logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NASIONA CHIA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2017
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Marzena Grdeń, Joanna Kobus-Cisowska, Maciej Taczanowski, Dominik Kmiecik, Anna Gramza-Michalowska
Tytuł: Nasiona chia
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 4, s. 42-45, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; Salvia hispanica ; wlaściwości prozdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; Salvia hispanica ; health-promoting properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/4
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Marcinek, Zbigniew Krejpcio
Tytuł: Chia seeds (Salvia hispanica): health promoting properties and therapeutic applications - a review
Źródło: Rocz. PZH. - 2017, t. 68, nr 2, s. 123-129, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0035-7715
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; Salvia hispanica ; zdrowie człowieka ; kwasy tłuszczowe
Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; Salvia hispanica ; health ; fatty acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Ewa Flaczyk, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Marzanna Hęś
Tytuł: Ocena wpływu nasion chia na jakość sensoryczną batonów zbożowych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 526-530, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; batony zbożowe ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; cereal bars ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Ewa Flaczyk, Monika Przeor, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Projekt nowego produktu z dodatkiem nasion chia (Salvia hispanica L.) jako składnika żywności bioaktywnej
W: Innowacyjne rozwiązania w technologii żywności i żywieniu człowieka / Red. Tomasz Tarko, Iwona Drożdż, Dorota Najgebauer-Lejko, Aleksandra Duda-Chodak.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
Szczegóły: s. 23-31, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-937001-8-9
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: nasiona chia ; nowa żywność
Angielskie słowa kluczowe: chia seeds ; novel food
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP