, vol. 235, iss. 6, s. 1001-1009, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: epimery katechin ; stereochemia ; aktywność zmiatania rodników ; pH ; potencjał jonizacji ; energia dysocjacji wiązania
Angielskie słowa kluczowe: catechin epimers ; stereochemistry ; radical scavenging activity ; pH ; ionization potential ; bond dissociation energy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/16
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of variations in principal indices of the culinary meat quality obtained from young bulls of various breeds
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodych byczków różnych ras
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 133-149, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: wartość rzeźna ; mięso wołowe ; skład podstawowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: slaughter value ; basic composition of meat ; beef meat ; pH value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/16
Rok: 2010
Autorzy: Maria Wiąz, Michał Bratos, Sebastian Kaczmarek, Andrzej Rutkowski
Tytuł: Application of the beta-hydroxy-beta-methylbutyric (HMB) acid in broiler chicken feeding
Tytuł równoległy: Zastosowanie kwasu beta-hydroksy-beta-metylomasłowego (HMB) w żywieniu kurcząt rzeźnych
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2010, t. 6, nr 1, s. 101-108, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; kwas beta-hydroksy-beta-metylomasłowy ; brojlery kurze ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; przewód pokarmowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: beta-hydroxy-beta-methylbutyric acid ; broiler chickens ; production parameters ; dressing percentage ; gastrointestinal tract ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
10/16
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 124, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_124.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny ; prognozowanie mikrobiologiczne
Angielskie słowa kluczowe: liver pate ; pH ; pathogens ; predictive microbiology
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/16
Rok: 2009
Autorzy: Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Anna Kaczmarek, Jan Zabielski, Jacek Kijowski
Tytuł: Prognozowanie bezpiecznego okresu trwałości farszu do produkcji pasztetu
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: farsz ; pH ; patogeny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 2008
Autorzy: Tomasz Strzyżewski, Agnieszka Bilska, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: Zależność pomiędzy wartością pH mięsa a jego barwą
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2008, t. 2, z. 2, art. 12, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_2_12.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mięso ; jakość ; barwa mięsa ; pH ; wady mięsa
Angielskie słowa kluczowe: meat ; quality ; colour ; pH ; meat faults
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/16
Rok: 2007
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Acidity and electrical conductivity of selected muscles in lamb carcass
Tytuł równoległy: Kwasowość i przewodność elektryczna wybranych mięśni tuszy jagnięcej
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2007, vol. 25, s. 1-6, bibliogr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio EE Zootechnica" [dostęp: 24.07.2009]
Polskie słowa kluczowe: jagnięta ; tusze jagnięce ; mięśnie ; pH ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; carcass ; acidity ; electrical conductivity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/16
Rok: 2007
Autorzy: Witold Grzebisz, Katarzyna Cyna, Bogumiła Nestorowicz
Tytuł: Wpływ dodatku wodnej zawiesiny kredy do gnojowicy na straty azotu
Źródło: Probl. Inż. Rol. - 2007, R. 15, nr 1 (55), cz. 2, s. 101-105, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1231-0093
Polskie słowa kluczowe: kreda ; gnojowica trzody chlewnej ; straty azotu ; pH
Angielskie słowa kluczowe: chalk ; pig slurry ; nitrogen loss ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
15/16
Rok: 2006
Autorzy: Małgorzata Makowska, Grzegorz Skaliński
Tytuł: Wpływ pH na usuwanie zanieczyszczeń ze ścieków w bioreaktorze hybrydowym
Źródło: Inż. Ochr. Środ. - 2006, t. 9, nr 4, s. 467-479, il., bibliogr.
p-ISSN: 1505-3695
Polskie słowa kluczowe: ścieki bytowe ; oczyszczanie ścieków ; reaktory hybrydowe ; złoża ruchome ; azot ; związki organiczne ; usuwanie zanieczyszczeń ; parametry technologiczne ; pH
Angielskie słowa kluczowe: domestic sewage ; nitrogen ; organic compounds ; pollutant removal ; moving bed ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/16
Rok: 2006
Autorzy: Piotr Goliński
Tytuł: Produkcyjne i ekologiczne uwarunkowania wapnowania gleb pod użytkami zielonymi
Źródło: Nawoz. Nawoż. - 2006, R. 8, nr 2 (27), s. 86-103, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1509-8095
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 maja 2018].
Polskie słowa kluczowe: pH ; produkcyjność ; użytki zielone ; wapnowanie ; wielofunkcyjność zbiorowisk trawiastych
Angielskie słowa kluczowe: pH ; productivity ; grassland ; liming ; multi-functionality of grass communities
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP