logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ORZECHY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Pawlak, Dawid Jabkowski
Tytuł: Przewagi komparatywne USA w eksporcie wybranych surowców roślinnych na Jednolity Rynek Europejski
Źródło: Zesz. Nauk. SGGW Wars., Probl. Rol. Świat. - 2018, t. 18 (33), z. 4, s. 370-381, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2081-6960 e-ISSN: 2544-0659
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: konkurencyjność ; przewagi komparatywne ; surowce roślinne ; owoce ; orzechy ; nasiona oleiste ; owoce oleiste ; USA ; Jednolity Rynek Europejski
Angielskie słowa kluczowe: competitiveness ; comparative advantage ; plant raw materials ; fruits ; nuts ; oil seeds ; oleaginous fruits ; the US ; Single European Market
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2014
Autorzy: Joanna Suliburska, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Evaluation of the content and bioaccessibility of iron, zinc, calcium and magnesium from groats, rice, leguminous grains and nuts
Źródło: J. Food Sci. Technol. - Mysore. - 2014, vol. 51, iss. 3, s. 589-594, bibliogr.
p-ISSN: 0022-1155 e-ISSN: 0975-8402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: biodostępność ; zboża ; składniki mineralne ; orzechy ; rośliny strączkowe ; ryż
Angielskie słowa kluczowe: bioaccessibility ; cereal groats ; minerals ; nuts ; pulses ; rice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.203
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2008
Autorzy: Romana Chojnacka
Tytuł: Orzechy na Święta i nie tylko
Źródło: Agrotechnika. - 2008, nr 12, s. 54-55, il.
p-ISSN: 1732-2634
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy laskowe ; wartość odżywcza ; przepisy kulinarne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Urszula Samotyja, Magdalena Rudzińska, Maria Małecka, Anna Pachołek
Tytuł: Ocena zmian frakcji tłuszczowej orzechów włoskichi [właśc. włoskich i] arachidowych podczas przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 252
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy arachidowe ; przechowywanie ; kwasy tłuszczowe ; frakcje tłuszczowe ; zmiany jakościowe ; zmiany oksydacyjne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP