logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PŁASZCZYZNA ODPOWIEDZI
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Gościnna, Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Wpływ warunków ogrzewania roztworów koncentratu soku z buraka ćwikłowego na parametry barwy i zawartość barwników betalainowych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 2, s. 71-77, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Liczba arkuszy: 0,46
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwa ; koncentrat soku ; barwniki betalainowe ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; colour ; juice concentrate ; betalains ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2013
Autorzy: Mariusz Lesiecki, Adrian Czerniak, Dagmara Leśniak, Ewelina Płóciennik
Tytuł: Optymalizacja produkcji 2,3-butanodiolu przez szczep Bacillus licheniformis NCIMB 8059 metodą płaszczyzny odpowiedzi
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2013, t. 18, nr 2, s. 121-128, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: 2,3-butanodiol ; Bacillus licheniformis ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: 2,3-butanediol ; Bacillus licheniformis ; response surface method
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2012, t. 17, nr 2, s. 53-60, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski
Tytuł: Instrumental and sensory analyses of colour in solutions of black currant juice concentrate during storage
Tytuł równoległy: Instrumentalna i sensoryczna ocena barwy roztworów koncentratu soku z czarnej porzeczki podczas przechowywania
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 24-25
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; barwa ; antocyjany ; płaszczyzna odpowiedzi
Angielskie słowa kluczowe: black currant ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP