logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OPAKOWANIA
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka Pilarska, Krzysztof Pilarski
Tytuł: Niebezpieczne związki występujące w opakowaniach żywności: Bisfenol A
W: 61. Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Chemicznego : Kraków, 17-21 września 2018, Materiały zjazdowe, część 1: streszczenia / Red. prowadzący Agnieszka Węgrzyn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Polskie Towarzystwo Chemiczne, 2018
Szczegóły: S02-34, bibliogr.
ISBN: 978-83-60988-27-5
Polskie słowa kluczowe: opakowania ; związki niebezpieczne ; bisfenol A
Angielskie słowa kluczowe: packaging ; poisonous substances ; bisphenol A
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/12
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Bierzuńska, Łukasz K. Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Skóra produktu
Źródło: Kierun. Spoż. - 2018, 4, s. 48-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 2451-1811
Polskie słowa kluczowe: mleczarstwo ; opakowania ; innowacyjność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/12
Rok: 2018
Autorzy: Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Daria Szymanowska-Powałowska
Tytuł: Gama polimerów
Źródło: Packag. Pol. - 2018, 10, s. 42-43, il.
p-ISSN: 1509-1767
Polskie słowa kluczowe: opakowania ; tworzywa sztuczne ; polimery
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Goryńska-Goldmann, Grażyna Adamczyk, Michał Gazdecki
Tytuł: Awareness of sustainable consumption and its implications for the selection of food products
Tytuł równoległy: Świadomość zrównoważonej konsumpcji i jej implikacje dla wyborów produktów żywnościowych
Źródło: J. Agribus. Rural Dev. - 2016, 3 (41), s. 301-308, bibliogr.
p-ISSN: 1899-5241 e-ISSN: 1899-5772
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 grudnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: zrównoważona konsumpcja ; trendy konsumenckie ; produkty żywnościowe ; opakowania ; informacja żywieniowa
Angielskie słowa kluczowe: sustainable consumption ; consumer trends ; food products ; packaging ; food labelling
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/12
Rok: 2016
Autorzy: Ewa Flaczyk, Piotr Flaczyk, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Giętkie trendy. Folie opakowaniowe dla żywności
Źródło: Packag. Pol. - 2016, 8, s. 16-17, il.
p-ISSN: 1509-1767
Polskie słowa kluczowe: opakowania ; folia ; przemysł spożywczy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2015
Autorzy: Mariusz S. Kubiak, Iwona Chwastowska-Siwecka, Włodzimierz Dolata
Tytuł: Papier i szkło, opakowania do żywności od zawsze
Źródło: Technol. Mięsne. - 2015, 4, s. 118, 120, 122, il.
Polskie słowa kluczowe: opakowania ; opakowania szklane ; opakowania papierowe
Angielskie słowa kluczowe: paper packaging ; glass packaging
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2011
Autorzy: Jacek Anioła
Tytuł: Znakowanie i informacja żywieniowa na opakowaniach żywności
W: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 67-80, il.
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywność ; opakowania ; znakowanie żywności ; wartość odżywcza ; wskazane dzienne spożycie ; informacja o produkcie ; informacja o producencie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2010
Autorzy: Katarzyna Leja, Magdalena Broda
Tytuł: Biodegradowalne materiały opakowaniowe
Źródło: Ekonatura. - 2010, nr 1 (74), s. 19, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: gospodarka odpadami ; opakowania
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2007
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Metody przechowywania i opakowania redukujące straty przeciwutleniaczy [rozdz. 9.11.]
W: Przeciwutleniacze w żywności : Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / Pr. zbior. pod red. Włodzimierza Grajka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Szczegóły: s. 506-509
ISBN: 978-83-204-3277-0
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przeciwutleniacze ; redukcja strat ; opakowania ; przechowywanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2006
Autorzy: Marcin Bartczak
Tytuł: Nowalijki dobrze zapakowane
Źródło: Ogrod. Pol. - 2006, nr 5 (32), s. 34-36, il.
p-ISSN: 1731-8793
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; nowalijki ; opakowania ; sprzedaż ; transport
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2006
Autorzy: Marcin Bartczak
Tytuł: Opakowania do nowalijek
Źródło: Ogrod. Pol. - 2006, nr 5 (32), s. 37-38, il.
p-ISSN: 1731-8793
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; nowalijki ; opakowania ; folia giętka ; folia termokurczliwa ; opakowania transportowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2003
Autorzy: Romualda Dolińska, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: Przyszłościowe technologie żywności z udziałem mikrofal i ich wpływ na składniki żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2003, t. 57, 11, s. 2, 4, 6-7, 27, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: przemysł spożywczy ; technologia żywności ; mikrofale ; obróbka termiczna ; kuchenki mikrofalowe ; energochłonność ; opakowania ; żywność ; składniki odżywcze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP