logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLEJ SŁONECZNIKOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2012
Autorzy: Zofia Zaborowska, Krzysztof Przygoński, Agnieszka Bilska
Tytuł: Antioxidative effect of thyme (Thymus vulgaris in sunflower oil
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 283-291, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: ekstrakt tymianku ; antyoksydanty ; utlenianie ; olej słonecznikowy
Angielskie słowa kluczowe: thyme extract ; antioxidants ; oxidation ; sunflower oil
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2007
Autorzy: Jan Pyrcz, Ryszard Kowalski, Bożena Danyluk
Tytuł: Jakość kutrowanych kiełbas parzonych produkowanych z udziałem tłuszczów roślinnych
Źródło: Med. Weter. - 2007, vol. 63, nr 1, s. 118-122, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Medycyna Weterynaryjna"
Polskie słowa kluczowe: żywność ; przetwory mięsne ; kiełbasy kutrowane parzone ; jakość ; tłuszcz roślinny ; olej rzepakowy ; olej słonecznikowy ; margaryna
Angielskie słowa kluczowe: food ; comminuted sausage ; quality ; plant oils
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2006
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Krzysztof Dwiecki, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof Polewski
Tytuł: Determination of tocopherols content in sunflower oil during oxidation using fluorescence technique
Tytuł równoległy: Określenie zawartości tokoferoli podczas utleniania oleju słonecznikowego metodami fluorescencji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2006, 5 (2), s. 157-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: olej słonecznikowy ; tokoferole ; utlenianie ; liczba nadtlenkowa ; błona lipidowa ; błona DPPC ; fluorescencja
Angielskie słowa kluczowe: sunflower oil ; tocopherols ; peroxide value ; membrane ; DPPC ; fluorescence
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2004
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Józef Korczak, Anna Gramza, Erwin Wąsowicz, Paresh C. Dutta
Tytuł: Inhibition of stigmasterol oxidation by antioxidants in purified sunflower oil
Źródło: J. AOAC Int. - 2004, vol. 87, iss. 2, s. 499-504
p-ISSN: 1060-3271
Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; alfa-tokoferol ; ekstrakty roślinne ; rozmaryn lekarski ; hydroksytoluen ; stigmasterol ; olej słonecznikowy ; przeciwutleniacze ; utlenianie
Angielskie słowa kluczowe: green tea ; alpha-tocopherol ; plant extracts ; rosemary ; butylated hydroxytoluene ; stigmasterol ; sunflower oil ; antioxidants ; oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.147
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP