logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OKRES ZASUSZENIA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2012
Autorzy: W. Nowak, R. Mikuła, A Zachwieja, K Paczyńska, E Pecka, K Drzazga, P. Ślósarz
Tytuł: The impact of cow nutrition in the dry period on colostrum quality and immune status of calves
Źródło: Pol. J. Vet. Sci. - 2012, vol. 15, no. 1, s. 77-82, bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: okres zasuszenia ; krowy ; żywienie zwierząt ; immunoglobuliny ; siara
Angielskie słowa kluczowe: dry period ; cow ; calves ; colostrum ; immunoglobulins ; IGF-1
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.565
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/4
Rok: 2009
Autorzy: Włodzimierz Nowak, Robert Mikuła, Janusz Kędziora
Tytuł: Zasuszenie do poprawki
Źródło: Hod. Chów Bydła. - 2009, 2, s. 12-15, il.
p-ISSN: 1898-987X
Polskie słowa kluczowe: bydło ; krowy mleczne ; okres zasuszenia ; żywienie zwierząt ; bilans energetyczny ; pasze ; dawki pokarmowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2008
Autorzy: Helena Kruczyńska
Tytuł: Małe fermy krów - aspekt praktyczny żywienia. Część 2
Źródło: Bydło. - 2008, nr 2, s. 8-9, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: gospodarstwa rolne ; krowy mleczne ; okres zasuszenia ; okres okołoporodowy ; laktacja ; żywienie zwierząt ; pasze
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2006
Autorzy: Justyna Kozłowska-Hałas, Helena Kruczyńska
Tytuł: The effect of the addition of anionic salts to the ration fed during the drying off period on Ca, P and Mg blood levels in cows
Tytuł równoległy: Wpływ dodatku soli anionowych do dawki pokarmowej w okresie zasuszenia na poziom Ca, P, Mg w krwi krów
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 2006, t. 100, s. 351-354, bibliogr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych i leśnych.
Polskie słowa kluczowe: żywienie zwierząt ; dodatki paszowe ; sól anionowa ; krowy ; bilans kationowo-anionowy ; okres zasuszenia ; surowica krwi ; wapń ; magnez ; fosfor
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP