logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLEJE
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: J. Szczechowiak, M. Szumacher-Strabel, M. El-Sherbiny, E. Pers-Kamczyc, P. Pawlak, A. Cieslak
Tytuł: Rumen fermentation, methane concentration and fatty acid proportion in the rumen and milk of dairy cows fed condensed tannin and/or fish-soybean oils blend
Źródło: Anim. Feed Sci. Tech. - 2016, vol. 216, s. 93-107, il., bibliogr.
p-ISSN: 0377-8401
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 sierpnia 2016].
Polskie słowa kluczowe: taniny ; oleje ; żwacz
Angielskie słowa kluczowe: tannins ; oil ; rumen ; milk ; unsaturated fatty acids ; gene expression
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.755
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Halina Makała, Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne modelowych układów tłuszczowych
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
Szczegóły: s. 181-188, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-935421-9-2
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: właściwości reologiczne ; układ tłuszczowy ; tłuszcz wieprzowy ; oleje ; błonnik
Angielskie słowa kluczowe: rheological properties ; pork fat ; oils ; fiber
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/5
Rok: 2014
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Produkty tłuszczowe
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 381-392, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,67
Polskie słowa kluczowe: produkty tłuszczowe ; oleje ; składniki bioaktywne ; lipidy ; tłuszcze roślinne ; tłuszcze zwierzęce
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Marzanna Hęś
Tytuł: Tłuszcze stosowane w produkcji piekarsko-ciastkarskiej
Źródło: Piekarstwo. - 2013, nr 1, s. 42-44, il.
p-ISSN: 2084-9370
Polskie słowa kluczowe: tłuszcze piekarskie ; masło ; margaryna ; smalec ; oleje ; emulgatory ; tłuszcze cukiernicze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2007
Autorzy: Roman Wojtkowiak, Katarzyna Glazar, Wojciech Gdaniec, Adam Dubowski
Tytuł: Wpływ oleju smarującego na nagrzewanie się układu tnącego pilarki łańcuchowej
W: Użytkowanie maszyn rolniczych i leśnych : monografia. Vol. 1.
Adres wydawniczy: Kraków : Polska Akademia Umiejętności, 2007
Seria: Prace Komisji Nauk Rolniczych, Leśnych i Weterynaryjnych: Polska Akademia Umiejętności, 1733-5183 ; nr 9
Szczegóły: s. 285-292, il., bibliogr., streszcz., abstr.
Polskie słowa kluczowe: leśnictwo ; technika leśna ; pilarki ; pilarki łańcuchowe ; smarowanie ; oleje ; prowadnica ; temperatura
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP