logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OBRÓBKA WSTĘPNA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2015
Autorzy: Piotr Łysakowski
Tytuł: Zmiany podatności na hydrolizę enzymatyczną oraz struktury mikroskopowej miskanta olbrzymiego po obróbce wstepnej kwasowej i zasadowej
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 44
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: bioetanol ; celuloza ; obróbka wstępna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/7
Rok: 2015
Autorzy: Kamil Witaszek, Agnieszka Anna Pilarska, Krzysztof Pilarski
Tytuł: Wybrane metody wstępnej obróbki surowców roślinnych stosowanych do produkcji biogazu
Źródło: Ekon. Śr. - 2015, nr 2 (53), s. 130-144, il., bibliogr.
p-ISSN: 0867-8898 e-ISSN: 2300-6420
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: biogaz ; fermentacja metanowa ; biomasa lignocelulozowa ; obróbka wstępna
Angielskie słowa kluczowe: biogas ; anaerobic digestion ; lignocellulosic biomass ; pre-treatment
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/7
Rok: 2015
Autorzy: Tomasz Pawlak, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Puffingi wieprzowe: dobór obróbki wstępnej surowca
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 12, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; obróbka wstępna ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: pork ; pretreatment ; microwave-vacuum drying ; puffing ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/7
Rok: 2015
Autorzy: Kamil Witaszek, Adam Krysztofiak, Krzysztof Pilarski, Agnieszka Pilarska
Tytuł: Przegląd metod obróbki wstępnej substratów biogazowych
Źródło: Tech. Rol. Ogrod. Leś. - 2015, nr 6, s. 5-7, bibliogr.
p-ISSN: 1732-1719
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: obróbka wstępna ; fermentacja metanowa ; biomasa lignocelulozowa
Angielskie słowa kluczowe: pretreatment ; anaerobic digestion ; lignocellulosic biomass
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/7
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: 'Puffingi' mięsne - dobór metod obróbki wstępnej surowca
W: II Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 9-11 czerwiec 2010 / Oprac. red. Ewa Jakubczyk.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Szczegóły: s. 99
ISBN: 978-83-7583-204-4
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi mięsne ; mięso ; kruchość mięsa ; obróbka wstępna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2006
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Określenie wpływu obróbki wstępnej wiórków selera roztworami inhibitorów brązowienia enzymatycznego na jakość produktu mało przetworzonego
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 222
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: seler korzeniowy ; wiórki selera ; obróbka wstępna ; inhibitory brązowienia enzymatycznego ; żywność mało przetworzona ; jakość
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/7
Rok: 2005
Autorzy: Tomasz Gawroński
Tytuł: The concept of technological optimization of preliminary processing of furniture elements
Tytuł równoległy: Koncepcja optymalizacji technologii obróbki wstępnej elementów meblowych
Źródło: Ann. Warsaw Agric. Univ., For. Wood Technol. - 2005, no. 56, s. 246-249, il., bibliogr.
p-ISSN: 0208-5704
Polskie słowa kluczowe: meblarstwo ; elementy meblowe ; obróbka wstępna ; procesy technologiczne ; optymalizacja
Angielskie słowa kluczowe: technological process ; optimisation ; furniture production
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP