logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OTRZYMYWANIE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2009
Autorzy: Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Sucha metoda otrzymywania produktu żytniego o podwyższonej zawartości polisacharydów niecelulozowych
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 72-73, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: produkty wysokobłonnikowe ; produkty żytnie ; polisacharydy niecelulozowe ; produkty o podwyższonej zawartości polisacharydów niecelulozowych ; otrzymywanie ; metoda sucha
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2005
Autorzy: Patrycja Kędziora, Grażyna Lewandowicz, Krystyna Prochaska
Tytuł: Otrzymywanie i właściwości nowych typów maltodekstryn
W: Zagadnienia interdyscyplinarne w inżynierii ochrony środowiska : I Konferencja Naukowa Doktorantów, Szklarska Poręba, 21-23.11.2005 r.
Adres wydawniczy: Wrocław : Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej, 2005
Szczegóły: s. 127-133, il., bibliogr.
ISBN: 83-7085-887-2
Polskie słowa kluczowe: maltodekstryny ; otrzymywanie ; hydroliza enzymatyczna ; właściwości
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2004
Autorzy: Małgorzata Kania, Bożena Stasińska
Tytuł: Zastosowanie preparatu enzymatycznego Flavourzym do otrzymywania hydrolizatów drożdżowych
Źródło: Biotechnologia. - 2004, 3 (66), s. 260-270, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-7796
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty drożdżowe ; otrzymywanie ; drożdże ; Saccharomyces uvarum ; gęstwa drożdżowa ; autoliza ; hydroliza enzymatyczna ; Flavourzym ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: yeast ; autolysis ; yeast hydrolyzates ; Saccharomyces uvarum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2004
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, Jacek Kwiatkowski, Eleonora Lampart-Szczapa, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Otrzymywanie koncentratu tokochromanoli z czerwonego oleju palmowego
W: Rośliny oleiste : XXVI Konferencja Naukowa, Poznań, 27-28.04.2004, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2004
Szczegóły: s. 147-148
Polskie słowa kluczowe: olej palmowy ; tokochromanole ; koncentraty tokochromanoli ; otrzymywanie ; krystalizacja trójstopniowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP