logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PŁYNY
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2006
Autorzy: Józef Bogumił Lewandowski
Tytuł: Mechanika płynów
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2006. - 250 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 83-7160-408-4
Polskie słowa kluczowe: mechanika płynów ; płyny ; właściwości ; hydrostatyka ; parcie hydrostatyczne ; równowaga ciał pływających ; hydrodynamika ; parcie hydrodynamiczne ; reakcje hydrodynamiczne ; przepływ ustalony w przewodach pod ciśnieniem ; wymiarowanie rurociągów ; przepływ w korytach otwartych ; przelewy ; przepusty ; przepływ ustalony płynów ściśliwych ; ruch wód gruntowych
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2003
Autorzy: A. Pruska-Kędzior, J. Lefebvre, Z. Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod reologicznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2003
Szczegóły: s. 433-489, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-317-7
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; płyny ; właściwości reologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2001
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Jacques Lefebvre, Zenon Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod reologicznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 437-502, il.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; płyny ; właściwości reologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP