logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PŁEĆ
Liczba odnalezionych rekordów: 21



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/21
Rok: 2017
Autorzy: Marek Świtoński, Joanna Nowacka-Woszuk, Izabela Szczerbal, Monika Stachowiak
Tytuł: Wprowadzenie do genetyki wrodzonych wad rozwojowych i chorób dziedzicznych psów i kotów
W: Wybrane wrodzone wady rozwojowe i choroby dziedziczne u psów i kotów : Przewodnik PSLWMZ / Pod red. Antoniego Schollenbergera.
Adres wydawniczy: Łódź : Galaktyka, 2017
Szczegóły: s. 1-21, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7579-561-5
Liczba arkuszy: 1,26
Polskie słowa kluczowe: psy ; koty ; płeć
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/21
Rok: 2017
Autorzy: E. Gornowicz, S. Nowaczewski, L. Lewko, R. Zwierzyński, K. Moliński, E. Skotarczak
Tytuł: Characteristics of slaughter value in geese depending on genotype and diet supplementation of herbs
Tytuł równoległy: Charakterystyka wartości rzeźnej gęsi w zależności od pochodzenia i żywienia z dodatkiem ziół
W: XXIX Międzynarodowe Sympozjum Drobiarskie PB WPSA "Nauka praktyce - praktyka nauce" : 18-20.09.2017, Tarnowo Podgórne, Poland, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 134-135
Polskie słowa kluczowe: gęsi ; rasy zwierząt ; odmiany ; płeć ; tucz ; mięso ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: geese ; breed ; variety ; sex ; fattening ; meat ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
3/21
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 474-478, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: jakość diety ; studenci ; płeć ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: diet quality ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/21
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Zaborowicz, Paweł Durczewski, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska
Tytuł: Ocena częstotliwości spożycia produktów spożywczych przez studentów zależnie od ich płci
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2016, t. 97, nr 3, s. 251-254, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: częstotliwość spożycia ; produkty spożywcze ; studenci ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: frequency of consumption ; food products ; students ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/21
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marta Bykowska, Joanna Składanowska, Łukasz Sikora, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of sex, storage time and muscle type on the quality French Lop rabbit meat
Tytuł równoległy: Wpływ płci, czasu przechowywania i rodzaju mięśnia na jakość mięsa królików rasy baran francuski
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 2, s. 45-49, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: królik ; baran francuski ; płeć ; czas pomiaru ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: rabbit ; French Lop ; sex ; time of measurement ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/21
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Zaborowicz, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Paulina Kaźmierczak, Karolina Górska, Paweł Durczewski
Tytuł: Evaluation of selected dietary behaviours of students according to gender and nutritional knowledge
Źródło: Rocz. PZH. - 2016, t. 67, nr 1, s. 45-50, bibliogr.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: zachowania żywieniowe ; studenci ; wiedza żywieniowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: dietary behaviours ; students ; nutritional knowledge ; gender
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/21
Rok: 2016
Autorzy: G. Galiński, J. Czarnocińska, K. Zaborowicz
Tytuł: Ocena jakości diety studentów w zależności od ich płci i wiedzy żywieniowej
W: XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia" : Warszawa - Józefów, 12-13 września 2016 r., Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów / Red. nauk. Andrzej Tokarz.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXV Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2016
Szczegóły: s. 147-148
Polskie słowa kluczowe: studenci ; płeć ; jakość diety ; wiedza żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: students ; gender ; diet quality ; nutritional knowledge
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/21
Rok: 2015
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Przemysław Buda, Marian Pietrzak, Marta Bykowska, Artur Kryza, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of sex on the dressing percentage, carcass, and organ quality in the fallow deer (Dama dama)
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2015, vol. 15, no. 4, s. 1055-1067, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: dziczyzna ; jeleń ; tusze zwierzęce ; jakość ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: fallow deer ; sex ; venison ; quality ; carcass
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.599
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/21
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Kołodziejczyk, Ryszard Cholewa, Stanisław Socha
Tytuł: Wpływ częstotliwości łapania nutrii na ich użytkowość futerkową ocenianą po uboju zwierząt
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2015, vol. 33, 2, s. 23-28, bibliogr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: nutria ; częstotliwość łapania ; płeć ; użytkowość futerkowa
Angielskie słowa kluczowe: nutria ; frequency of catches ; sex ; furniture performance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/21
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wybranych czynników społeczno-demograficznych i ekonomicznych na preferencje i zachowania studentów na rynku produktów mleczarskich
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2015, 4 (38), s. 675-684, il., bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: mleko ; przetwory mleczne ; studenci ; preferencje konsumenckie ; płeć ; miejsce pochodzenia ; sytuacja materialna
Angielskie słowa kluczowe: milk ; dairy products ; students ; preferences ; sex ; place of origin ; financial situation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/21
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Tomasz Szwaczkowski, Marian Pietrzak, Magdalena Graczyk
Tytuł: Wpływ masy tuszki na barwę mięsa kaczek typu pekin
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 4 (101), s. 60-72, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; mięso drobiowe ; barwa ; tuszki drobiowe ; masa ubojowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: duck ; sex ; carcass weight ; meat ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/21
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Boczar, Lucyna Błażejczyk-Majka
Tytuł: Płeć jako czynnik determinujący zachowania konsumenckie na rynku tłuszczów roślinnych
Źródło: Mark. Rynek. - 2014, nr 6, płyta CD, s. 66-85, il., bibliogr.
p-ISSN: 1231-7853
Uwagi: Tytuł płyty: Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych. Stan i perspektywy rozwoju. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: tłuszcze roślinne ; płeć ; zachowania konsumenckie
Angielskie słowa kluczowe: vegetable fat ; gender ; consumer behavior
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/21
Rok: 2013
Autorzy: Piotr Przysiecki, Sławomir Nowicki, Andrzej Potkański, Zbigniew Nawrocki, Aneta Filistowicz, Andrzej Filistowicz
Tytuł: Wpływ płci na profil kwasów tłuszczowych w tuszkach lisów polarnych (Alopex lagopus L.)
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 1, s. 87-92, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: lis polarny ; płeć ; kwasy tłuszczowe ; tłuszcz
Angielskie słowa kluczowe: polar fox ; sex ; fat ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
14/21
Rok: 2013
Autorzy: Karolina Jąder
Tytuł: Wpływ wieku i płci na zachowania studentów na rynku piwa
Tytuł równoległy: Influence of age and gender on the students behavior on the beer market
Źródło: Rocz. Nauk. SERiA. - 2013, t. 15, z. 2, s. 118-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1508-3535
Polskie słowa kluczowe: rynek żywnościowy ; piwo ; studenci ; płeć ; wiek ; preferencje żywieniowe ; zachowanie człowieka
Angielskie słowa kluczowe: beer market ; students ; sex ; age ; preferences ; behaviour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 8.000
Praca afiliowana przez UP
15/21
Rok: 2012
Autorzy: J Styrna, Marek Świtoński
Tytuł: Płeć - od kiedy?
W: "Człowiek - istota nieznana?" : Wykłady wygłoszone na sesji z cyklu "Dwugłos Nauki", Poznań, 25. listopada 2011 r. / Red. Roman Słowiński.
Adres wydawniczy: Poznań : Ośrodek Wydawnictw Naukowych, 2012
Szczegóły: s. 47-64
ISBN: 978-83-61236-35-1
Polskie słowa kluczowe: człowiek ; płeć
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/21
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Kierczyńska
Tytuł: Zachowania w konsumpcji owoców i warzyw wśród studentów Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2012, 236, s. 190-198, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych: gastronomia i zachowania nabywców. - ISBN 978-83-7417-731-3.
Polskie słowa kluczowe: owoce ; warzywa ; spożycie żywności ; płeć ; miejsce stałego zamieszkania ; częstość spożycia ; postać spożywanych owoców i warzyw
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
17/21
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech
Tytuł: Comparison of slaughter value and muscle properties of selected cattle breeds in Poland - revue
Tytuł równoległy: Wartość rzeźna i jakość mięsa kulinarnego bydła typu mleczno-mięsnego oraz mięsnego użytkowanego w Polsce
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (1), s. 7-22, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: bydło holsztyńsko-fryzyjskie ; bydło polskie czerwone ; bydło limousine ; bydło hereford ; wartość rzeźna ; mięso wołowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki żywieniowe ; płeć ; użytkowanie zwierząt ; wydajność poubojowa ; tusze bydlęce ; skład tuszy ; analiza porównawcza
Angielskie słowa kluczowe: cattle ; slaughter value ; dressing percentage ; carcass composition ; muscle quality ; genotype
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/21
Rok: 2005
Autorzy: Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki, Maria Jeżewska
Tytuł: Wpływ glutaminianu sodu na występowanie zjawiska sytości sensorycznie specyficznej u kobiet i mężczyzn po 60. roku życia
Źródło: Now. Lek. - 2005, 74, 4, s. 389-392, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7397
Polskie słowa kluczowe: ludzie starsi ; płeć ; sytość sensorycznie specyficzna ; żywność ; intensyfikatory smaku ; glutaminian sodu
Angielskie słowa kluczowe: sensory-specific satiety ; monosodium glutamate ; sex ; elderly
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/21
Rok: 2004
Autorzy: Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Płeć jagniąt a współzależności występujące pomiędzy wybranymi cechami jakościowymi ich mięsa
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 107-112, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: owce ; krzyżowanie towarowe ; jagnięta ; płeć ; użytkowanie mięsne ; masa ciała ; wydajność rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość ; właściwości fizykochemiczne ; przewodność elektryczna ; wodochłonność ; wyciek termiczny ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
20/21
Rok: 1999
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Wartość rzeźna i jakość mięsa jagniąt trzech syntetycznych linii ojcowskich
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1999, 43, s. 331-338, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: hodowla zwierząt ; owce ; linie ojcowskie ; linie syntetyczne ; jagnięta ; płeć ; typ urodzenia ; sezon urodzenia ; użytkowość mięsna ; wartość rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/21
Rok: 1998
Autorzy: Stanisława Krystianiak, Jerzy Torgowski
Tytuł: Wpływ dwóch systemów żywienia na wyniki odchowu bażantów łownych (Phasianus colchicus L.) odmiany polskiej i francuskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1998, 36, s. 201-209, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: bażant ; Phasianus colchicus ; hodowla wolierowa ; genotyp ; płeć ; odchów zwierząt ; żywienie zwierząt ; systemy żywienia ; wyniki odchowu ; masa ciała ; przyrost masy ciała ; spożycie paszy ; wykorzystanie paszy ; śmiertelność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP