logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OCENA ORGANOLEPTYCZNA
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2009
Autorzy: Julita Reguła
Tytuł: Wartość odżywcza i ocena organoleptyczna ciastek wzbogacanych w susz grzybowy shitake Lentinula edodes
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2009, R. 16, nr 4 (65), s. 79-85, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: wartość odżywcza ; ciastka ; shiitake ; ocena organoleptyczna
Angielskie słowa kluczowe: nutritive value ; cookies ; shiitake mushroom ; organoleptic assessment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
2/6
Rok: 2007
Autorzy: Helena Kruczyńska
Tytuł: Ocena kiszonek z traw
Źródło: Bydło. - 2007, nr 10, s. 8-10, il.
p-ISSN: 1895-2801
Polskie słowa kluczowe: pasze ; kiszonka z traw ; wartość pokarmowa ; jakość ; ocena organoleptyczna ; skład chemiczny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2006
Autorzy: Ryszard Kowalski, Jan Pyrcz, Bożena Danyluk
Tytuł: Wpływ preparatów inulinowych na wybrane wyróżniki jakości homogenizowanych kiełbas parzonych typu parówkowa
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 2, s. 94-99, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: kiełbasy parzone ; zamienniki tłuszczu ; preparaty inulinowe ; kiełbasa parówkowa ; jakość ; ubytek masy ; konsystencja ; barwa ; ocena organoleptyczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 26-29, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki owsiane ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; ocena organoleptyczna ; barwa ; smakowitość ; zapach ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2004
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Alicja Kawka
Tytuł: Pieczywo
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004
Szczegóły: s. 52-61
ISBN: 83-7160-361-4
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; jakość ; metody oceny ; ocena organoleptyczna ; ocena punktowa wg Baneckiego ; ocena fizykochemiczna
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2001
Autorzy: Sylwia Chudy, Romualda Danków, Edyta Kowalska, Jan Pikul
Tytuł: Kształtowanie się cech organoleptycznych śmietany jogurtowej, biojogurtowej i tradycyjnej
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2001, R. 28, supl., t. 2, s. 883-888, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: śmietana jogurtowa ; śmietana biojogurtowa ; śmietana ; ocena organoleptyczna ; wyróżniki jakościowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP