logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ODWADNIANIE OSMOTYCZNE
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2018
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Marzena Bueschke, Anna Gramza-Michałowska, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska
Tytuł: Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 50, 52-53, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: odwadnianie osmotyczne ; związki bioaktywne ; wzbogacanie żywności
Angielskie słowa kluczowe: osmotic dehydration ; bioactive compounds ; food fortification
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
2/3
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Determination of chemical composition of plums during pre-treatment and drying
Tytuł równoległy: Oznaczanie składu chemicznego śliwek podczas obróbki wstępnej i procesu suszenia
Źródło: Ecol. Chem. Eng. S. - 2012, vol. 19, no. 1, s. 89-96, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-6196 e-ISSN: 2084-4549
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; suszenie ; odwadnianie osmotyczne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: plums ; drying ; osmotic dehydration ; polyphenols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.382
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ odwadniania śliwek na zmiany ich składu chemicznego
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 558, s. 275-285, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane problemy inzynierii żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: śliwki ; odwadnianie osmotyczne ; związki polifenolowe ; cukry ; zmiany masy
Angielskie słowa kluczowe: plum ; osmotic dehydration ; polyphenolic compounds ; sugars ; weight changes
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP