logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLEJ
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Marszałkiewicz, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dominik Kmiecik, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Wpływ suszenia i przechowywania nasion ostropestu na zawartość związków bioaktywnych w oleju ostropestowym tłoczonym na zimno
Tytuł równoległy: Effect of drying and storage of milk thistle seeds on the contents of bioactive compounds in cold press milk thistle oil
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 44-45
Polskie słowa kluczowe: ostropest ; olej ; suszenie ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: milk thistle ; oil ; drying ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Szczechowiak, Katarzyna Szkudelska, Małgorzata Szumacher-Strabel, Sławomir Sadkowski, Kinga Gwozdz, Mohamed El-Sherbiny, Martyna Kozłowska, Victor Rodriguez, Adam Cieslak
Tytuł: Blood hormones, metabolic parameters and fatty acid proportion in dairy cows fed condensed tannins and oils blend
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2018, vol. 18, no. 1, s. 155-166, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: przeżuwacze ; taniny ; olej ; krew
Angielskie słowa kluczowe: ruminants ; condensed tannin, ; oil ; blood
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.515
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2017
Autorzy: Marianna Raczyk, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Roasting pumpkin seeds and changes in the composition and oxidative stability of cold-pressed oils
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2017, 16 (3), s. 293-301, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: olej ; nasiona ; dynia ; prażenie ; sterole ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin seed oil ; roasting ; sterols ; fatty acid ; tocopherols ; carotenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/4
Rok: 2016
Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Robert Rusinek
Tytuł: Wpływ wilgotności nasion rzepaku i temperatury przechowywania na zmiany ich jakości technologicznej
Źródło: Acta Agrophys. - 2016, vol. 23, 4, s. 557-568, il., bibliogr.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: rzepak ; olej ; przechowywanie ; jakość ; liczba kwasowa
Angielskie słowa kluczowe: rape ; oil ; storage ; quality ; acid value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP