logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OKSYSTEROLE
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Romualda Danków, Joanna Teichert, Jan Pikul, Natalia Osten-Sacken, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Cholesterol i produkty jego utleniania w liofilizatach mleka klaczy i kumysu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 1, art. 11, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: liofilizacja ; mleko klaczy ; kumys ; oksysterole ; cholesterol ; TBA ; indeks bieli
Angielskie słowa kluczowe: freeze-drying ; mare milk ; kumiss ; oxysterols ; cholesterol ; TBA ; white index
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2015
Autorzy: Marianna Raczyk
Tytuł: Analiza wielkocząsteczkowych produktów termiczno-oksydacyjnej degradacji estrów stigmasterolu
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 57
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; kwasy tłuszczowe ; oksysterole ; utlenianie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Bilska, Magdalena Rudzińska, Ryszard Kowalski, Krystyna Krysztofiak
Tytuł: The effect of soy hydrolysates on changes in cholesterol content and its oxidation products in fine - ground model sausages
Tytuł równoległy: Wpływ hydrolizatów sojowych na zmiany zawartości cholesterolu i produktów jego utleniania w kiełbasie modelowej typu parówkowa
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2009, 8 (3), s. 15-22, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: hydrolizaty białkowe ; cholesterol ; produkty utleniania cholesterolu ; oksysterole ; liczba nadtlenkowa
Angielskie słowa kluczowe: protein hydrolysates ; cholesterol ; cholesterol oxidation products ; oxisterols ; peroxide value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2008
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Edyta Kowalska
Tytuł: Charakterystyka koncentratu mleczno-jajowego podczas przechowywania
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2008, 4 (17), s. 63-76, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: koncentraty spożywcze ; proszek mleczno-jajowy ; kwasy tłuszczowe ; sterole ; oksysterole
Angielskie słowa kluczowe: food concentrates ; milk and egg powder ; fatty acids ; sterols ; oxysterols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP