logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OCENA JAKOŚCI
Liczba odnalezionych rekordów: 29



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/29
Rok: 2017
Autorzy: Franciszek Tomaszewski, Żaneta Staszak, Adam Fojud, Dawid Wojcieszak
Tytuł: Metoda oceny jakości operacji serwisowych podczas przeglądów okresowych
W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów 2017 / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 114-122, bibliogr., streszcz., abstr.
ISBN: 978-83-7160-859-9
Liczba arkuszy: 0,689
Polskie słowa kluczowe: ciągniki rolnicze ; operacja serwisowa ; serwis techniczny ; jakość naprawy ; ocena jakości
Angielskie słowa kluczowe: quality criteria ; tractor service ; operation service ; technical service ; quality of service ; quality assessment
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/29
Rok: 2016
Autorzy: Żaneta Staszak, Czesław Rzeźnik, Tatiana Buchwald, Andrzej Osuch, Maciej Wiśniewski
Tytuł: Metoda oceny jakości operacji serwisowych
W: Aktualne problemy inżynierii biosystemów / Pod red. Mariana Lipińskiego i Jacka Przybyła.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2016
Szczegóły: s. 130-136, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-827-8
Liczba arkuszy: 0,492
Polskie słowa kluczowe: kryteria jakości ; ciągniki rolnicze ; operacja serwisowa ; serwis techniczny ; jakość naprawy ; ocena jakości
Angielskie słowa kluczowe: quality criteria ; tractor service ; operation service ; technical service ; quality of service ; quality assessment
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/29
Rok: 2016
Autorzy: Dominik Kmiecik, Beata Poślednik, Katarzyna Waszkowiak, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: Ocena jadłospisów przedszkolnych oferowanych przez kuchnie własne i firmy cateringowe na terenie powiatu leszczyńskiego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 521-525, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; przedszkola ; ocena jakości ; ocena ilościowa ; jadłospis ; składniki odżywcze ; catering
Angielskie słowa kluczowe: menus qualitative ; kindergarten nutrition ; quantitative evaluation ; nutrients
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/29
Rok: 2016
Autorzy: Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Hanna Maria Baranowska, Ryszard Kowalski
Tytuł: Analiza jakości kiełbas drobnorozdrobnionych wyprodukowanych z udziałem preparatów błonnikowych
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego "BEMS 2016" : XVII Konferencja naukowo-techniczna, Białowieża, 21-23 września 2016, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: [Białystok] : [Politechnika Białostocka], 2016
Szczegóły: s. 112
Polskie słowa kluczowe: kiełbasa parówkowa ; preparaty błonnikowe ; ocena jakości
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/29
Rok: 2015
Autorzy: Edyta Popis, Marianna Raczyk, Katarzyna Ratusz, Krzysztof Krygier
Tytuł: Ocena jakości i stabilności olejów lnianych tłoczonych na zimno
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 95-96
Polskie słowa kluczowe: ocena jakości ; olej lniany ; kwasy omega-3 ; stabilność oksydacyjna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/29
Rok: 2013
Autorzy: Karol Durczak
Tytuł: Kwantyfikacja jakości maszyn rolniczych
Tytuł równoległy: Quantification quality of agricultural machinery
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 2, s. 29-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 stycznia 2014].
Polskie słowa kluczowe: maszyny rolnicze ; ocena jakości ; metody
Angielskie słowa kluczowe: agricultural machines ; quality ; methods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/29
Rok: 2012
Autorzy: Piotr Rybacki
Tytuł: System oceny jakości serwisowania maszyn rolniczych
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012. - 170 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
Seria: Rozprawy Naukowe. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, ISSN 1896-1894, 445
Polskie słowa kluczowe: maszyny rolnicze ; eksploatacja ; serwis techniczny ; ocena jakości ; systemy oceny
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/29
Rok: 2012
Autorzy: Karolina Szulc, Damian Knecht, Anna Jankowska-Mąkosa, Ewa Skrzypczak
Tytuł: Wyniki oceny jakości mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej
Źródło: Zesz. Nauk. Uniw. Przyr. Wroc., Biol. Hod. Zwierz. - 2012, 64 (nr 586), s. 51-60, bibliogr.
p-ISSN: 1897-208X. - ISSN 1897-8223
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 29 sierpnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; rasy rodzime ; świnia złotnicka pstra ; mięso wieprzowe ; jakość ; ocena jakości
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; native breeds ; Złotnicka Spotted pig ; pork meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/29
Rok: 2011
Autorzy: Bartosz Kempisty, Rafał Walczak, Patrycja Śniadek, Hanna Piotrowska, Magdalena Woźna, Marta Jackowska, Dorota Bukowska, Paweł Antosik, Jan Dziuban, Jędrzej M. Jaśkowski
Tytuł: Zastosowanie mikrochipu fluidycznego typu Lab-on-Chip do oceny jakości oocytów i zarodków ssaków
Źródło: Med. Weter. - 2011, vol. 67, nr 8, s. 522-526, il., bibliogr.
p-ISSN: 0025-8628
Polskie słowa kluczowe: ssaki ; rozród zwierząt ; oocyty ; zarodki zwierzęce ; kompetencja rozwojowa ; ocena jakości ; technologia Lab-on-Chip
Angielskie słowa kluczowe: microfluidic chip system ; oocyte ; embryo ; quality ; Lab-on-Chip technology ; mammals
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
10/29
Rok: 2011
Autorzy: Karol Durczak, Piotr Rybacki
Tytuł: Hierarchizacja kryteriów oceny jakości usług serwisowych maszyn rolniczych - opinia konsumenta
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2011, nr 1, s. 22-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Polskie słowa kluczowe: maszyny rolnicze ; usługi serwisowe ; usługi techniczne ; jakość usług ; ocena jakości ; opinia konsumentów ; badania ankietowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/29
Rok: 2011
Autorzy: Zbigniew Czaczyk
Tytuł: Wstępne wyniki oceny jakości pracy rozpylaczy eżektorowych MMAT
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2011, nr 6, s. 10-12, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Polskie słowa kluczowe: rozpylacze eżektorowe ; jakość oprysku ; ocena jakości
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/29
Rok: 2010
Autorzy: Katarzyna Waszkowiak, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Lody
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / Pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 144-148
ISBN: 978-83-7160-604-5
Polskie słowa kluczowe: lody ; towaroznawstwo ; ocena jakości ; ćwiczenia laboratoryjne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/29
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Napoje spirytusowe
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / Pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 172-182
ISBN: 978-83-7160-604-5
Polskie słowa kluczowe: napoje spirytusowe ; towaroznawstwo ; ocena jakości ; ćwiczenia laboratoryjne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/29
Rok: 2010
Autorzy: Anna Jędrusek-Golińska, Alicja Kawka
Tytuł: Pieczywo
W: Towaroznawstwo wybranych produktów spożywczych : Przewodnik do ćwiczeń / Pod red. Ewy Flaczyk i Józefa Korczaka.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2010
Szczegóły: s. 51-60
ISBN: 978-83-7160-604-5
Polskie słowa kluczowe: pieczywo ; towaroznawstwo ; ocena jakości ; ćwiczenia laboratoryjne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/29
Rok: 2009
Autorzy: Karol Durczak
Tytuł: Ilościowa ocena jakości pługów obracalnych za pomocą metody uśrednionych znamion jakości
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2009, nr 4, s. 18-22, il., bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Polskie słowa kluczowe: maszyny rolnicze ; pługi obracalne ; ocena jakości ; metoda uśrednionych znamion jakości
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
16/29
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul
Tytuł: Ocena jakości jogurtu na podstawie instrumentalnego pomiaru barwy
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 3, s. 8-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: jogurty ; jogurt naturalny ; ocena jakości ; przechowywanie ; okres przechowywania ; barwa
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
17/29
Rok: 2008
Autorzy: Małgorzata Nogala-Kałucka, Jan Pikul, Aleksander Siger
Tytuł: Zastosowanie chromatografi cieczowej w badaniach autentyczności masła
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2008, R. 15, nr 3 (58), s. 47-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Żywność. Nauka. Technologia. Jakość" [Dostęp: 19 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: masło ; oleje roślinne ; chromatografia cieczowa ; tokoferole ; tokotrienol ; analiza żywności ; ocena jakości ; autentyczność ; zafałszowania żywności
Angielskie słowa kluczowe: butter ; tocopherols ; tocotrienol ; HPLC
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
18/29
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Marciniak, Wiktor Obuchowski, Katarzyna Budzyńska, Ewa Ziemska
Tytuł: Ocena przydatności wybranych odmian pszenżyta jako surowca o potencjalnych właściwościach funkcjonalnych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 16-18, 28, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; zboża ; pszenżyto ; odmiany roślin ; ziarno ; mąka pszenżytnia ; ocena jakości ; wartość technologiczna ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/29
Rok: 2006
Autorzy: Krzysztof Szoszkiewicz, Iga Lewin, Szymon Jusik, Tomasz Zgoła
Tytuł: Porównanie biologicznych parametrów wód płynących na przykładzie rzek południowej Polski
Źródło: Zesz. Nauk. AR Krak., Inż. Śr. - 2006, 27 (433), s. 49-66, bibliogr.
p-ISSN: 1233-569X
Polskie słowa kluczowe: Polska Południowa ; rzeki ; rzeka Dobka ; rzeka Gostynia ; rzeka Mleczna ; rzeka Partecznik ; rzeka Przemsza ; rzeka Rawa ; rzeka Wisła ; wody płynące ; jakość wód ; ocena jakości ; bioindykacja ; właściwości fizykochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
20/29
Rok: 2005
Autorzy: Danuta Karczewska, Hanna Płuszka, Sylwia Chudy, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ atmosfery modyfikowanej na jakość mikrobiologiczną twarogu półtłustego
Źródło: Prz. Mlecz. - 2005, 10, s. 4-6, il.
p-ISSN: 0478-6599
Polskie słowa kluczowe: sery twarogowe ; ser twarogowy półtłusty ; pakowanie w zmodyfikowanej atmosferze ; atmosfera modyfikowana ; przechowywanie ; jakość mikrobiologiczna ; ocena jakości ; bakterie ; grzyby pleśniowe ; drożdże
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/29
Rok: 2005
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Stanisław Sionkowski, Ewelina Król
Tytuł: Ocena jakości i bezpieczeństwa produktów przeznaczonych dla niemowląt i dzieci na podstawie zawartości metali ciężkich
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2005, 2 (3), s. 86-90, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; jakość ; bezpieczeństwo żywności ; ocena jakości ; metale ciężkie ; zawartość metali ciężkich ; oznaczanie ; spektrometria atomowa absorpcyjna ; zanieczyszczenia żywności ; stężenie pierwiastków ; żywienie człowieka ; dzieci ; niemowlęta
Angielskie słowa kluczowe: atomic absorption spectrometry ; heavy metals ; food ; quality ; products ; children
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/29
Rok: 2005
Autorzy: Zbigniew Krejpcio, Stanisław Sionkowski, Ewelina Król, Jolanta Bartela
Tytuł: Ocena jakości warzyw i ziemniaków pochodzących z terenu województwa wielkopolskiego na podstawie zawartości azotanów (V)
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2005, 4 (5), s. 77-83, bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; ziemniak ; jakość ; ocena jakości ; azotany ; zawartość azotanów ; woj. wielkopolskie
Angielskie słowa kluczowe: quality ; vegetables ; potatoes ; nitrates
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/29
Rok: 2004
Autorzy: Ryszard Cholewa, Grzegorz Otulakowski, Kinga Pawliczak-Maj
Tytuł: Niektóre wskaźniki jakości skór królików rasy kastorreks
Źródło: Pr. Komis. Nauk Rol. Komis. Nauk Leś. - 2004, t. 97, s. 347-352, il., bibliogr.
p-ISSN: 0079-4708
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace z zakresu nauk rolniczych.
Polskie słowa kluczowe: zwierzęta futerkowe ; królik kastoreks ; skóry królicze ; ocena jakości
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
24/29
Rok: 2004
Autorzy: Jolanta Jura, Ryszard Słomski
Tytuł: Ocena ilościowa i jakościowa preparatów DNA i RNA
W: Przykłady analiz DNA / pod red. Ryszarda Słomskiego.
Inf. o wydaniu: Wyd. 2 poszerz. uzup.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004
Szczegóły: s. 38-40, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: DNA ; RNA ; preparaty kwasów nukleinowych ; ocena ilościowa ; ocena jakości
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/29
Rok: 2004
Autorzy: Grzegorz Łysiak
Tytuł: Ocena wartości produkcyjnej czterech nowych, letnich odmian śliw
Źródło: Zesz. Nauk. Inst. Sadow. Kwiac. - 2004, t. 12, s. 103-106, il., bibliogr.
p-ISSN: 2300-5882
Liczba znaków: 16400
Polskie słowa kluczowe: wartość produkcyjna ; ocena jakości ; plonowanie ; śliwa Czernowitzer ; śliwa Čačanska Rana ; śliwa Sanctus Hubertus ; śliwa Herman
Angielskie słowa kluczowe: productivity ; quality evaluation ; yield ; plum
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
26/29
Rok: 2000
Autorzy: Józef Bogumił Lewandowski
Tytuł: Wewnętrzna ocena jakości kształcenia w Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu
W: Jakość kształcenia w szkole wyższej - moda czy konieczność? : Materiały z Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej, Siedlce 26-27 września 2000 roku / Pod red. Barbary Sitarskiej.
Adres wydawniczy: 2000 : Wydawnictwo Akademii Podlaskiej, Siedlce
Szczegóły: s. 67-79, il.
ISBN: 83-7051-120-1
Polskie słowa kluczowe: szkoły wyższe ; Akademia Rolnicza w Poznaniu ; jakość kształcenia ; ocena jakości ; badania ankietowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/29
Rok: 2000
Autorzy: J. Bogumił Lewandowski
Tytuł: Projekt TEMPUS INQA : wewnętrzna ocena jakości kształcenia
Źródło: Wieści Akad. - 2000, nr 29, s. 26, il.
p-ISSN: 1429-3064
Polskie słowa kluczowe: szkoły wyższe ; jakość kształcenia ; ocena jakości ; projekt TEMPUS INQA ; konferencja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/29
Rok: 1999
Autorzy: Roman Jaszczak
Tytuł: Ocena jakości monokultur sosnowych w strefie uszkodzeń słabych
Źródło: Rocz. AR Pozn., Leś. - 1999, 37 (311), s. 79-85, bibliogr.
p-ISSN: 0137-172X
Polskie słowa kluczowe: sosna ; monokultury ; ocena jakości ; uszkodzenia słabe
Angielskie słowa kluczowe: Scots pine ; Leibundgut class ; the zone of slight damage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/29
Rok: 1996
Autorzy: Wiktor Gotycz, Ginter J. Hruzik
Tytuł: Wpływ struktury jakościowo-wymiarowej bukowych kłód tartacznych na optymalizację ich przerobu
Źródło: Przem. Drzew. - 1996, R. 47, nr 4, s. 20-22, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-9856
Polskie słowa kluczowe: tartacznictwo ; buk ; drewno bukowe ; struktura wymiarowa ; ocena jakości ; kłody ; surowce drzewne ; przecieranie drewna ; optymalizacja
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP