logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLEJ PALMOWY
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2015
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Krzysztof Polewski
Tytuł: Cooperativity analysis during phase transition in cocoa fat-palm oil mixtures using DSC method
W: CCTA12 - 12th Conference on Calorimetry and Thermal Analysis and 5th Joint Czech - Hungarian - Polish - Slovakian Thermoanalytical Conference : 6-10 September 2015 Zakopane, Poland, Book of Abstracts.
Adres wydawniczy: Lublin : Maria Curie-Skłodowska University Press, 2015
Szczegóły: s. 447-448, il.
ISBN: 978-83-7784-684-1
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz kakaowy ; kooperatywność ; przejście fazowe ; różnicowa kalorymetria skaningowa ; DSC ; olej palmowy ; entalpia van't Hoffa
Angielskie słowa kluczowe: cocoa fat ; cooperativity ; phase transition ; DSC-differential scanning calorimetry ; palm oil ; van't Hoff enthalpy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2012
Autorzy: Marika Kowalska, Aljewicz Marek, Ewelina Mroczek, Grażyna Cichosz
Tytuł: Olej palmowy
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2012, t. 45, nr 2, s. 171-180, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 kwietnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: olej palmowy ; oleina palmowa ; stabilność oksydacyjna
Angielskie słowa kluczowe: palm oil ; palm olein ; oxidative stability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof W. Nowak, Magdalena Rudzińska, Daniela Chałupka
Tytuł: The influence of diet enriched with red palm oil on the fatty acid composition of plasma and liver in experimental rats
Źródło: J. Food Lipids. - 2006, vol. 13, iss. 2, s. 145-154, bibliogr.
p-ISSN: 1065-7258
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Blackwell
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; tłuszcz ; oleje roślinne ; olej palmowy ; szczury ; wątroba ; osocze ; kwasy tłuszczowe
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.604
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/7
Rok: 2005
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, J. Kwiatkowski, Eleonora Lampart-Szczapa, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Preparation of tocochromanol concentrate from red palm oil
Źródło: J. Food Lipids. - 2005, vol. 12, iss. 2, s. 112-123, il., bibliogr.
p-ISSN: 1065-7258
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line w ramach konsorcjum wydawnictwa Blackwell
Polskie słowa kluczowe: olejowiec gwinejski ; Elaesis guineensis ; oleje roślinne ; olej palmowy ; skład chemiczny ; kwasy tłuszczowe ; beta-karoten ; tokochromanole
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.490
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2005
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krzysztof W. Nowak, Magdalena Rudzińska, Daniela Chałupka
Tytuł: Wpływ diety wzbogaconej czerwonym olejem palmowym na profil kwasów tłuszczowych w wątrobach szczurów doświadczalnych
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", Białystok, 23-24 czerwca 2005 : Streszczenia referatów i plakatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Żywność, Żywienie - Nowe Wyzwania", 2005
Szczegóły: s. 58-59
ISBN: 83-867-9695-2
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; olej palmowy ; szczury ; wątroba ; profil kwasów tłuszczowych
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2004
Autorzy: Aleksandra Szulczewska-Remi, Małgorzata Nogala-Kałucka, Jacek Kwiatkowski, Eleonora Lampart-Szczapa, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Otrzymywanie koncentratu tokochromanoli z czerwonego oleju palmowego
W: Rośliny oleiste : XXVI Konferencja Naukowa, Poznań, 27-28.04.2004, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2004
Szczegóły: s. 147-148
Polskie słowa kluczowe: olej palmowy ; tokochromanole ; koncentraty tokochromanoli ; otrzymywanie ; krystalizacja trójstopniowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2003
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Aleksandra Szulczewska, Bogumiła Kupczyk
Tytuł: Zmiany zawartości tokotrienoli i tokoferoli w czerwonym oleju palmowym i tłuszczach roślinnych produkowanych z jego udziałem
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2003, t. 36, supl., s. 375-380, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: tłuszcz roślinny ; olej palmowy ; tokotrienol ; tokoferole ; oznaczanie ; analiza żywności
Angielskie słowa kluczowe: red palm oil ; tocotrienol ; tocopherols ; refining
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP